28-09-2020, Saat: 15:40
(Son Düzenleme: 28-09-2020, Saat: 15:58, Düzenleyen: TescilsizUzman.)
Merhaba, İki tablo arasında master detail bağlantı yapmak istiyorum. Forumda bir sürü başlığa baktım fakat bir türlü oturtamadım mantığını. sqlite kullanıyorum ve firedac. Aidat ve Daire tablom var. Master tablom daire seçtim detail tablom aidat tablosu. İki tabloyuda stringgrid üzerine aktardım. Alan tanımlamaları aşağıdaki gibi;
Aidat tablosu
(DAIRE_ID integer,(bağlantı için yazdığım alan)
ID integer PRIMARY KEY,
DAIRENO CHRACTER(20),
TUTAR FLOAT DEFAULT 0,
TARIH DateTime,
ACIKLAMA WideStringMemo DEFAULT 0,
GUNCELBAKIYE FLOAT DEFAULT 0);
Daire tablosu
(ID integer PRIMARY KEY,
DAIRENO CHRACTER(20),
DAIRESAHIBIOTURAN WideStringMemo,
OTURAN WideStringMemo,
KATMALIKI WideStringMemo);
DataSource den Qdaire'yi seçiyorum(daire tablomu aktarttığım query). Qaidat ın (aidat tablomu aktarttığım query)object inspector'ına gidiyorum master source kïsmında datasoruce seçiyorum. master fields'te ID seçiyorum. Indexfieldname kısmında ise bağlantı için yazdığım alanı seçmem gerektiğini anladım okuduklarımdan anladığıma göre fakat bu alan indexfieldname de gözükmüyor. Nerede yanlış yaptığımı anlayamadım. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Aidat tablosu
(DAIRE_ID integer,(bağlantı için yazdığım alan)
ID integer PRIMARY KEY,
DAIRENO CHRACTER(20),
TUTAR FLOAT DEFAULT 0,
TARIH DateTime,
ACIKLAMA WideStringMemo DEFAULT 0,
GUNCELBAKIYE FLOAT DEFAULT 0);
Daire tablosu
(ID integer PRIMARY KEY,
DAIRENO CHRACTER(20),
DAIRESAHIBIOTURAN WideStringMemo,
OTURAN WideStringMemo,
KATMALIKI WideStringMemo);
DataSource den Qdaire'yi seçiyorum(daire tablomu aktarttığım query). Qaidat ın (aidat tablomu aktarttığım query)object inspector'ına gidiyorum master source kïsmında datasoruce seçiyorum. master fields'te ID seçiyorum. Indexfieldname kısmında ise bağlantı için yazdığım alanı seçmem gerektiğini anladım okuduklarımdan anladığıma göre fakat bu alan indexfieldname de gözükmüyor. Nerede yanlış yaptığımı anlayamadım. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.