Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ÖKC ile haberleşme
#1
Merhaba;
Arkadaşlar, bir müşterim masaüstü perakende satış programından yaptığı satışın detaylarını, beko300tr ÖKC'sinden fiş çıktısı almak istiyor. 
Çok makul bir istek, tek bir sorun dışında, ben bugüne kadar, yazıcı haricinde, ne terazi ile ne ÖKC ile ne de herhangi bir cihazla haberleşmedim. 
Sizlerden bir yol-yöntem ve başlangıç noktası diliyorum. Hem böylece terazi ile de nasıl haberleşeceğim konusunda bir yöntem öğrenebilirim.
Herkese iyi akşamlar.
Dosyalarınızı kendi bulutunuza yedekleyin. Yandex Disk

Eyvallah..
Cevapla
#2
Hiç bir cihazın standart bir haberleşme protokolü yoktur. Dolayısıyla bu cihaza ait haberleşme protokolüne erişmeniz lazım. Eğer bir windows sürücüsü varsa o zaman işiniz çok daha kolay olur. Windows yazıcısı olarak yazdırabilirsiniz. Yoksa o zaman protokole ihtiyacınız var demektir. Nasıl bağlanacaksanız ona göre ara kablo da lazım olacaktır. Gerekli dokümanlar internette belki bulabilirsiniz yoksa Beko firmasından talep etmeniz gerekebilir.
Cevapla
#3
merhaba 300tr ile entegrasyon işlemlerini sağlayabilirsiniz.
izleyeceğiniz adımlar
1. arçelik firmasına ulaşın entegrasyon çalışması yapacağınızı bildirin.
2. entegrasyon portallarında size bir hesap açacaklar orada döküman ve entegrasyon planınızı bulacaksınız.
3. entegrasyon işlemleri için 1 adet 300tr almanız gerekecek
4. entegrasyonu yaptıktan sonra yazılımınızı arçeliğe teste göndereceksiniz
5. entegrasyon işlemi onaylandıktan sonra devreye alabilirsiniz

kolay gelsin
Cevapla
#4
(23-02-2021, Saat: 09:42)iyarar Adlı Kullanıcıdan Alıntı: merhaba 300tr ile entegrasyon işlemlerini sağlayabilirsiniz.
izleyeceğiniz adımlar
1. arçelik firmasına ulaşın entegrasyon çalışması yapacağınızı bildirin.
2. entegrasyon portallarında size bir hesap açacaklar orada döküman ve entegrasyon planınızı bulacaksınız.
3. entegrasyon işlemleri için 1 adet 300tr almanız gerekecek
4. entegrasyonu yaptıktan sonra yazılımınızı arçeliğe teste göndereceksiniz
5. entegrasyon işlemi onaylandıktan sonra devreye alabilirsiniz

kolay gelsin

@iyarar hocam;
döküman ve entegrasyon planı dediğiniz şeyde örnek çalışma var mı?
Delphi ile kodlanan bir yazılımdan satılan ürün listesini göndermemiz mümkün mü?
Dosyalarınızı kendi bulutunuza yedekleyin. Yandex Disk

Eyvallah..
Cevapla
#5
Maalesef Delphi ile örnek kod yok ,

Okc nin bütün dll altyapısı c# ile yapılmış bu nedenle biz c# ile entegrason çalışmasını yaptık.

izlediğimiz yol c# ta bir web servis yapıp onun üzerinden haberleşme işlemlerini yaptık.
Cevapla
#6
(24-02-2021, Saat: 09:49)iyarar Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Maalesef Delphi ile örnek kod yok ,

Okc nin bütün dll altyapısı c# ile yapılmış bu nedenle  biz c# ile entegrason çalışmasını yaptık.

izlediğimiz yol c# ta bir web servis yapıp onun üzerinden haberleşme işlemlerini yaptık.

Sad Sad Sad Confused Confused Confused
Dosyalarınızı kendi bulutunuza yedekleyin. Yandex Disk

Eyvallah..
Cevapla
#7
POS Entegrasyonu biraz detaylı bir konu. 2 Tip entegrasyon yapılıyor. GMP3 (Kablolu) TSM (Kablosuz) 
Ben de bir aralar epey uğraşmıştım ve Pdion ile entegrasyon yapmıştım. Süreçle ilgili olarak öncelikle entegrasyon yapmak istediğiniz firmaya ulaşıp talepte bulunmanız gerekiyor. Talebiniz onaylandıktan sonra sizinle gerekli tüm dökümanları paylaşıyorlar. Yalnız resmi işler olduğu için sadece tüzel bir kişilik yani firma olarak başvuruda bulunabilirsiniz. Size test cihazı da verebilirler, satın almanızı da isteyebilirler.  Akabinde gerekli tüm API dökümanlarını aldıktan sonra zaten gerisi geliyor. Firmaların çoğu C# kullandığı için belki başlangıçta zorlanabilirsiniz. Ancak metodlar benzer olduğu için deneyimli bir yazılımcı iseniz Delphi'ye çevirebilirsiniz. Zaten size genelde DLL ler veriyorlar ve onları import edip kullanıyorsunuz. Pdion ile yaptığım entegrasyonda Delphi SDK ları da vardı. Olmasa bile değişik yöntemleri kullanarak yazılımınızı yine entegre edebilirsiniz. Size yardımcı olacağını bilsem örnek kodları paylaşırdım ancak belirttiğim gibi çok karışık işlemler ve her cihazın kendine has yazılımı var.
Kolay gelsin.
Cevapla
#8
(24-02-2021, Saat: 21:20)tmrksmt Adlı Kullanıcıdan Alıntı: POS Entegrasyonu biraz detaylı bir konu. 2 Tip entegrasyon yapılıyor. GMP3 (Kablolu) TSM (Kablosuz) 
Ben de bir aralar epey uğraşmıştım ve Pdion ile entegrasyon yapmıştım. Süreçle ilgili olarak öncelikle entegrasyon yapmak istediğiniz firmaya ulaşıp talepte bulunmanız gerekiyor. Talebiniz onaylandıktan sonra sizinle gerekli tüm dökümanları paylaşıyorlar. Yalnız resmi işler olduğu için sadece tüzel bir kişilik yani firma olarak başvuruda bulunabilirsiniz. Size test cihazı da verebilirler, satın almanızı da isteyebilirler.  Akabinde gerekli tüm API dökümanlarını aldıktan sonra zaten gerisi geliyor. Firmaların çoğu C# kullandığı için belki başlangıçta zorlanabilirsiniz. Ancak metodlar benzer olduğu için deneyimli bir yazılımcı iseniz Delphi'ye çevirebilirsiniz. Zaten size genelde DLL ler veriyorlar ve onları import edip kullanıyorsunuz. Pdion ile yaptığım entegrasyonda Delphi SDK ları da vardı. Olmasa bile değişik yöntemleri kullanarak yazılımınızı yine entegre edebilirsiniz. Size yardımcı olacağını bilsem örnek kodları paylaşırdım ancak belirttiğim gibi çok karışık işlemler ve her cihazın kendine has yazılımı var.
Kolay gelsin.

@tmrksmt hocam çok teşekkür ederim. Bir yerden başlayacağım artık, takıldığım noktada yine yardımlarınıza başvururum. Şimdilik beko'dan bir talepte bulunalım, bakalım gerisine.
Dosyalarınızı kendi bulutunuza yedekleyin. Yandex Disk

Eyvallah..
Cevapla
#9
(24-02-2021, Saat: 21:42)Aktolgali Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(24-02-2021, Saat: 21:20)tmrksmt Adlı Kullanıcıdan Alıntı: POS Entegrasyonu biraz detaylı bir konu. 2 Tip entegrasyon yapılıyor. GMP3 (Kablolu) TSM (Kablosuz) 
Ben de bir aralar epey uğraşmıştım ve Pdion ile entegrasyon yapmıştım. Süreçle ilgili olarak öncelikle entegrasyon yapmak istediğiniz firmaya ulaşıp talepte bulunmanız gerekiyor. Talebiniz onaylandıktan sonra sizinle gerekli tüm dökümanları paylaşıyorlar. Yalnız resmi işler olduğu için sadece tüzel bir kişilik yani firma olarak başvuruda bulunabilirsiniz. Size test cihazı da verebilirler, satın almanızı da isteyebilirler.  Akabinde gerekli tüm API dökümanlarını aldıktan sonra zaten gerisi geliyor. Firmaların çoğu C# kullandığı için belki başlangıçta zorlanabilirsiniz. Ancak metodlar benzer olduğu için deneyimli bir yazılımcı iseniz Delphi'ye çevirebilirsiniz. Zaten size genelde DLL ler veriyorlar ve onları import edip kullanıyorsunuz. Pdion ile yaptığım entegrasyonda Delphi SDK ları da vardı. Olmasa bile değişik yöntemleri kullanarak yazılımınızı yine entegre edebilirsiniz. Size yardımcı olacağını bilsem örnek kodları paylaşırdım ancak belirttiğim gibi çok karışık işlemler ve her cihazın kendine has yazılımı var.
Kolay gelsin.

@tmrksmt hocam çok teşekkür ederim. Bir yerden başlayacağım artık, takıldığım noktada yine yardımlarınıza başvururum. Şimdilik beko'dan bir talepte bulunalım, bakalım gerisine.

Rica ederim. Size ilk tavsiyem Beko ve Incenico ile çalışmanızdır. Gerektiğinde elimden geldiğince memnuniyetle yardımcı olmaya çalışırım...
Ne ekersen onu biçersin!  Idea
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Comport Haberleşme Nasıl Yapılır? glagher 6 2.656 06-02-2020, Saat: 00:53
Son Yorum: guverdik
  seri haberleşme çözümlemesi? sadikacar60 4 1.598 06-02-2020, Saat: 00:08
Son Yorum: guverdik
  Pic 18F4520 ile seri haberleşme sorunu 41linea41 9 3.567 01-07-2019, Saat: 19:02
Son Yorum: 41linea41



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi