Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
SQLite Text Alanı Sorunu
#1
Arkadaşlar hemen belirteyim oldukça yeniyim. 

Windows'ta çalıştırmak için lokal veritabanı olarak SQLite kullanmak istedim. Veritabanını DB Browser for SQlite programı ile oluşturdum. Veritabanı bağlantısı yaptım ama TEXT olarak ayarladığım alanlarda (WideMemo) görünüyor. Aslında veritabanına doğru kayıt giriliyor ancak görüntüleyemiyorum.

Bu sorunla ilgili olarak ne yapabileceğim konusunda yardımcı olursanız sevinirim. 

hnGglQ2.png

Örnek alanlar
AnZpdw9.png
Cevapla
#2
hangi componentleri kullanıyorsun
Cevapla
#3
Standart bileşenler hocam

Form üzerinde 1 adet FDConnection1, 2 adet FDQuery ve 2 adet DataSource var.

Ve DBGrid
Cevapla
#4
fdconnection nesnesini çift tıkla,
StringFormat özelliğini Unicode yap
Cevapla
#5
Hem Unicode hem ANSI dendim maalesef değişen bir şey olmadı hocam.

Acaba DB Browser for SQlite programında ayarladığım TEXT alan sorunundan mu kaynaklanabilir mi bilmiyorum.

Hocam size zahmet olmazsa Şuradaki kodlara bir bakabilir misiniz? Sabahın köründe başladım ve hala işin içinden çıkamıyorum Sad
Cevapla
#6
fdquery'i çift tıkla
options'a gel
Ignore inherited rules'ı tıkla
SourceDataType'i dtWideMemo seç
TargetDateType'i dtWideString seç
Cevapla
#7
(17-10-2020, Saat: 19:32)bibilen Adlı Kullanıcıdan Alıntı: fdquery'i çift tıkla
options'a gel
Ignore inherited rules'ı tıkla
SourceDataType'i dtWideMemo seç
TargetDateType'i dtWideString seç

Hocam acemiliğime verin sizi de uğraştırdım ama maalesef şimdi de veri giremiyorum ve alanlarda yine . Veritabanını manuel olarak oluşturmayı deneyeceğim artık. 

Yardımseverliğiniz için çok teşekkür ediyorum sanırım pes ediyorum. 
FERfZVL.png


Alanlarda şimdi Memo görünüyor veri girişi yapamıyorum
M48haQl.png
Cevapla
#8
ben denedim düzgün görünüyor ve veri giriliyor
Cevapla
#9
Ben de bir sorun var ama anlayamadım biraz daha denemeler yapayım hocam ben, teşekkürler.

Hocam harikasınız fdconnection StringFormak alanı Choose ayarlayınca görüntülendi. Deneme yaparken ANSII olarak kalmış.
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Cas Terazi Veri gönderimi Delphi sürüm sorunu KUNTAY 4 509 25-09-2021, Saat: 01:32
Son Yorum: oarikmert@hotmail.com
  PDF datasını text şeklinde okuma mrcdmr 2 107 15-09-2021, Saat: 16:04
Son Yorum: mrcdmr
  TRestRequest Sorunu mcb 1 234 17-07-2021, Saat: 23:25
Son Yorum: klavye
  kayıt sorunu info@guzelceker.com 9 772 05-07-2021, Saat: 09:36
Son Yorum: ozcanm
  Gold SMS rest json gönderme sorunu varyemez 4 502 28-06-2021, Saat: 13:49
Son Yorum: varyemez



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi