Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
firebird view
#1
kayıt sayım şimdilik 650 bin bu daha da artıyor

 Dm_Kayit.FD_FotoView.SQL.Add('select * from FOTOLAR WHERE ARSIVNO=:tar1');
/// kullanmam gereken kod  çok yavaş
 Dm_Kayit.FD_FotoView.SQL.Add('select * from FOTOLAR');
//  hızlı


firebird view deki kodum

CREATE OR ALTER VIEW FOTOLAR(
    FOTOID,
   FOTOADI,
   KOD,
   FOTOGRAF,
   UZANTI,
   CHECK1,
   CHECK2,
   EKBILGI,
   YOL,
   DISK,
   ARSIVNO,
   FULLYOL)
AS
select FOTOID,IIF(KOD='' ,substring(PATH.ARSIVNO from 2 for 30)||'-'||FOTOGRAF||UZANTI,substring(PATH.ARSIVNO from 2 for 30)||'-'||KOD||'-'||FOTOGRAF||UZANTI),KOD,FOTOGRAF,UZANTI,CHECK1,CHECK2,EKBILGI,PATH.YOL||'\'||substring(PATH.ARSIVNO from 2 for 30)||'-'||path.adsoyad,PATH.DISK,PATH.ARSIVNO,
path.yol||'\'||substring(PATH.ARSIVNO from 2 for 30)||'-'||path.adsoyad||'\'||IIF(KOD='' ,substring(PATH.ARSIVNO from 2 for 30)||'-'||FOTOGRAF||UZANTI,substring(PATH.ARSIVNO from 2 for 30)||'-'||KOD||'-'||FOTOGRAF||UZANTI)
from foto LEFT join PATH
ON  FOTO.YOLID=PATH.YOLID
;

bu yavaşlık nedendir acaba
aynı kayıt sayısına eş değer firebird tabloyu açtığımda sıkıntı yok
ama firebird view de oluşturdugum bu kayıdı açtığımda out of memory hatası alıyorum .. master detail yaptığım halde bütün kayıdı okumaya çalışıyor
Cevapla
#2
bu konuda yardımcı olacabilecek yokmu acaba
Cevapla
#3
index yokluğu diye kısa cevap verebilirim.
Saygılarımla
Muharrem ARMAN

guplouajuixjzfm15eqb.gif


Cevapla
#4
(31-05-2021, Saat: 13:36)mrmarman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: index yokluğu diye kısa cevap verebilirim.

peki hocam firebird view de index olmadığı içini index nasıl atacağımı bilemedim viewlerde index yok sanırım
Cevapla
#5
tabloda index olur, view o indexi vekil olarak kullanır.
Saygılarımla
Muharrem ARMAN

guplouajuixjzfm15eqb.gif


Cevapla
#6
Projenizde Blob alan olduğunu tahmin ederek bağladığınız datasette Fetch Rows denen bir alan bulunuyor
Onu düşürürseniz (Default genelde = 25 dir) Out of memory hatası almazsınız diye düşünüyorum.


63y5ndq.jpg
_______________________
Rep ver be ya! 
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Firebird Uzak Veritabanı Bağlantısı MEDCEZİR 4 245 11-09-2021, Saat: 08:42
Son Yorum: MEDCEZİR
  Firebird Server Makinadaki Veri Tabanlarının Listesini Almak MEDCEZİR 5 415 28-06-2021, Saat: 12:19
Son Yorum: esistem
  firebird iki table arasında blob alan taşıma CesuR 1 260 22-06-2021, Saat: 14:23
Son Yorum: RAD Coder
  FIREBIRD CREATE Mete 4 688 12-05-2021, Saat: 18:50
Son Yorum: Mete
  firebird procedure ibrahim.aydin@perga.com.tr 2 555 22-02-2021, Saat: 15:20
Son Yorum: ibrahim.aydin@perga.com.tr



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi