Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mdi Form
#1
Merhabalar ben bir Mdi Form mum var ve bunu Main form da 
 Panel_Frm:= TPanel_Frm.Create(Self);
Bu formu böyle oluşturdugumda  Show demeden Gösteriyor Neden acaba Yoksam benmi Hata yapıyorum..?
Yoksa Delphi de  Böylemi calısıyor Kitaplara baktım genel olarak böyle gözüküyor ama Ben Show denildiginde Göstermek istiyorum Bunu Nasıl Yaparım?
Cevapla
#2
(10-10-2021, Saat: 17:56)woywod Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhabalar ben bir Mdi Form mum var ve bunu Main form da 
 Panel_Frm:= TPanel_Frm.Create(Self);
Bu formu böyle oluşturdugumda  Show demeden Gösteriyor Neden acaba Yoksam benmi Hata yapıyorum..?
Yoksa Delphi de  Böylemi calısıyor Kitaplara baktım genel olarak böyle gözüküyor ama Ben Show denildiginde Göstermek istiyorum Bunu Nasıl Yaparım?

Merhabalar,

Project > Options > Application > Forms > Auto-create form bölümünden sağ bölüme alıp Save diyerek çalıştırın tekrar.

Kolay gelsin.
Amaç, bilginin de/aklın da zekat'ını vermek.
Cevapla
#3
(10-10-2021, Saat: 19:43)hi_selamlar Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(10-10-2021, Saat: 17:56)woywod Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhabalar ben bir Mdi Form mum var ve bunu Main form da 
 Panel_Frm:= TPanel_Frm.Create(Self);
Bu formu böyle oluşturdugumda  Show demeden Gösteriyor Neden acaba Yoksam benmi Hata yapıyorum..?
Yoksa Delphi de  Böylemi calısıyor Kitaplara baktım genel olarak böyle gözüküyor ama Ben Show denildiginde Göstermek istiyorum Bunu Nasıl Yaparım?

Merhabalar,

Project > Options > Application > Forms > Auto-create form bölümünden sağ bölüme alıp Save diyerek çalıştırın tekrar.

Kolay gelsin.
Tesekuler cevap için ama Öyle yapıyorum zaten ama Benim istedigim 
Panel_Frm.Show; Dedigimde Açılması Yukardaki Kodda Direk Açılıyor.
Cevapla
#4
Tekrar merhabalar,

Kod örneğinizi tam olarak paylaşırmısınız lütfen.
Gözden kaçan bir kod olabilir.

Kolay gelsin.
Amaç, bilginin de/aklın da zekat'ını vermek.
Cevapla
#5
(10-10-2021, Saat: 19:48)hi_selamlar Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Tekrar merhabalar,

Kod örneğinizi tam olarak paylaşırmısınız lütfen.
Gözden kaçan bir kod olabilir.

Kolay gelsin.

procedure THesap_Frm.Hesapla_BitBtnClick(Sender: TObject);
begin
 Panel_Frm:= TPanel_Frm.Create(self);

// Panel_Frm.Show;
end;
Cevapla
#6
(10-10-2021, Saat: 17:56)woywod Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhabalar ben bir Mdi Form mum var ve bunu Main form da 
 Panel_Frm:= TPanel_Frm.Create(Self);
Bu formu böyle oluşturdugumda  Show demeden Gösteriyor Neden acaba Yoksam benmi Hata yapıyorum..?
Yoksa Delphi de  Böylemi calısıyor Kitaplara baktım genel olarak böyle gözüküyor ama Ben Show denildiginde Göstermek istiyorum Bunu Nasıl Yaparım?

Selamlar, 
Siz bir yerde hata yapmıyorsunuz, Delphi'de bir formu MDI client yaparsanız Visible özelliği hemen True olur. Bu nedenle MDI client form Create edilir edilmez ekranda görülür hale gelir. Visible=False yapılamaz! Ekrandan silmek (kaldırmak, görünmez yapmak) istiyorsanız Destroy (Free) etmeniz gerekir.

Eğer Show'la gösterilmesini istiyorsanız, normal form kullanmanız, bunu'da örneğin bir PageControl'ün tablarında göstermeniz gerekecektir.
Buna ilişkin örnekler mevcut.
Benim yaptığım bir tanesi : https://github.com/mozpinar/FaturaOrnek
Cevapla
#7
(11-10-2021, Saat: 16:45)mustafaozpinar Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(10-10-2021, Saat: 17:56)woywod Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhabalar ben bir Mdi Form mum var ve bunu Main form da 
 Panel_Frm:= TPanel_Frm.Create(Self);
Bu formu böyle oluşturdugumda  Show demeden Gösteriyor Neden acaba Yoksam benmi Hata yapıyorum..?
Yoksa Delphi de  Böylemi calısıyor Kitaplara baktım genel olarak böyle gözüküyor ama Ben Show denildiginde Göstermek istiyorum Bunu Nasıl Yaparım?

Selamlar, 
Siz bir yerde hata yapmıyorsunuz, Delphi'de bir formu MDI client yaparsanız Visible özelliği hemen True olur. Bu nedenle MDI client form Create edilir edilmez ekranda görülür hale gelir. Visible=False yapılamaz! Ekrandan silmek (kaldırmak, görünmez yapmak) istiyorsanız Destroy (Free) etmeniz gerekir.

Çok teşekür ederim Sorun yok ozaman.. Smile
Ben C# daki Gibi sandım. Teşekürler..
Cevapla
#8
(11-10-2021, Saat: 16:45)mustafaozpinar Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(10-10-2021, Saat: 17:56)woywod Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhabalar ben bir Mdi Form mum var ve bunu Main form da 
 Panel_Frm:= TPanel_Frm.Create(Self);
Bu formu böyle oluşturdugumda  Show demeden Gösteriyor Neden acaba Yoksam benmi Hata yapıyorum..?
Yoksa Delphi de  Böylemi calısıyor Kitaplara baktım genel olarak böyle gözüküyor ama Ben Show denildiginde Göstermek istiyorum Bunu Nasıl Yaparım?

Selamlar, 
Siz bir yerde hata yapmıyorsunuz, Delphi'de bir formu MDI client yaparsanız Visible özelliği hemen True olur. Bu nedenle MDI client form Create edilir edilmez ekranda görülür hale gelir. Visible=False yapılamaz! Ekrandan silmek (kaldırmak, görünmez yapmak) istiyorsanız Destroy (Free) etmeniz gerekir.

Eğer Show'la gösterilmesini istiyorsanız, normal form kullanmanız, bunu'da örneğin bir PageControl'ün tablarında göstermeniz gerekecektir.
Buna ilişkin örnekler mevcut.
Benim yaptığım bir tanesi : https://github.com/mozpinar/FaturaOrnek
Baktım örneginize Cok tesekur ederım..
Cevapla
#9
(11-10-2021, Saat: 16:45)mustafaozpinar Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(10-10-2021, Saat: 17:56)woywod Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhabalar ben bir Mdi Form mum var ve bunu Main form da 
 Panel_Frm:= TPanel_Frm.Create(Self);
Bu formu böyle oluşturdugumda  Show demeden Gösteriyor Neden acaba Yoksam benmi Hata yapıyorum..?
Yoksa Delphi de  Böylemi calısıyor Kitaplara baktım genel olarak böyle gözüküyor ama Ben Show denildiginde Göstermek istiyorum Bunu Nasıl Yaparım?

Selamlar, 
Siz bir yerde hata yapmıyorsunuz, Delphi'de bir formu MDI client yaparsanız Visible özelliği hemen True olur. Bu nedenle MDI client form Create edilir edilmez ekranda görülür hale gelir. Visible=False yapılamaz! Ekrandan silmek (kaldırmak, görünmez yapmak) istiyorsanız Destroy (Free) etmeniz gerekir.

Eğer Show'la gösterilmesini istiyorsanız, normal form kullanmanız, bunu'da örneğin bir PageControl'ün tablarında göstermeniz gerekecektir.
Buna ilişkin örnekler mevcut.
Benim yaptığım bir tanesi : https://github.com/mozpinar/FaturaOrnek

Bu yanıtta sanki normal formu PageControl içinde göstermek gerekirmiş gibi yazmışım. Oysa gerekmez. Şu çok basit şekil bile aynen MDI child etkisini gösterecektir.

procedure TForm2.Button1Click(Sender: TObject);
var f : TForm;
begin
  f := TForm.Create(Self);
  f.Parent := Self;
  f.Show;
end;


Cevapla
#10
(13-10-2021, Saat: 00:11)mustafaozpinar Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(11-10-2021, Saat: 16:45)mustafaozpinar Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Selamlar, 
Siz bir yerde hata yapmıyorsunuz, Delphi'de bir formu MDI client yaparsanız Visible özelliği hemen True olur. Bu nedenle MDI client form Create edilir edilmez ekranda görülür hale gelir. Visible=False yapılamaz! Ekrandan silmek (kaldırmak, görünmez yapmak) istiyorsanız Destroy (Free) etmeniz gerekir.

Eğer Show'la gösterilmesini istiyorsanız, normal form kullanmanız, bunu'da örneğin bir PageControl'ün tablarında göstermeniz gerekecektir.
Buna ilişkin örnekler mevcut.
Benim yaptığım bir tanesi : https://github.com/mozpinar/FaturaOrnek

Bu yanıtta sanki normal formu PageControl içinde göstermek gerekirmiş gibi yazmışım. Oysa gerekmez. Şu çok basit şekil bile aynen MDI child etkisini gösterecektir.

procedure TForm2.Button1Click(Sender: TObject);
var f : TForm;
begin
  f := TForm.Create(Self);
  f.Parent := Self;
  f.Show;
end;



Cok teşekur ederım..
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  TRestRequest ile multipart/form-data post işlemi mcb 4 100 08-10-2021, Saat: 09:06
Son Yorum: mcb
  Form üzerindeki nesnelerin konumuna göre yazdırılması tmrksmt 7 629 27-05-2021, Saat: 23:30
Son Yorum: tmrksmt
  webbrowser form file nesnesine dosya ekleme ugorkem 12 1.536 25-05-2021, Saat: 00:35
Son Yorum: ferhatcelik
  Form Bileşenleri guvenlik 13 1.766 22-05-2021, Saat: 13:29
Son Yorum: guvenlik
Photo Delphi vcl projesine login form oluşturma tuna 15 2.926 15-05-2021, Saat: 20:41
Son Yorum: mrmarman



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi