Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[ÜYELER - BİLGİLENDİRME]
Merhaba,

Forum içerisinde ek dosya paylaşımı bir hayli yaygınlaşmış durumda ; Üyelerimize sunulan ek dosya kullanım kotası, seviyelerine göre belirlenmekte olup, O şekilde devam etmekteydi. Bir çok kullanıcımız ek dosya sınırlamasına takıldığı ya da tek seferde belirlenmiş ek dosya limitini aştığı için önem arz eden içeriklerini farklı platformlar aracılığıyla Delphican üzerinde paylaşmaya yöneldi. Fakat içeriklerde bir süre sonra erişim kesilmesi, silinmesi ya da kullanımdan kalkması gibi durumlar meydana geldi. Bu süreç, Forumda bulunan bir çok konuyu etkiledi. 

Bunların önüne geçmek ve daha fazla Türkçe kaynağı barındırmak adına düzenlemeye gidilmiştir.
Bu bağlamda en çok tercih edilen ek dosya türlerinin limitleri arttırılmıştır ;

Önceki değerler :
GIF   dosya türü   := 500 KB 
JPEG dosya türü   := 500 KB
JPG   dosya türü   := 500 KB
PNG  dosya türü   := 500 KB
ZIP   dosya türü   := 1024 KB

Yeni değerler :
GIF   dosya türü   := 1024 KB ( 1 MB )
JPEG dosya türü   := 1024 KB ( 1 MB )
JPG   dosya türü   := 1024 KB ( 1 MB )
PNG  dosya türü   := 1024 KB ( 1 MB )
ZIP   dosya türü   := 5120 KB ( 5 MB )

Olarak yeniden düzenlenmiştir.
Bunlara ek olarak tüm üyelerin seviye bazlı ek dosya kullanım kotası eşitlenmiş olup, Seviye fark etmeksizin 51200 KB ( 50 MB ) olarak ayarlanmıştır.

Uyarı :
Belirlenen ek dosya kullanım kotası üyeliğiniz boyunca maksimum kullanabileceğiniz limittir. Sizlerden ricamız kotanızı daha verimli ve tasarruflu kullanmanızdır. Böylece daha fazla kaynak ve içerik barındırmak mümkün olacaktır.
Kullanım kotanızı kötüye kullanmanız sonucunda uyarılmanız veyahut cezai işlemle sonuçlandırılmanız kaçınılmaz olacaktır.

Son olarak ; Türkçe kaynaklarımız bol olsun diyerek bitirelim...

Limitler ya da ek dosya kullanım kotanız hakkındaki sorularınızı daima iletebilir veya her konuda iletişime geçerek yardım alabilirsiniz.
Mevcutta bulunan, diğer üçüncü taraf platformlarda yer alan ve hala erişilebilir kaynaklarınız var ise Delphican tarafına taşımanız konularınızın ileriye dönüklülüğü için sağlıklı olacaktır.
Merhaba,
Bu konuyla ilgili @SimaWB hocamızın güzel bir makalesi var. Burayı kullanmış olsak sıkıntı yaşayacağımızı zannetmiyorum. Sadece Resim değil zip dosyasıda yükleyebilirsiniz. Makalede belirtildiği gibi ücretsiz üyelik için 10GB alan var kullanıcı başına çok iyi bence..
İlgili Makale

cloudinary.png
@Mr.Developer Son cümlenizden yola çıkarak, bundan sonra ek dosyalar için üçüncü taraf platformlara link vermenin yasak olduğunu mu anlamalıyız?
(04-02-2021, Saat: 15:35)Hayati Adlı Kullanıcıdan Alıntı: @Mr.Developer  Son cümlenizden yola çıkarak, bundan sonra ek dosyalar için üçüncü taraf platformlara link vermenin yasak olduğunu mu anlamalıyız?

Tabiki de hayır hocam.
Öyle bir şey asla söz konusu olamaz. Sadece paylaşımlarının fayda bakımından çok öneme sahip olduğunu düşünen ve "Benden silinse de sağlam bir yerde dursun" düşüncesinde olanlara hitaben idi.
Bu sonuca varmanız şaşırttı.
(04-02-2021, Saat: 13:45)ozcanm Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba,
Bu konuyla ilgili @SimaWB hocamızın güzel bir makalesi var. Burayı kullanmış olsak sıkıntı yaşayacağımızı zannetmiyorum. Sadece Resim değil zip dosyasıda yükleyebilirsiniz. Makalede belirtildiği gibi ücretsiz üyelik için 10GB alan var kullanıcı başına çok iyi bence..
İlgili Makale

cloudinary.png
Merhaba,
Değerli yorum için teşekkür ederim hocam ama bu konuya çok tezat bir öneri olmuş gibi  Smile

Aklıma gelen ilk sorular ;
- kullanıcı hesabı silinirse ne olacak ?
- kullanıcıyı forum kuralları çerçevesinde engeller isek oradan bizlere sunduğu içerikleri kasıtlı olarak silmek istediğinde ne olacak ?

Aksi durumda da zaten herkesin bir Gdrive hesabı vardır oradan da bizlere sunabilirler. Hemde 15 GB depolama ile. Kullanıcıları başka depolama birimlerine yönlendirmek Forum'a zarar verir kanaatindeyim. Yanılıyor muyum ?

Bu durum ; dropbox'ta depolayıp
Gdrive'da da dropbox kullanıcı adı ve şifresini tutmak gibi birşey.
(04-02-2021, Saat: 16:15)Mr.Developer Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba,
Değerli yorum için teşekkür ederim hocam ama bu konuya çok tezat bir öneri olmuş gibi  Smile

Aklıma gelen ilk sorular ;
- kullanıcı hesabı silinirse ne olacak ?
- kullanıcıyı forum kuralları çerçevesinde engeller isek oradan bizlere sunduğu içerikleri kasıtlı olarak silmek istediğinde ne olacak ?

Aksi durumda da zaten herkesin bir Gdrive hesabı vardır oradan da bizlere sunabilirler. Hemde 15 GB depolama ile. Kullanıcıları başka depolama birimlerine yönlendirmek Forum'a zarar verir kanaatindeyim. Yanılıyor muyum ?

Bu durum ; dropbox'ta depolayıp
Gdrive'da da dropbox kullanıcı adı ve şifresini tutmak gibi birşey.

Merhaba,
Bazı konuların, Yönetim tarafından tekrardan gözden geçirilmesi yoluna gidilirse daha sağlıklı olacaktır.
- Altyapı sağlayıcımız BTG olduğuna göre ve buradaki paylaşımlar artık kurumsal bir yapıya bürünüyorsa Platform olarak hosting tarafını güçlendirmek daha faydalı olacaktır.

Her üye için 5MB Total alan vermek paylaşım yapacak yada SS ile soru soracak kişiler için sıkıntı olacaktır.
Üye yetersiz alan olduğunu farkettiğinde bu defa en eski soru/paylaşımlardan başlayarak içerideki dosyaları yine silmeye başlayacaktır.

Şu yapılabilirse daha sağlıklı olabilir.
- Her yüklenecek resim 100-200Kb boyutunu aşmasın.
- her zip dosyası için 1-2MB boyutunu aşmasın(zip içinde .pas ve .dfm olursa zaten boyut yüksel olmaz.).

* Üye silme yada engelleme prosedürünün nasıl işlediğini bilmediğim için konu hakkında yorum yapmam yanlış olur.
** Yapılmıyorsa eğer; Üye ile birebir iletişime geçerek tatlı bir dille konu ele alınırsa eminim hata yapan üye pişmanlık duyacak ve daha dikkatli olacaktır.

Bu sektörde çalışanlar, baskı altında olduklarında, kendilerini rahat hissetmediklerinde %100 fayda sağlayamazlar. Platformda da baskı altında olan üyeler hep çekimser hareket edeceklerdir.

Sitenin Trafik ve üretimine baktığınızda bu durumu anlamak daha kolay olur. Undecided

İyi Çalışmalar.
(04-02-2021, Saat: 17:40)ozcanm Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba,
Bazı konuların, Yönetim tarafından tekrardan gözden geçirilmesi yoluna gidilirse daha sağlıklı olacaktır.
- Altyapı sağlayıcımız BTG olduğuna göre ve buradaki paylaşımlar artık kurumsal bir yapıya bürünüyorsa Platform olarak hosting tarafını güçlendirmek daha faydalı olacaktır.

Her üye için 5MB Total alan vermek paylaşım yapacak yada SS ile soru soracak kişiler için sıkıntı olacaktır.
Üye yetersiz alan olduğunu farkettiğinde bu defa en eski soru/paylaşımlardan başlayarak içerideki dosyaları yine silmeye başlayacaktır.

Şu yapılabilirse daha sağlıklı olabilir.
- Her yüklenecek resim 100-200Kb boyutunu aşmasın.
- her zip dosyası için 1-2MB boyutunu aşmasın(zip içinde .pas ve .dfm olursa zaten boyut yüksel olmaz.).

* Üye silme yada engelleme prosedürünün nasıl işlediğini bilmediğim için konu hakkında yorum yapmam yanlış olur.
** Yapılmıyorsa eğer; Üye ile birebir iletişime geçerek tatlı bir dille  konu ele alınırsa eminim hata yapan üye pişmanlık duyacak ve daha dikkatli olacaktır.

Bu sektörde çalışanlar, baskı altında olduklarında, kendilerini rahat hissetmediklerinde %100 fayda sağlayamazlar. Platformda da baskı altında olan üyeler hep çekimser hareket edeceklerdir.

Sitenin Trafik ve üretimine baktığınızda bu durumu anlamak daha kolay olur.  Undecided

İyi Çalışmalar.

Konuların tekrar gözden geçirilmesi çok ama çok meşakkatli bir iş fakat buna rağmen yüzlerce konuyu inceledim düzenledim sildim ya da onardım ve bunu devam ettirmekteyim. Bundan yana şüpheniz olmasın.

Her üyeye 5 MB sınırı var iken artık yok. Bu konunun açılma ve bilgilendirmesi buna dayalı zaten. Artık üyelerin sıkıcı sınırlamalara maruz kalmasının önüne geçildi/Geçilecek. Buna kurumsal yapıya geçişin ilk faydalarından birisi denebilir.
Aslında sizde benimle aynı şeyi söylediniz ;
"Şu yapılabilirse daha sağlıklı olabilir." dedikten sonra sıraladığınız şeylerin daha fazlasını sundum aslında ;

"- Her yüklenecek resim 100-200Kb boyutunu aşmasın."
Her yüklenecek resmin sınırını dediğinizin 10 katı şeklinde ayarladım.

"- her zip dosyası için 1-2MB boyutunu aşmasın(zip içinde .pas ve .dfm olursa zaten boyut yüksel olmaz.)."
Her zip dosyası sınırı normalde 1 MB iken FMX platformunu da hesaba katıp ( Örneğin style dosyası uygulanmış bir projeyi baz aldım ) 5 MB olarak ayarladım. yani bu da dediğinizin 5 katı demek.

"Yapılmıyorsa eğer; Üye ile birebir iletişime geçerek tatlı bir dille  konu ele alınırsa eminim hata yapan üye pişmanlık duyacak ve daha dikkatli olacaktır."
Tatlı dil daima olacaktır elbette. Ama buna rağmen geçmişte de örneklerine şahit olduğumuz durumlar oldu tatlı dil her zaman yılanı deliğinden çıkartır elbet ama o deliktekinin de bir yılan olduğunu göz ardı etmemek gerek.

"Bu sektörde çalışanlar, baskı altında olduklarında, kendilerini rahat hissetmediklerinde %100 fayda sağlayamazlar. Platformda da baskı altında olan üyeler hep çekimser hareket edeceklerdir."

Ve son olarakta yukarıdaki saydıklarınızın 5 - 10 kat ve diğer alanlarda da daha fazlasını sunduğumu ve her adımın aslında daha rahat ve güven ortamı oluşturmasını sağlamak için yaptığımı söylemek isterim. "Baskı altında" tabirini bu foruma pek yakıştıramadım. Ama ilerleyen süreçlerde her şey daha güzel olacak diyebilirim.  Smile

(Neden yazdığım her şey kaba ve kötüce algılanıyor acaba... Nasıl bir izlenim bırakmışım da şuan böyle oluyor merak etmiyor değilim  Smile Idea Undecided Exclamation )
@ozcanm hocam yorumunuzu tekrar okudum da sanırım gözünüzden kaçtığı için farklı algılamışsınız ,
"Her üye için 5MB Total alan vermek paylaşım yapacak yada SS ile soru soracak kişiler için sıkıntı olacaktır."
Sanırım 50 MB yi 5 MB olarak okudunuz. orada iki sıfır mevcut. her kullanıcının 50 MB depo hakkı var demek bu ( Önceden 500 - 750 KB idi  Sad  ). Her konu da 1 MB paylaşım yapsa 50 konu da anca biter. Kaç üyenin bu denli çok konusu var ki ? Ayrıca her konuda ek paylaşana daha denk gelmedik  Smile gelirsekte limiti daha da arttırırız. yeter ki fayda sağlansın. Elimizden gelen her desteği veririz. Tek derdimiz kota olsun  Shy
Kusura bakmayın ben yanlış algılamışım. 50mb söylediğiniz gibi makul bir orandır.
Sizde beni yanlış anlamayın, amacım burada platformun devamlılığını sağlamak adına önerilerde bulunmaktır. Undecided
(04-02-2021, Saat: 20:14)ozcanm Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Kusura bakmayın ben yanlış algılamışım. 50mb söylediğiniz gibi makul bir orandır.
Sizde beni yanlış anlamayın, amacım burada platformun devamlılığını sağlamak adına önerilerde bulunmaktır.  Undecided

Estağfurullah ne kusuru. Hemfikir olarak sonuçlandığına çok sevindim. Önerileri daima bekliyor olacağım. Yeter ki isteyin, gerisi kolay  Shy

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi