Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
fastreport satır gizleme
#1
Merhaba,

fastreport satır gizleme işlemini nasıl yapabilirim,
aşağıdaki kod ile tutarı tutarı 0 olanları gizliyorum faka satır boş kalıyor satırları da gizlemek istiyorum nasıl yapabilirim acaba ?

procedure frxDBDataset1TUTAROnBeforePrint(Sender: TfrxComponent);
begin
  Tutari.Visible := <frxRest_Siparisler_Detaylar."TUTAR"> > 0;
end;


teşekkürler.
Cevapla
#2
Selamlar,
Bana kalırsa, raporlama işlemine geçmeden önce, bir query ile, 0 olan değerleri göstermemek daha uygun olacaktır. Böylelikle, rapor daha düzgün çalışacaktır.
Cevapla
#3
Merhaba, evet o yöntem ile yapıyorum zaten şuan, fiş üzerinden çözebilirmiyim acaba ?
Cevapla
#4
Tekrar selamlar

Fastreport un şu yardım dosyasına ulaştım. İncelemenizi rica ederim.

https://www.fast-report.com/documentatio...ezeros.htm
Cevapla
#5
Bu işlemi ben Delphi tarafında kod ile yapıyorum..


Var
memo: TfrxMemoView;

BEgin
       memo := frxReport4.Report.FindObject('memo5') as TfrxMemoView;
       memo.Visible := TRue;
End;



Siz kodları kendinize göre uyarlıyabilirsiniz.
// Bilgi paylaştıkça çoğalır.. 

Cevapla
#6
Teşekkür ederim ama bu sadece nesneyi gizliyor ben boş satırı gizlemek istiyorum
Cevapla
#7
Şöyle bir doküman buldum;

https://www.fast-report.com/documentatio...filter.htm
Cevapla
#8
Belki işine yarayan arkadaş olur.

Teşekkür ederim cevaplarınız için.

MasterData1.Visible := <frxRest_Masa_Siparisler_Detaylar."TUTAR"> > 0;
Cevapla
#9
(14-10-2020, Saat: 15:13)erdogan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Belki işine yarayan arkadaş olur.

Teşekkür ederim cevaplarınız için.

MasterData1.Visible := <frxRest_Masa_Siparisler_Detaylar."TUTAR"> > 0;

fastreportun eski sürümlerinden beri bu böyle yapılır ama son sürümlerin birinde gelen bir özellikle beraber buna gerek kalmadan doğrudan bandın özelliklerinin visible şartına bu ifadeyi ekleyerek de bu işi çözebilirsiniz.
Cevapla
#10
Merhaba,

Eğer doğru anladım ise, ön izinleme öncesi sql i bir değişkene alıp yeni bir doluluk kontrolü ile sql çalıştırın.

Akabinde ön izinleme veya yazdırma bittiğinde tekrar değişkende ki sql i sorguya atayıp, yeni sorguyu çalıştırabilirsiniz.

Ön izinleme alırken modal fonksiyonu olması lazım yanlış hatırlamıyorsam.
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Fastreport e-fatura dizaynı yapmak btnClick 4 600 16-10-2020, Saat: 14:12
Son Yorum: delphicim
  DbGrid Satır renklendirmede sütun seçimi delphicim 2 268 16-10-2020, Saat: 00:47
Son Yorum: delphicim
  Fastreport Masterdata column aşağı doğru yanyana sıralama klavye 6 190 15-10-2020, Saat: 16:42
Son Yorum: serdar
  fastreport resim gönderme erdogan 1 155 10-10-2020, Saat: 00:56
Son Yorum: bibilen
  FastReport gjamesbond 0 116 09-10-2020, Saat: 13:58
Son Yorum: gjamesbond



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi