Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
DBGrid1 Ondalık Ayırma
#1
Merhaba, Sağlıklı günler diliyorum. Sorum şöyle;

DBGrid1 de ondalık ayırmak istiyorum.  TOPLAM,ODEME,KALAN alanları

11628,89 rapor da bu şekilde 
11.628,89 olmasını istediğim.

PlasiyerCariRap.SQL.Text:='SELECT TBLCARIPLASIYER.PLASIYER_KODU,PLASIYER_ACIKLAMA,TBLCAHAR.CARI_KOD,CARI_ISIM,CARI_ILCE AS ILCE,CARI_IL AS IL,CARI_TEL, '+
                   'SUM(CASE WHEN MONTH(TBLCAHAR.TARIH)=1 THEN (BORC) ELSE 0 END) OCAK, '+
                  'SUM(CASE WHEN MONTH(TBLCAHAR.TARIH)=2 THEN (BORC) ELSE 0 END) SUBAT, '+
                  'SUM(CASE WHEN MONTH(TBLCAHAR.TARIH)=3 THEN (BORC) ELSE 0 END) MART, '+
                  'SUM(CASE WHEN MONTH(TBLCAHAR.TARIH)=4 THEN (BORC) ELSE 0 END) NISAN, '+
                  'SUM(CASE WHEN MONTH(TBLCAHAR.TARIH)=5 THEN (BORC) ELSE 0 END) MAYIS, '+
                  'SUM(CASE WHEN MONTH(TBLCAHAR.TARIH)=6 THEN (BORC) ELSE 0 END) HAZIRAN, '+
                  'SUM(CASE WHEN MONTH(TBLCAHAR.TARIH)=7 THEN (BORC) ELSE 0 END) TEMMUZ, '+
                  'SUM(CASE WHEN MONTH(TBLCAHAR.TARIH)=8 THEN (BORC) ELSE 0 END) AGUSTOS, '+
                  'SUM(CASE WHEN MONTH(TBLCAHAR.TARIH)=9 THEN (BORC) ELSE 0 END) EYLUL, '+
                  'SUM(CASE WHEN MONTH(TBLCAHAR.TARIH)=10 THEN (BORC) ELSE 0 END) EKIM, '+
                  'SUM(CASE WHEN MONTH(TBLCAHAR.TARIH)=11 THEN (BORC) ELSE 0 END) KASIM, '+
                  'SUM(CASE WHEN MONTH(TBLCAHAR.TARIH)=12 THEN (BORC) ELSE 0 END) ARALIK, '+
                  'SUM(BORC) TOPLAM, '+
                  'SUM(ALACAK) ODEME, '+
                  'SUM(BORC-ALACAK) KALAN '+
                  'FROM TBLCASABIT '+
                  'JOIN TBLCAHAR ON TBLCAHAR.CARI_KOD=TBLCASABIT.CARI_KOD '+
                  'JOIN TBLCARIPLASIYER ON TBLCASABIT.PLASIYER_KODU=TBLCARIPLASIYER.PLASIYER_KODU '+
                  'GROUP BY TBLCARIPLASIYER.PLASIYER_KODU,PLASIYER_ACIKLAMA ,TBLCAHAR.CARI_KOD,CARI_ISIM,CARI_IL,CARI_ILCE,CARI_TEL '+
                  'ORDER BY CARI_KOD ';
PlasiyerCariRap.Open;
//TFloatField(PlasiyerCariRap.FieldByName('TOPLAM').DisplayFormat := '0.00';
end;
Cevapla
#2
FORMAT(SUM(BORC), 'N','tr-TR') as Toplam deyip direk mssql de formatlayabilirsiniz...


 
TFloatField(PlasiyerCariRap.FieldByName('TOPLAM').OnGetText := ValueGetText;

procedure TTimelineForm.ValueGetText( Sender : TField; var Text : string; DisplayText : Boolean );
begin
 Text := Sender.tostring;
end;







Sanırım İşiniz Böle çözülebilir


Kaynak : https://stackoverflow.com/questions/8049...with-mysql
Cevapla
#3
(19-11-2020, Saat: 17:13)OZCANK Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba, Sağlıklı günler diliyorum. Sorum şöyle;

DBGrid1 de ondalık ayırmak istiyorum.  TOPLAM,ODEME,KALAN alanları

11628,89 rapor da bu şekilde 
11.628,89 olmasını istediğim.

PlasiyerCariRap.SQL.Text:='SELECT TBLCARIPLASIYER.PLASIYER_KODU,PLASIYER_ACIKLAMA,TBLCAHAR.CARI_KOD,CARI_ISIM,CARI_ILCE AS ILCE,CARI_IL AS IL,CARI_TEL, '+
                   'SUM(CASE WHEN MONTH(TBLCAHAR.TARIH)=1 THEN (BORC) ELSE 0 END) OCAK, '+
                  'SUM(CASE WHEN MONTH(TBLCAHAR.TARIH)=2 THEN (BORC) ELSE 0 END) SUBAT, '+
                  'SUM(CASE WHEN MONTH(TBLCAHAR.TARIH)=3 THEN (BORC) ELSE 0 END) MART, '+
                  'SUM(CASE WHEN MONTH(TBLCAHAR.TARIH)=4 THEN (BORC) ELSE 0 END) NISAN, '+
                  'SUM(CASE WHEN MONTH(TBLCAHAR.TARIH)=5 THEN (BORC) ELSE 0 END) MAYIS, '+
                  'SUM(CASE WHEN MONTH(TBLCAHAR.TARIH)=6 THEN (BORC) ELSE 0 END) HAZIRAN, '+
                  'SUM(CASE WHEN MONTH(TBLCAHAR.TARIH)=7 THEN (BORC) ELSE 0 END) TEMMUZ, '+
                  'SUM(CASE WHEN MONTH(TBLCAHAR.TARIH)=8 THEN (BORC) ELSE 0 END) AGUSTOS, '+
                  'SUM(CASE WHEN MONTH(TBLCAHAR.TARIH)=9 THEN (BORC) ELSE 0 END) EYLUL, '+
                  'SUM(CASE WHEN MONTH(TBLCAHAR.TARIH)=10 THEN (BORC) ELSE 0 END) EKIM, '+
                  'SUM(CASE WHEN MONTH(TBLCAHAR.TARIH)=11 THEN (BORC) ELSE 0 END) KASIM, '+
                  'SUM(CASE WHEN MONTH(TBLCAHAR.TARIH)=12 THEN (BORC) ELSE 0 END) ARALIK, '+
                  'SUM(BORC) TOPLAM, '+
                  'SUM(ALACAK) ODEME, '+
                  'SUM(BORC-ALACAK) KALAN '+
                  'FROM TBLCASABIT '+
                  'JOIN TBLCAHAR ON TBLCAHAR.CARI_KOD=TBLCASABIT.CARI_KOD '+
                  'JOIN TBLCARIPLASIYER ON TBLCASABIT.PLASIYER_KODU=TBLCARIPLASIYER.PLASIYER_KODU '+
                  'GROUP BY TBLCARIPLASIYER.PLASIYER_KODU,PLASIYER_ACIKLAMA ,TBLCAHAR.CARI_KOD,CARI_ISIM,CARI_IL,CARI_ILCE,CARI_TEL '+
                  'ORDER BY CARI_KOD ';
PlasiyerCariRap.Open;
//TFloatField(PlasiyerCariRap.FieldByName('TOPLAM').DisplayFormat := '0.00';
end;

TFloatField(PlasiyerCariRap.FieldByName('TOPLAM')).DisplayFormat := ',0.00';
Cevapla
#4
(19-11-2020, Saat: 17:25)trpersia Adlı Kullanıcıdan Alıntı: FORMAT(SUM(BORC), 'N','tr-TR') as  Toplam deyip direk mssql de formatlayabilirsiniz...


 
TFloatField(PlasiyerCariRap.FieldByName('TOPLAM').OnGetText := ValueGetText;

procedure TTimelineForm.ValueGetText( Sender : TField; var Text : string; DisplayText : Boolean );
begin
 Text := Sender.tostring;
end;



Sanırım İşiniz Böle çözülebilir


Kaynak : https://stackoverflow.com/questions/8049...with-mysql
FORMAT(SUM(BORC), 'N','tr-TR') as  Toplam
Bu şekilde kullanarak işimi çözdüm.

Bu satırı Nasıl formatlayabilirim? Bu şekilde denedim olmadı.
SUM(CASE WHEN MONTH(TBLCAHAR.TARIH)=1 THEN CONVERT(money,(BORC)) ELSE 0 END) OCAK,
Cevapla
#5
(20-11-2020, Saat: 06:13)OZCANK Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(19-11-2020, Saat: 17:25)trpersia Adlı Kullanıcıdan Alıntı: FORMAT(SUM(BORC), 'N','tr-TR') as  Toplam deyip direk mssql de formatlayabilirsiniz...


 
TFloatField(PlasiyerCariRap.FieldByName('TOPLAM').OnGetText := ValueGetText;

procedure TTimelineForm.ValueGetText( Sender : TField; var Text : string; DisplayText : Boolean );
begin
 Text := Sender.tostring;
end;



Sanırım İşiniz Böle çözülebilir


Kaynak : https://stackoverflow.com/questions/8049...with-mysql
FORMAT(SUM(BORC), 'N','tr-TR') as  Toplam
Bu şekilde kullanarak işimi çözdüm.

Bu satırı Nasıl formatlayabilirim? Bu şekilde denedim olmadı.
SUM(CASE WHEN MONTH(TBLCAHAR.TARIH)=1 THEN CONVERT(money,(BORC)) ELSE 0 END) OCAK,

TFloatField(PlasiyerCariRap.FieldByName('OCAK')).DisplayFormat := ',0.00';
Cevapla
#6
(20-11-2020, Saat: 07:13)bibilen Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(20-11-2020, Saat: 06:13)OZCANK Adlı Kullanıcıdan Alıntı: FORMAT(SUM(BORC), 'N','tr-TR') as  Toplam
Bu şekilde kullanarak işimi çözdüm.

Bu satırı Nasıl formatlayabilirim? Bu şekilde denedim olmadı.
SUM(CASE WHEN MONTH(TBLCAHAR.TARIH)=1 THEN CONVERT(money,(BORC)) ELSE 0 END) OCAK,

TFloatField(PlasiyerCariRap.FieldByName('OCAK').DisplayFormat := ',0.00';

Üstadım 
DisplayFormat hata veriyor.
Cevapla
#7
(20-11-2020, Saat: 07:53)OZCANK Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(20-11-2020, Saat: 07:13)bibilen Adlı Kullanıcıdan Alıntı: TFloatField(PlasiyerCariRap.FieldByName('OCAK').DisplayFormat := ',0.00';

Üstadım 
DisplayFormat hata veriyor.

TFloatField(PlasiyerCariRap.FieldByName('OCAK')).DisplayFormat := ',0.00';
Cevapla
#8
(20-11-2020, Saat: 07:56)bibilen Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(20-11-2020, Saat: 07:53)OZCANK Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Üstadım 
DisplayFormat hata veriyor.

TFloatField(PlasiyerCariRap.FieldByName('OCAK')).DisplayFormat := ',0.00';

Teşekkür ederim Üstadım oldu.
Cevapla
#9
(20-11-2020, Saat: 06:13)OZCANK Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(19-11-2020, Saat: 17:25)trpersia Adlı Kullanıcıdan Alıntı: FORMAT(SUM(BORC), 'N','tr-TR') as  Toplam deyip direk mssql de formatlayabilirsiniz...


 
TFloatField(PlasiyerCariRap.FieldByName('TOPLAM').OnGetText := ValueGetText;

procedure TTimelineForm.ValueGetText( Sender : TField; var Text : string; DisplayText : Boolean );
begin
 Text := Sender.tostring;
end;



Sanırım İşiniz Böle çözülebilir


Kaynak : https://stackoverflow.com/questions/8049...with-mysql
FORMAT(SUM(BORC), 'N','tr-TR') as  Toplam
Bu şekilde kullanarak işimi çözdüm.

Bu satırı Nasıl formatlayabilirim? Bu şekilde denedim olmadı.
SUM(CASE WHEN MONTH(TBLCAHAR.TARIH)=1 THEN CONVERT(money,(BORC)) ELSE 0 END) OCAK,

FORMAT(SUM(CASE WHEN MONTH(TBLCAHAR.TARIH)=1 THEN CONVERT(money,(BORC)) ELSE 0 END) , 'N','tr-TR')
Cevapla
#10
(20-11-2020, Saat: 10:27)trpersia Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(20-11-2020, Saat: 06:13)OZCANK Adlı Kullanıcıdan Alıntı: FORMAT(SUM(BORC), 'N','tr-TR') as  Toplam
Bu şekilde kullanarak işimi çözdüm.

Bu satırı Nasıl formatlayabilirim? Bu şekilde denedim olmadı.
SUM(CASE WHEN MONTH(TBLCAHAR.TARIH)=1 THEN CONVERT(money,(BORC)) ELSE 0 END) OCAK,

FORMAT(SUM(CASE WHEN MONTH(TBLCAHAR.TARIH)=1 THEN CONVERT(money,(BORC)) ELSE 0 END) , 'N','tr-TR')

Üstadım teşekkür ederim oldu.
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  DBGrid1'deki Verileri Tabloya Aktarma OZCANK 8 1.519 26-05-2020, Saat: 17:21
Son Yorum: Ahmet İPEKÇİ
  DBGrid1 Alt Satıra İnmek OZCANK 19 3.415 11-04-2020, Saat: 22:58
Son Yorum: uparlayan
  DBGrid1 den Excel Veri Gönderme OZCANK 0 751 13-07-2019, Saat: 14:03
Son Yorum: OZCANK



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi