Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FIREBIRD CREATE
#1
Merhaba, Firebird databaseyi create ederek oluşturmak istiyorum. Fakat çözemediğim hatalar alıyorum. 
uygulamayı 64 bit olarak geliştiriyorum "fbclient.dll ve fbembed.dll" olarak 64 ve 32 bit test yaptım fakat aşağıdaki hatayı alıyorum. Bu hatayı nasıl çözerim?



Hata kodu:
Module Unload: SETUPAPI.dll. Process Control.exe (30000)
Module Unload: igdumdim64.dll. Process Control.exe (30000)
Thread Start: Thread ID: 29444. Process Control.exe (30000)
First chance exception at $00007FFC157A4B59. Exception class EFDException with message
'[FireDAC][Phys][FB]-314. Cannot load vendor library [D:\Mete\Delphi\Projeler\Win64\Debug\fbclient.dll]. Library has unsupported architecture [x86]. Required [x64].
%1 geçerli bir Win32 uygulaması değil
Hint: check it is in the PATH or application EXE directories, and has x64 bitness.'.
Process Control.exe (30000)



procedure TMainForm.Button1Click(Sender: TObject);
var
  qryFoo: TFDQuery;
begin
  FDPhysFBDriverLink1.VendorLib := ExtractFilePath(ParamStr(0)) + 'fbclient.dll';
  Label1.Text := FDPhysFBDriverLink1.VendorLib;

  FDConnection1.LoginPrompt := False;
  FDConnection1.ResourceOptions.SilentMode := True;
  FDConnection1.Params.Clear;
  FDConnection1.Params.Values['DriverID'] := 'FB';
  FDConnection1.Params.Values['CharacterSet'] := 'UTF8';
  FDConnection1.Params.Values['user_name'] := 'sysdba';
  FDConnection1.Params.Values['password'] := 'masterkey';
  FDConnection1.Params.Values['ExtendedMetadata'] := 'True';
  FDConnection1.Params.Values['Protocol'] := 'TCPIP';
  FDConnection1.Params.Values['Server'] := '127.0.0.1';
  FDConnection1.Params.Values['PAGE_SIZE'] := '16384';
  FDConnection1.Params.Values['SQLDialect'] := '3';
  FDConnection1.Params.Values['Database'] := TPath.GetDocumentsPath + '/TEST.FDB';
  FDConnection1.Open;


  FDConnection1.Connected := True;
  if TableExists('FOO') = False then
  begin // function to loop through
    qryFoo := TFDQuery.Create(nil);
    with qryFoo do
      try
        Connection := FDConnection1;
        SQL.Text := 'CREATE TABLE FOO ( ' + 'FOOID INTEGER, ' + 'FOO VARCHAR(30))';
        ExecSQL;
      finally
        FreeAndNil(qryFoo);
      end;
  end;
  FDTable1.TableName := 'FOO';
  FDTable1.Open;
end;
Cevapla
#2
Merhaba,
@masteryoda Burada konuyla ilgili örnek paylaşmış.

 if CreateFirebirdDB('C:\Windows\SysWOW64\GDS32.dll',
                     'C:\DENEME_DB.FDB',
                     'SYSDBA',
                     'masterkey',
                     3,
                     'UTF-8',
                     4096,
                     'UTF-8'
                     ) =True then ShowMessage('Başarılı!');
end;
Cevapla
#3
Hocam aynı hatayı alıyorum  Rolleyes

Hata kodu:
Module Unload: SETUPAPI.dll. Process Control.exe (42960)
Module Unload: igdumdim64.dll. Process Control.exe (42960)
Thread Start: Thread ID: 18300. Process Control.exe (42960)
First chance exception at $00007FFC157A4B59. Exception class EFDException with message
'[FireDAC][Phys][FB]-314. Cannot load vendor library [D:\Mete\Delphi\Özel Projeler\Win64\Debug\GDS32.dll]. Library has unsupported architecture [x86]. Required [x64].
%1 geçerli bir Win32 uygulaması değil
Hint: check it is in the PATH or application EXE directories, and has x64 bitness.'.
Process Control.exe (42960)
Cevapla
#4
Merhaba,

Öncelikle Hangi delphi sürümünü kullandığınızı belirtirseniz daha kolay yardım alırsınız.
Son sürümlerden birini kullanıyorsanız ve kurulum esnasında herşeyi kurduysanız "İnterbase" dahil.

1- Tüm Firebird versiyonlarını bilgisayarınızdan kaldırım.
2- GDS32.dll ve fbclient.dll dosyalarını Windows altında aratın ve bulduklarınızın hepsini silin.
3- "Interbase" kurulumu yaptıysanız bunu Servislerden durdurun ve başlangıcını devre dışı bırakın.
4- Makinenizi yeniden başlatın.
5- Kullanmak istediğiniz Firebird sürümünü kurun.
6- Herhangi bir bağlanamama olasığı olursa Firebird kurulduğu dizindeki "C:\Program Files (x86)\Firebird\Firebird_2_5\bin\fbclient.dll" dosyasını GDS32.dll olarak değiştirip işletim sisteminize göre system32 veya SysWOW64 altına kopyalayın. "C:\Windows\SysWOW64\GDS32.dll"


*** ilk önce 3. adımı uygulayarak bir deneme yapın belki de sorununuz bundan kaynaklanıyordur. Firebird ve interbase aynı anda kuru ise interbase baskın geliyor ve Firebir dll leri eziyor.

İyi Çalışmalar.
Cevapla
#5
Çok teşekkür ederim.
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Firebird Uzak Veritabanı Bağlantısı MEDCEZİR 4 245 11-09-2021, Saat: 08:42
Son Yorum: MEDCEZİR
  Firebird Server Makinadaki Veri Tabanlarının Listesini Almak MEDCEZİR 5 416 28-06-2021, Saat: 12:19
Son Yorum: esistem
  firebird iki table arasında blob alan taşıma CesuR 1 261 22-06-2021, Saat: 14:23
Son Yorum: RAD Coder
  firebird view info@guzelceker.com 5 530 31-05-2021, Saat: 14:18
Son Yorum: COMMANDX
  firebird procedure ibrahim.aydin@perga.com.tr 2 555 22-02-2021, Saat: 15:20
Son Yorum: ibrahim.aydin@perga.com.tr



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi