Yorumları: 286
Konuları: 88
Aktif Kullandığınız Delphi Sürümü:
Rep Puanı: 345
Acemi
Merhaba üstadlarım.
ios uygulamada siteden aldığım apiden bilgi geçmek istiyorum. Belirli zamanlarda da ios uygulamada yazdığım bilgiyi karşı tarafa yine apiyle geri göndermem gerek. bununla ilgili nasıl bir yol izlemem gerek acaba? Kaynak, döküman vs yardımcı olabilir misiniz?
Yorumları: 455
Konuları: 11
- Delphi 11
- Delphi 10.4
- Delphi 10.3
Rep Puanı: 2.238
Programcı
Herhangi bir FMX platformunda API'ı nasıl kullanıyorsanız, iOS tarafında da aynı şekilde kullanırsınız. iOS için spesifik bir durum yok.
not if
Acemi
Teşekkürler hocam. Fmx tarafında hiç bilgim yok o yüzden bir döküman vb gibi birşey var mı acaba?
Birde Api den bilgi alıp göndermemi yoksa json ile bilgi alıp göndermemi ?
Acemi
Kendi oluşturacağımız bir api olacak. Bir arkadaşın yaptığı web sitesinden bilgi alıp göndermem gerekecek. Daha önce hiç yapmadım. Fırumdada araştırdım ama tam birşey bulamadım. Nasıl bir yol izlemem gerek acaba? Yönlendirebilir misiniz?
Yorumları: 455
Konuları: 11
- Delphi 11
- Delphi 10.4
- Delphi 10.3
Rep Puanı: 2.238
Programcı
API, veri tabanında olan bilgileri karşı tarafa (client-istemci) iletmek için kullanılır.
Arkadaşınızın yaptığı site html ise burada API'den bahsetmek mümkün değil.
Web sitesi bilgileri size API (JSON veri) olarak sunabiliyorsa, işiniz çok kolay olur. Delphi'nin REST bileşenleri ile veriyi kolayca alabilirsiniz.
API değil de yanlızca html ise HTML parse konusunu araştırmanız gerekecek.
not if
Acemi
Teşekkürler hocam. Bu konuda tecrübem olmadığı için araştırıyorum. Teşekkürler bilgi için.