Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
POSTGRESQL Otomatik artan sıra no nasıl veriliyor?
#1
Postgre SQL de Var olan Tabloya ID sütununa Otomatik artan sıra nosu nasıl yapılıyor?
Bir türlü oluşturamadım.
Cevapla
#2
(22-06-2022, Saat: 14:02)COMMANDX Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Postgre SQL de Otomatik artan sıra nosu nasıl yapılıyor?
Bir türlü oluşturamadım.

Serial tipini kullanabilirsiniz veya kullandığınız IDE'ye bağlı olarak; pgadmin kullanıyorsanız;

2colsir.jpg
Yazılım Topluluğumuz -> Tıklayın
Kişisel Tanıtım Sitem -> Tıklayın
21 y/o, sadece öğrenmeye odaklanmış, insancık..
Cevapla
#3
Teşekkür ederim, SMALLSERIAL, SERIAL, and BIGSERIAL bunlardan biriyle yapılıyormuş
Delphi tarafında Test ederken Yanlış yapıyormuşum meğerse.
Query kullanmamam gerekiyormuş, bu bileşeni ile kullanınca PK alanına null değeri kaydediyor, oradan da Çalışmadığını zannetmişim sürekli
IBTable kullanınca refreshte PK alanı autoincrement oluyor.
Çok teşekür ettim, hatamızı da gördük böylece.
Cevapla
#4
(22-06-2022, Saat: 14:30)COMMANDX Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Teşekkür ederim, SMALLSERIAL, SERIAL, and BIGSERIAL bunlardan biriyle yapılıyormuş
Delphi tarafında Test ederken Yanlış yapıyormuşum meğerse.
Query kullanmamam gerekiyormuş, bu bileşeni ile kullanınca PK alanına null değeri kaydediyor, oradan da Çalışmadığını zannetmişim sürekli
IBTable kullanınca refreshte PK alanı autoincrement oluyor.
Çok teşekür ettim, hatamızı da gördük böylece.

SMALLSERIAL, SERIAL, and BIGSERIAL tiplerini tablo kayıt sayısına göre kullanmalısınız. Aralarında genişlik farkları vardır. 
Rica ederim kolay gelsin.
Yazılım Topluluğumuz -> Tıklayın
Kişisel Tanıtım Sitem -> Tıklayın
21 y/o, sadece öğrenmeye odaklanmış, insancık..
Cevapla
#5
(22-06-2022, Saat: 14:37)Halil Han BADEM Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(22-06-2022, Saat: 14:30)COMMANDX Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Teşekkür ederim, SMALLSERIAL, SERIAL, and BIGSERIAL bunlardan biriyle yapılıyormuş
Delphi tarafında Test ederken Yanlış yapıyormuşum meğerse.
Query kullanmamam gerekiyormuş, bu bileşeni ile kullanınca PK alanına null değeri kaydediyor, oradan da Çalışmadığını zannetmişim sürekli
IBTable kullanınca refreshte PK alanı autoincrement oluyor.
Çok teşekür ettim, hatamızı da gördük böylece.

SMALLSERIAL, SERIAL, and BIGSERIAL tiplerini tablo kayıt sayısına göre kullanmalısınız. Aralarında genişlik farkları vardır. 
Rica ederim kolay gelsin.

Üstat, Bir sorum daha var.
D7 Kullanıyorum Unidac Bileşenleri ile Postgre VT na bağlantıyı yapıyorum, bende çalışıyor
Veritabanını oluşturdum, Uygulamayı Başka bilgisayarda çalıştırdığımda uygulamam çalışmıyor.

libpq.dll
ssleay32.dll
libeay32.dll
libintl-8.dll
libiconv-2.dll

ve daha bir çok DLL librarylerini proje ile aynı dizine koyup çalıştırdığımda Uygulama Benim IP ye bağlanacağına Kendi IP sinde VT yolunu arıyor.
Yani connection nesnesine VT IP sini yazdım, Başka PC ye aktarıp çalıştırmaya kalktığımda veritabanını orada arıyor
pg_hba.conf içindeki ayarlamalarını da yaptım, mesela ;


# TYPE  DATABASE        USER            ADDRESS                 METHOD

# IPv4 local connections:
host    all             all             10.0.0.15/32            md5 -- bu benim IP
# IPv6 local connections:
host    all             all             ::1/128                 md5
# Allow replication connections from localhost, by a user with the
# replication privilege.
host    replication     all              0.0.0.0/32            md5
host    replication     all             ::1/128                 md5

Kullanıcı bilgisayarına da mı Postgresql kurmam gerekiyor mu?
Zeos mu kullanmam gerek acaba?
Firebird gibi fbclient.dll şeklinde kısa ve net bir çözüm yok mu, yoksa bu gibi şapşik durumlar yüzünden Firebirde devam edeceğim.
Cevapla
#6
(23-06-2022, Saat: 14:35)COMMANDX Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(22-06-2022, Saat: 14:37)Halil Han BADEM Adlı Kullanıcıdan Alıntı: SMALLSERIAL, SERIAL, and BIGSERIAL tiplerini tablo kayıt sayısına göre kullanmalısınız. Aralarında genişlik farkları vardır. 
Rica ederim kolay gelsin.

Üstat, Bir sorum daha var.
D7 Kullanıyorum Unidac Bileşenleri ile Postgre VT na bağlantıyı yapıyorum, bende çalışıyor
Veritabanını oluşturdum, Uygulamayı Başka bilgisayarda çalıştırdığımda uygulamam çalışmıyor.

libpq.dll
ssleay32.dll
libeay32.dll
libintl-8.dll
libiconv-2.dll

ve daha bir çok DLL librarylerini proje ile aynı dizine koyup çalıştırdığımda Uygulama Benim IP ye bağlanacağına Kendi IP sinde VT yolunu arıyor.
Yani connection nesnesine VT IP sini yazdım, Başka PC ye aktarıp çalıştırmaya kalktığımda veritabanını orada arıyor
pg_hba.conf içindeki ayarlamalarını da yaptım, mesela ;


# TYPE  DATABASE        USER            ADDRESS                 METHOD

# IPv4 local connections:
host    all             all             10.0.0.15/32            md5 -- bu benim IP
# IPv6 local connections:
host    all             all             ::1/128                 md5
# Allow replication connections from localhost, by a user with the
# replication privilege.
host    replication     all              0.0.0.0/32            md5
host    replication     all             ::1/128                 md5

Kullanıcı bilgisayarına da mı Postgresql kurmam gerekiyor mu?
Zeos mu kullanmam gerek acaba?
Firebird gibi fbclient.dll şeklinde kısa ve net bir çözüm yok mu, yoksa bu gibi şapşik durumlar yüzünden Firebirde devam edeceğim.

  1. UniDAC ile direkt bağlantı sağlayabilirsiniz PostgreSQL için DLL kullanmanıza gerek yok.
  2. Kullanıcı bilgisayarına (veya server olarak nitelendirilen bilgisayara) PostgreSQL kurmanız gerekmektedir.
  3. Localhost veya 127.0.0.1 olarak ip adresini değiştirersiniz sürekli olarak local cihaza bağlanır. (PostgreSQL kurulu olmalı, 5432 portunu işaret etmeniz önerilir).
  4. Portable seçeneği mevcut değil. Firebird gibi kullanamazsınız. Portable için çözümler var sanırım fakat resmi değil, sağlıklı olduğunu düşünmüyorum.
  5. Zeos'a gerek yok. En iyisi UniDAC. UniDAC ile PostgreSQL uygulamalar geliştiriyorum. Birçok rapor ile daha iyi hale gelmesinde katkım oldu (forum sitesinden ulaşabilirsiniz). Bu yüzden UniDAC şu an için en iyi çözüm. 
  6. Kurulumla, bağlantıyla vs. hiç uğraşamam derseniz farklı veritabanına geçin. PostgreSQL'de bulunan performansı elde edemezsiniz fakat...
Yazılım Topluluğumuz -> Tıklayın
Kişisel Tanıtım Sitem -> Tıklayın
21 y/o, sadece öğrenmeye odaklanmış, insancık..
Cevapla
#7
Olayı Çözdük neyse,
Pg_hba.conf içinde Bağlanması gereken IP ler tek tek giriliyor.
serverda kurulu postgresql yüklü dizinde bulunan pg_hba.conf içindeki dosyaya girilmeyen IP, bağlanamaz.

# TYPE  DATABASE        USER            ADDRESS                 METHOD
 
# IPv4 local connections:
host    all             all             10.0.0.15/32            md5 -- bu benim IP
host    all             all             10.0.0.16/32            md5 -- bu da clientlerin IP si
host    all             all             10.0.0.17/32            md5 -- bu da clientlerin IP si
# IPv6 local connections:
host    all             all             ::1/128                 md5
# Allow replication connections from localhost, by a user with the
# replication privilege.
host    replication     all              0.0.0.0/32            md5
host    replication     all             ::1/128                 md5
Bu şekilde yapınca Bağlandı
Cevapla
#8
(23-06-2022, Saat: 16:33)COMMANDX Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Olayı Çözdük neyse,
Pg_hba.conf içinde Bağlanması gereken IP ler tek tek giriliyor.
serverda kurulu postgresql yüklü dizinde bulunan pg_hba.conf içindeki dosyaya girilmeyen IP, bağlanamaz.

# TYPE  DATABASE        USER            ADDRESS                 METHOD
 
# IPv4 local connections:
host    all             all             10.0.0.15/32            md5 -- bu benim IP
host    all             all             10.0.0.16/32            md5 -- bu da clientlerin IP si
host    all             all             10.0.0.17/32            md5 -- bu da clientlerin IP si
# IPv6 local connections:
host    all             all             ::1/128                 md5
# Allow replication connections from localhost, by a user with the
# replication privilege.
host    replication     all              0.0.0.0/32            md5
host    replication     all             ::1/128                 md5

Sorduğunuz soru portable idi. Şimdi ip izinleri ile ilgili cevap veriyorsunuz. Ek olarak size cevap veren kişilere teşekkür etme tenezzülünü göstermenizi ileriki sorularınızda tavsiye ederim.
Yazılım Topluluğumuz -> Tıklayın
Kişisel Tanıtım Sitem -> Tıklayın
21 y/o, sadece öğrenmeye odaklanmış, insancık..
Cevapla
#9
(23-06-2022, Saat: 16:36)Halil Han BADEM Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(23-06-2022, Saat: 16:33)COMMANDX Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Olayı Çözdük neyse,
Pg_hba.conf içinde Bağlanması gereken IP ler tek tek giriliyor.
serverda kurulu postgresql yüklü dizinde bulunan pg_hba.conf içindeki dosyaya girilmeyen IP, bağlanamaz.

# TYPE  DATABASE        USER            ADDRESS                 METHOD
 
# IPv4 local connections:
host    all             all             10.0.0.15/32            md5 -- bu benim IP
host    all             all             10.0.0.16/32            md5 -- bu da clientlerin IP si
host    all             all             10.0.0.17/32            md5 -- bu da clientlerin IP si
# IPv6 local connections:
host    all             all             ::1/128                 md5
# Allow replication connections from localhost, by a user with the
# replication privilege.
host    replication     all              0.0.0.0/32            md5
host    replication     all             ::1/128                 md5

Sorduğunuz soru portable idi. Şimdi ip izinleri ile ilgili cevap veriyorsunuz. Ek olarak size cevap veren kişilere teşekkür etme tenezzülünü göstermenizi ileriki sorularınızda tavsiye ederim.

Hocam Teşekkür ederim, aceleden yazmıştım kusura bakmayın, yukarıdaki entrye bir iki edit yapmıştım çözümün heyecanıyla bu yüzden yazmayı unuttum.
emeği geçenlere teşekkürler.
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  PostgreSQL trigger hatası 41linea41 3 390 07-01-2022, Saat: 22:36
Son Yorum: 3ddark
  postgresql hakkında erdal51 9 1.224 28-09-2021, Saat: 14:20
Son Yorum: mcuyan
  Postgresql date alan ekleme sorunu barissagir 7 1.610 22-01-2021, Saat: 00:00
Son Yorum: barissagir
  Postgresql de Fonksiyon Parametrelerine göre Where kısmını oluşturmak barissagir 3 1.023 12-12-2020, Saat: 13:00
Son Yorum: barissagir
  Postgresql Fonksiyon barissagir 2 1.046 27-11-2020, Saat: 14:52
Son Yorum: barissagir



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi