Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gruplama Sql toplam
#1
Merhaba arkadaşlar...Öncelikle İzmir depremini yaşayan başta İzmirli kardeşlerime ve tüm Türkiye'ye geçmiş olsun vefat edenlere rabbim mekanlarını cennet eylesin demek istiyorum. 

Firebird kullandığım bir projede mini bir değişiklik yapacağım ama aklıma fikir gelmiyor. Bir de sizlere sorarak beyin fırtınası yapmak istedim. Satışlar tablosunda musteri_id ile birlikte o an sepete eklenen ürünler bir satıs_no ile tutuluyor. Müşteri istediğinde tüm bunların extresini alabiliyor. Extre tablosunu procedure ile veri tabanına yaptırıyorum. Müşteri extre istediğinde satışlar tablosundaki tüm verileri extre tablosuna aktarıp oradan çekiyorum. Yalnız market gibi, hırdavat nalbur gibi mini küçük ürünler satan iş yerlerinde bazen sıkıntılar oluyor sayfalar dolusu extre çıkıyor. İsteğe bağlı olacak şekilde örneğin bir onay kutusuna bağlayarak aynı satış noya sahip olanları grupla/gruplama yaparak göstermesini istiyorum. Gruplanan satırlarn da toplam tutarları toplanacak aynı şekilde gösterecek... Grupladığım zaman göstermek istediğim diğer kısımlar da kayboluyor. Rapor anlaşılmıyor. Bu konuda nasıl yol yöntem izleyebilirim... Ekran görüntüsünde anlatmaya çalıştım değerli arkadaşlar... 

   
Cevapla
#2
1. Liste (Grup lu olan listeler)
UNION ALL
2. Liste (Grup lu Olmayanlar)
Cevapla
#3
(02-11-2020, Saat: 10:00)m_ekici Adlı Kullanıcıdan Alıntı: 1. Liste (Grup lu olan listeler)
UNION ALL
2. Liste (Grup lu Olmayanlar)

m_ekici kardeşim öncelikle cevap için teşekkürler. Ben iki tablodan bilgi çekmiyorum. Sadece tek tablodan bilgi alıyorum. Dolayısı ile bu komutu kullanamam. Extre ekranında kullanıcı checboxa tıklayarak ister gruplu şekilde görecek isterse gruplamasız tüm kayıtları görecek. Yapmak istediğim bu.
Cevapla
#4
(03-11-2020, Saat: 23:12)baloglurecep Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(02-11-2020, Saat: 10:00)m_ekici Adlı Kullanıcıdan Alıntı: 1. Liste (Grup lu olan listeler)
UNION ALL
2. Liste (Grup lu Olmayanlar)

m_ekici kardeşim öncelikle cevap için teşekkürler. Ben iki tablodan bilgi çekmiyorum. Sadece tek tablodan bilgi alıyorum. Dolayısı ile bu komutu kullanamam. Extre ekranında kullanıcı checboxa tıklayarak ister gruplu şekilde görecek isterse gruplamasız tüm kayıtları görecek. Yapmak istediğim bu.

Tek tabloyu da bu şekilde kullanabilirsin. Chekbox a tik koyarsa Querye 2. listeyi eklersin işaretlemezse sadece UNION a kadar olan kodu çalıştırırsın.
Cevapla
#5
(02-11-2020, Saat: 00:49)baloglurecep Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba arkadaşlar...Öncelikle İzmir depremini yaşayan başta İzmirli kardeşlerime ve tüm Türkiye'ye geçmiş olsun vefat edenlere rabbim mekanlarını cennet eylesin demek istiyorum. 

Firebird kullandığım bir projede mini bir değişiklik yapacağım ama aklıma fikir gelmiyor. Bir de sizlere sorarak beyin fırtınası yapmak istedim. Satışlar tablosunda musteri_id ile birlikte o an sepete eklenen ürünler bir satıs_no ile tutuluyor. Müşteri istediğinde tüm bunların extresini alabiliyor. Extre tablosunu procedure ile veri tabanına yaptırıyorum. Müşteri extre istediğinde satışlar tablosundaki tüm verileri extre tablosuna aktarıp oradan çekiyorum. Yalnız market gibi, hırdavat nalbur gibi mini küçük ürünler satan iş yerlerinde bazen sıkıntılar oluyor sayfalar dolusu extre çıkıyor. İsteğe bağlı olacak şekilde örneğin bir onay kutusuna bağlayarak aynı satış noya sahip olanları grupla/gruplama yaparak göstermesini istiyorum. Gruplanan satırlarn da toplam tutarları toplanacak aynı şekilde gösterecek... Grupladığım zaman göstermek istediğim diğer kısımlar da kayboluyor. Rapor anlaşılmıyor. Bu konuda nasıl yol yöntem izleyebilirim... Ekran görüntüsünde anlatmaya çalıştım değerli arkadaşlar... 

Merhabalar,

Müşteri ekstresi amacı, tüm sipariş ve ödemelerin detaylı olarak verilmesi.
Sipariş ID lerinin aynı olması bu durumu değiştirmez.

Siz sıralamanızı işlem tarihi, işlem saati ve sipariş ID'sine göre sıralayın bence.

SQL için de iç select ile çözümlenebilir diye dşünüyorum.

Kolay gelsin.
Amaç, bilginin de/aklın da zekat'ını vermek.
Cevapla
#6
Elma ile armutu karıştırmaya çalışıyorsun. Ben sana ne yapman gerektiğini söyleyeyim.
Çok basit, 2 tane query'in ve 2 tane gridin olacak. Kullanıcı isterse ayrıntılı rapora isterse özet rapora bakacak. Bunu 2 ekran olarak da yapabilirsin ya da aynı ekranda pagecontrol gibi bir nesnenin tabsheetlerine koyarak da yapabilirsin.
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Datetime belirli saat şartlarında tarih gruplama onurakman 5 1.823 07-06-2019, Saat: 15:10
Son Yorum: meko
  Tarihlere gore gruplama klavye 3 2.000 20-12-2017, Saat: 16:48
Son Yorum: klavye



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi