Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Delphi'de harici font dosyası kullanma imkanı varmı? Nasıl?
#1
Merhabalar;
Delphi'de harici font dosyası kullanma imkanı varmı? Nasıl?
Cevapla
#2
Merhabalar.
Delphi sisteminizde yüklü olan fontları otomatik tanır (c:\windows\fonts). Harici için aşağıdaki linke bakabilirsiniz.

https://stackoverflow.com/questions/4010...preference
// Bilgi paylaştıkça çoğalır.. 

Cevapla
#3
Merhaba,
Aşağıdaki şekilde exe dosyanızın olduğu yere Font adında bir klasör oluşturup içine atacağınız farklı bir fontu uygulamanızın tanımasını sağlayabilirsiniz.
İyi Çalışmalar.

procedure TForm1.FormCreate(Sender: TObject);
begin
 AddFontResource(PWideChar(ExtractFilePath(Application.EXEName)+'Font\LCALLIG.TTF'));
 SendMessage(application.handle, wm_fontchange,0,0);
End;
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Delphi İle Instagram'da Otomatik Paylaşım Jakarta2 1 27 10 dakika önce
Son Yorum: klavye
Photo Delphi vcl projesine login form oluşturma tuna 15 632 15-05-2021, Saat: 20:41
Son Yorum: mrmarman
  Gün dönümü olan bir randevu sisteminde saat bazlı kapama nasıl yapılır ? adelphiforumz 4 341 06-05-2021, Saat: 09:48
Son Yorum: adelphiforumz
Question json yapma oluşturma, nasıl olur noname101 8 502 05-05-2021, Saat: 20:51
Son Yorum: noname101
  Delphi REST showing only one row on the client side ? toufikben44 0 176 02-05-2021, Saat: 00:28
Son Yorum: toufikben44



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi