Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Master detail bağlantı da indexfieldname de alan bulamama sorunu
#1
Merhaba, İki tablo arasında master detail bağlantı yapmak istiyorum. Forumda bir sürü başlığa baktım fakat bir türlü oturtamadım mantığını. sqlite kullanıyorum ve firedac. Aidat ve Daire tablom var. Master tablom daire seçtim detail tablom aidat tablosu. İki tabloyuda stringgrid üzerine aktardım. Alan tanımlamaları aşağıdaki gibi;
Aidat tablosu
(DAIRE_ID integer,(bağlantı için yazdığım alan)
ID integer PRIMARY KEY,
DAIRENO CHRACTER(20),
TUTAR FLOAT DEFAULT 0,
TARIH DateTime,
ACIKLAMA WideStringMemo DEFAULT 0,
GUNCELBAKIYE FLOAT DEFAULT 0);

Daire tablosu
(ID integer PRIMARY KEY,
DAIRENO CHRACTER(20),
DAIRESAHIBIOTURAN WideStringMemo,
OTURAN WideStringMemo,
KATMALIKI WideStringMemo);
DataSource den Qdaire'yi seçiyorum(daire tablomu aktarttığım query). Qaidat ın (aidat tablomu aktarttığım query)object inspector'ına gidiyorum master source kïsmında datasoruce seçiyorum. master fields'te ID seçiyorum. Indexfieldname kısmında ise bağlantı için yazdığım alanı seçmem gerektiğini anladım okuduklarımdan anladığıma göre fakat bu alan indexfieldname de gözükmüyor. Nerede yanlış yaptığımı anlayamadım. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Cevapla
#2
(28-09-2020, Saat: 15:40)Gumiho309 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba, İki tablo arasında master detail bağlantı yapmak istiyorum. Forumda bir sürü başlığa baktım fakat bir türlü oturtamadım mantığını. sqlite kullanıyorum ve firedac. Aidat ve Daire tablom var. Master tablom daire seçtim detail tablom aidat tablosu. İki tabloyuda stringgrid üzerine aktardım. Alan tanımlamaları aşağıdaki gibi;
Aidat tablosu
(DAIRE_ID integer,(bağlantı için yazdığım alan)
ID integer PRIMARY KEY,
DAIRENO CHRACTER(20),
TUTAR FLOAT DEFAULT 0,
TARIH DateTime,
ACIKLAMA WideStringMemo DEFAULT 0,
GUNCELBAKIYE FLOAT DEFAULT 0);

Daire tablosu
(ID integer PRIMARY KEY,
DAIRENO CHRACTER(20),
DAIRESAHIBIOTURAN WideStringMemo,
OTURAN WideStringMemo,
KATMALIKI WideStringMemo);
DataSource den Qdaire'yi seçiyorum(daire tablomu aktarttığım query). Qaidat ın (aidat tablomu aktarttığım query)object inspector'ına gidiyorum master source kïsmında datasoruce seçiyorum. master fields'te ID seçiyorum. Indexfieldname kısmında ise bağlantı için yazdığım alanı seçmem gerektiğini anladım okuduklarımdan anladığıma göre fakat bu alan indexfieldname de gözükmüyor. Nerede yanlış yaptığımı anlayamadım. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Merhabalar,

Daire > ID değerini ;
> Aidat > DAIRE_ID alanı ile eşleştirmelisiniz.

Kolay gelsin.
Amaç, bilginin de/aklın da zekat'ını vermek.
Cevapla
#3
(28-09-2020, Saat: 17:29)hi_selamlar Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(28-09-2020, Saat: 15:40)Gumiho309 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba, İki tablo arasında master detail bağlantı yapmak istiyorum. Forumda bir sürü başlığa baktım fakat bir türlü oturtamadım mantığını. sqlite kullanıyorum ve firedac. Aidat ve Daire tablom var. Master tablom daire seçtim detail tablom aidat tablosu. İki tabloyuda stringgrid üzerine aktardım. Alan tanımlamaları aşağıdaki gibi;
Aidat tablosu
(DAIRE_ID integer,(bağlantı için yazdığım alan)
ID integer PRIMARY KEY,
DAIRENO CHRACTER(20),
TUTAR FLOAT DEFAULT 0,
TARIH DateTime,
ACIKLAMA WideStringMemo DEFAULT 0,
GUNCELBAKIYE FLOAT DEFAULT 0);

Daire tablosu
(ID integer PRIMARY KEY,
DAIRENO CHRACTER(20),
DAIRESAHIBIOTURAN WideStringMemo,
OTURAN WideStringMemo,
KATMALIKI WideStringMemo);
DataSource den Qdaire'yi seçiyorum(daire tablomu aktarttığım query). Qaidat ın (aidat tablomu aktarttığım query)object inspector'ına gidiyorum master source kïsmında datasoruce seçiyorum. master fields'te ID seçiyorum. Indexfieldname kısmında ise bağlantı için yazdığım alanı seçmem gerektiğini anladım okuduklarımdan anladığıma göre fakat bu alan indexfieldname de gözükmüyor. Nerede yanlış yaptığımı anlayamadım. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Merhabalar,

Daire > ID değerini  ;
       > Aidat > DAIRE_ID alanı ile eşleştirmelisiniz.

Kolay gelsin.

DAIRE_ID alanı gelmiyor eşleştirme için sorunum bu. Sebebini anlayamadım.
Cevapla
#4
(28-09-2020, Saat: 17:58)Gumiho309 Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(28-09-2020, Saat: 17:29)hi_selamlar Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhabalar,

Daire > ID değerini  ;
       > Aidat > DAIRE_ID alanı ile eşleştirmelisiniz.

Kolay gelsin.

DAIRE_ID alanı gelmiyor eşleştirme için sorunum bu. Sebebini anlayamadım.

FDQuery'nin Fields Editor'ünden bu alanı ekleyebilirsiniz. Buradan eklediğiniz alanları tasarım anında kullanabilirsiniz.
Cevapla
#5
(28-09-2020, Saat: 18:16)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(28-09-2020, Saat: 17:58)Gumiho309 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: DAIRE_ID alanı gelmiyor eşleştirme için sorunum bu. Sebebini anlayamadım.

FDQuery'nin Fields Editor'ünden bu alanı ekleyebilirsiniz. Buradan eklediğiniz alanları tasarım anında kullanabilirsiniz.
Teşekkür ederim bunu denedim fakat uygulamayı çalıştırdığımda bu alanı bulamadığı uyarısı alıyorum ve verilerim gelmiyor.
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  JSON UTF8 Sorunu pro_imaj 7 948 12-04-2021, Saat: 22:34
Son Yorum: tmrksmt
  FiraDAC Bağlantı Hatası codder71 15 813 05-04-2021, Saat: 14:15
Son Yorum: codder71
  Datasnap rest service türkçe karakter sorunu hakkında yanniosman 2 269 01-04-2021, Saat: 01:11
Son Yorum: yanniosman
  Soap servis import sorunu klavye 0 141 29-03-2021, Saat: 15:29
Son Yorum: klavye
  tpagecontrol onchange sorunu info@guzelceker.com 1 219 26-03-2021, Saat: 16:51
Son Yorum: SimaWB



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi