Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
sunucuda fdquery.edit son kayda gitme sebebi?
#1
Merhaba arkadaşlar,
VCL Firedac Firebird uygulaması kendi bilgisayarımda gayet güzel çalışıyor. 
Aynı ağda hemen yanındaki Sunucu bağlantısında ise FDQuery.Edit komutu verince birkaç sn bekleyip seçili kayıttan ayrılıp, son kayda gidiyor, bunu edit yapıyor. Sebebi ne olabilir?
TeknikServis sorgusu left joinler ile Arac, Musteri, TeslimEdilenArac tablolarından bilgi alması olabilir mi?
Veya fields editor ile tüm alanları eklemiştim. Alanları fdquery'e eklememek mi lazım?
Gerekirse sorguları yükleyebilirim.
saygılar mustafa ֍zgün 
Cevapla
#2
bu tamamen yazdığınız kodlarla ilgili. dataset, datasource ya da grid'in event'larına bir şeyler yazmışsınız, buraları kontrol ederseniz bulursunuz.
Cevapla
#3
Merhaba,
Hocam neden "FDQuery.Edit" diyorsunuz kaydı düzenlemek için?
UPDATE TabloAdi
SET Alan1 = YeniDeger, Alan2 = YeniDeger, ...
WHERE ID=1; 

Ne işe yarıyor derseniz. 1 numaralı ID'ye ait kaydın Alan1 ve Alan2 değerlerini güncelliyoruz.
Siz bir kaydı çağırdığınızda Edit nesnesinde yada farklı bir yerde gelen kaydın ID numarasını tutun, daha sonra bu ID numarasını Where ID="Burada" kullanarak istediğiniz güncellemeyi/ düzenlemeyi yapabilirsiniz.
Cevapla
#4
(23-12-2020, Saat: 09:08)emozgun Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba arkadaşlar,
VCL Firedac Firebird uygulaması kendi bilgisayarımda gayet güzel çalışıyor. 
Aynı ağda hemen yanındaki Sunucu bağlantısında ise FDQuery.Edit komutu verince birkaç sn bekleyip seçili kayıttan ayrılıp, son kayda gidiyor, bunu edit yapıyor. Sebebi ne olabilir?
TeknikServis sorgusu left joinler ile Arac, Musteri, TeslimEdilenArac tablolarından bilgi alması olabilir mi?
Veya fields editor ile tüm alanları eklemiştim. Alanları fdquery'e eklememek mi lazım?
Gerekirse sorguları yükleyebilirim.

Merhaba,

kodları görmeden bir şey demek zor fakat bu aşamada while ile eof.. komutunu kullanıyorsanız veya "Last" komutunu kullandığınız yer varsa orası tetikleniyor demektir. Event ve kodlarınızı kontrol ediniz.
Yazılım Topluluğumuz -> Tıklayın
Kişisel Tanıtım Sitem -> Tıklayın
20 y/o, sadece öğrenmeye odaklanmış, insancık..
Cevapla
#5
@bibilen @Halil Han BADEM hocam haklıymışsınız FormActivate te combobox ı doldurma kodu sona götürüyormuş. Nedense sadece sunucu bağlantısında yapıyor.
@ozcanm hocam altyapıyı Mastapp tan almıştım. Çok haklısınız tümünü güncelliyorum.
Yardımlarınız için teşekkür ederim.
saygılar mustafa ֍zgün 
Cevapla




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi