Sınavımda bu sorulara benzer çıkacak ama nasıl yapacağımı anlamadım. Cevapları yok elimde.
Teşekkürler.
https://imgyukle.com/f/2022/02/03/ob5DF6.jpg
Teşekkürler.
https://imgyukle.com/f/2022/02/03/ob5DF6.jpg
Şu 2 soruyu yapabilecek var mı ?
|
Sınavımda bu sorulara benzer çıkacak ama nasıl yapacağımı anlamadım. Cevapları yok elimde.
Teşekkürler. https://imgyukle.com/f/2022/02/03/ob5DF6.jpg
06-02-2022, Saat: 21:04
Aslında forum da yeni başlayanların sınavlarına yardım için bir bölüm mü yapsaydık @RAD Coder
// Bilgi paylaştıkça çoğalır..
07-02-2022, Saat: 09:28
(06-02-2022, Saat: 21:04)mcuyan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Aslında forum da yeni başlayanların sınavlarına yardım için bir bölüm mü yapsaydık @RAD Coder Neden olmasın. Ama doğrudan kod yazarak olmasa iyi olur.
Begin : = end / 2;
13-02-2022, Saat: 20:27
(03-02-2022, Saat: 16:13)isicnb11 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sınavımda bu sorulara benzer çıkacak ama nasıl yapacağımı anlamadım. Cevapları yok elimde. Merhaba, 3. sorunun cevabını örneğe bakarak şu şekilde yapabiliriz. uses System.UITypes, procedure TForm1.ListBox1Click(Sender: TObject); begin case ListBox1.ItemIndex of 0: Edit1.Font.Style:=[]; 1: Edit1.Font.Style:=[fsBold]; 2: Edit1.Font.Style:=[fsItalic]; 3: Edit1.Font.Style:=[fsBold, fsItalic]; end; end; procedure TForm1.ListBox2Click(Sender: TObject); begin case ListBox2.ItemIndex of 0: Edit1.Font.Height:=8; 1: Edit1.Font.Height:=10; 2: Edit1.Font.Height:=12; 3: Edit1.Font.Height:=14; 4: Edit1.Font.Height:=16; end; end; procedure TForm1.ListBox3Click(Sender: TObject); begin case ListBox3.ItemIndex of 0: Edit1.Font.Name:='Tahoma'; 1: Edit1.Font.Name:='Sitka Text'; 2: Edit1.Font.Name:='Ariel'; end; end; İyi çalışmalar.
Öğrenci, EEM, SAÜ.
Youtube
Sınav muhtemelen geçmiştir.
Bu nedenle doğrudan kod paylaşma konusunda bir sorun olmaz diye düşünerek; çözümleri aşağıda paylaşıyorum (Gelecek sınavlarda öğrenci arkadaşımıza faydalı olacaktır). 2. Sorunun Çözümü: private slKisaltma: TStringList; SonSozcukKonumu: integer; .... procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject); var i, Bosluk, CursorSonKonumu: Integer; Satir, Kisa, Uzun, SonSozcuk: String; begin if Length(Edit1.Text) >= 3 then begin CursorSonKonumu := Length(Edit1.Text); for i := 0 to slKisaltma.Count - 1 do begin Satir := slKisaltma[i]; Bosluk := Pos(' ', Satir); Kisa := Copy(Satir, 0, Bosluk - 1); Uzun := Copy(Satir, Bosluk + 1); SonSozcuk := Copy(Edit1.Text, SonSozcukKonumu + 1); if SonSozcuk = Kisa then begin Edit1.Text := Copy(Edit1.Text, 0, SonSozcukKonumu) + Uzun; Edit1.SetFocus; Edit1.SelStart := Length(Edit1.Text); break; { Döngüyü artık bitir } end; end; end; end; procedure TForm1.Edit1KeyPress(Sender: TObject; var Key: Char); begin if Key = #32 then SonSozcukKonumu := Length(Edit1.Text) + 1; end; procedure TForm1.FormCreate(Sender: TObject); begin SonSozcukKonumu := 0; slKisaltma := TStringList.Create; slKisaltma.LoadFromFile('Final\Kısaltma.txt', TEncoding.UTF8); end; procedure TForm1.FormDestroy(Sender: TObject); begin slKisaltma.Free; end; Not: Uygulamanın bulunduğu dizinde Final adında bir klasör ve içinde kısaltmaların olduğu Kısaltma.txt olmalıdır. Kısaltma.txt İçeriği: Del Delphi Ank Ankara Tür Türkiye Bay Bayrak Vat Vatan 3. Sorunun Çözümü: uses System.UITypes; .... procedure TForm1.FormCreate(Sender: TObject); begin ListBox1.Items.Assign(Screen.Fonts); end; procedure TForm1.ListBox1Click(Sender: TObject); begin Label1.Font.Name := ListBox1.Items[ListBox1.ItemIndex]; end; procedure TForm1.ListBox2Click(Sender: TObject); begin Label1.Font.Style := []; { Öncelikle tüm stilleri yok say } case ListBox2.ItemIndex of 0: { Normal } begin Label1.Font.Style := []; end; 1: { Kalın } begin Label1.Font.Style := Label1.Font.Style + [TFontStyle.fsBold]; end; 2: { İtalik } begin Label1.Font.Style := Label1.Font.Style + [TFontStyle.fsItalic]; end; 3: { Kalın İtalik } begin Label1.Font.Style := Label1.Font.Style + [TFontStyle.fsBold, TFontStyle.fsItalic]; end; end; end; procedure TForm1.ListBox3Click(Sender: TObject); begin Label1.Font.Size := ListBox3.Items[ListBox3.ItemIndex].ToInteger; end;
Begin : = end / 2;
16-02-2022, Saat: 10:58
Programlamayı bu şekilde öğrenmiyorlar.
Sadece ustadan bir puan arıyorlar. |
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|