Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Delphi'de harici font dosyası kullanma imkanı varmı? Nasıl?
#1
Merhabalar;
Delphi'de harici font dosyası kullanma imkanı varmı? Nasıl?
Cevapla
#2
Merhabalar.
Delphi sisteminizde yüklü olan fontları otomatik tanır (c:\windows\fonts). Harici için aşağıdaki linke bakabilirsiniz.

https://stackoverflow.com/questions/4010...preference
// Bilgi paylaştıkça çoğalır.. 

Cevapla
#3
Merhaba,
Aşağıdaki şekilde exe dosyanızın olduğu yere Font adında bir klasör oluşturup içine atacağınız farklı bir fontu uygulamanızın tanımasını sağlayabilirsiniz.
İyi Çalışmalar.

procedure TForm1.FormCreate(Sender: TObject);
begin
 AddFontResource(PWideChar(ExtractFilePath(Application.EXEName)+'Font\LCALLIG.TTF'));
 SendMessage(application.handle, wm_fontchange,0,0);
End;
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Delphi + Python, Makro yapımı yardım eroniko 2 328 16-05-2024, Saat: 15:55
Son Yorum: eroniko
  VB 2013-den Delphi kecid deutsch1988 8 585 14-05-2024, Saat: 17:21
Son Yorum: deutsch1988
  Delphi virus gibi deutsch1988 14 878 11-05-2024, Saat: 10:21
Son Yorum: engerex
  delphi 10.4 deutsch1988 0 123 18-04-2024, Saat: 11:46
Son Yorum: deutsch1988
  Kod yazma kolaylığı varmı? tuna 12 1.416 31-03-2024, Saat: 13:58
Son Yorum: frmman



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi