17-01-2023, Saat: 20:10
Merhabalar herkese ya delphi ile ilgili sorularım varda yardımcı olabilecek olan varmı?
Ödev
|
17-01-2023, Saat: 20:10
Merhabalar herkese ya delphi ile ilgili sorularım varda yardımcı olabilecek olan varmı?
18-01-2023, Saat: 07:25
merhaba ben c# ile çalışıyorum ve delphi'ye göz atmak için bu foruma geldim.
ödevinize gelecek olursam pek zor şeyler değil. Siz neler yaptınız çözüm olarak onu paylaşırsanız iyileştirme yapılabilir veya fikirler önerilebilir.
18-01-2023, Saat: 07:46
(18-01-2023, Saat: 07:25)SethTheHuman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: merhaba ben c# ile çalışıyorum ve delphi'ye göz atmak için bu foruma geldim. sorunda orda eee bi türlü istenen kodlamayı sağlıyamadım çok karışık geldi bana
Size Kötülük yapıyorum maalesef, Balık tutmayı öğrenin derim. Burada hiç hesaplama yapılmamış, String gösteriminden başka bir şey olmamış
unit Unit1; interface uses Windows, Messages, SysUtils, Variants, Classes, Graphics, Controls, Forms, Dialogs, StdCtrls; type TForm1 = class(TForm) Button1: TButton; hesap: TLabel; GroupBox1: TGroupBox; OpenDialog1: TOpenDialog; SaveDialog1: TSaveDialog; ankara: TRadioButton; izmir: TRadioButton; GroupBox2: TGroupBox; sg: TRadioButton; gd: TRadioButton; GroupBox3: TGroupBox; Button2: TButton; Button3: TButton; Memo1: TMemo; procedure Button1Click(Sender: TObject); procedure Button2Click(Sender: TObject); procedure Button3Click(Sender: TObject); private { Private declarations } public { Public declarations } end; var Form1: TForm1; implementation {$R *.dfm} procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject); begin if (ankara.Checked=true)and (sg.Checked=true) then begin // sg = sadece gidiş ankara hesap.Caption:='25' end; if (ankara.Checked=true)and (gd.Checked=true) then begin // gd = gidiş dönüş ankara hesap.Caption:='45' end; if (izmir.Checked=true)and (sg.Checked=true) then begin // sadece gidiş izmir hesap.Caption:='40' end; if (izmir.Checked=true)and (gd.Checked=true) then begin // gisiş dönüş izmir hesap.Caption:='80' end; end; //--------- öteki sorunun cevabı --------------- procedure TForm1.Button2Click(Sender: TObject); begin SaveDialog1.InitialDir:='c:\'; SaveDialog1.FileName:='emyo.txt'; SaveDialog1.DefaultExt:='txt'; SaveDialog1.Filter:='*.txt|*.txt'; if SaveDialog1.Execute then begin memo1.Lines.SaveToFile(SaveDialog1.FileName);// Dialodan Kaydet end; end; procedure TForm1.Button3Click(Sender: TObject); begin OpenDialog1.InitialDir:='c:\'; OpenDialog1.FileName:='emyo.txt'; OpenDialog1.DefaultExt:='txt'; openDialog1.Filter:='*.txt|*.txt'; if OpenDialog1.Execute then begin memo1.Lines.loadfromfile(openDialog1.FileName); // Dialogdan Yükle end; end; end.
18-01-2023, Saat: 09:18
(18-01-2023, Saat: 09:07)frmman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: @COMMANDX "Save Dialog" kullanımı şartı koşulmuş, bu hali ile öğretmen 30 puan değil belki 15 puan verir Evet oraya dikkat etmemmiştim. Bakalım düzeltelim
From Now I will only Reading. (18-01-2023, Saat: 09:18)COMMANDX Adlı Kullanıcıdan Alıntı:(18-01-2023, Saat: 09:07)frmman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: @COMMANDX "Save Dialog" kullanımı şartı koşulmuş, bu hali ile öğretmen 30 puan değil belki 15 puan verir valla işte bende kaldığım icin yardım istedim yani öyle bişi istemişki bir türlü yapmadım bu arada teşkkürler
18-01-2023, Saat: 12:01
RadioGroup konusuna dikkat etmek isteyebilirsiniz.
Cheked boolean değil de indexini 0 mı 1 mi diye Ankara / İzmir ve tek yön / gidiş dönüş okarak kullanabiliriz.
Saygılarımla
Muharrem ARMAN
18-01-2023, Saat: 19:53
19-01-2023, Saat: 13:44
İnşaallah sana yardımcı oluyorumdur.
ekli dosya 1. soru için en basit cevap istersen biraz değiştir. memo, button, savedialog ve opendialog kullanıldı gerisi sende. dosya adı dosya uzantısı seçme gibi arkesuarlar eklersin. unit Unit1; interface uses Winapi.Windows, Winapi.Messages, System.SysUtils, System.Variants, System.Classes, Vcl.Graphics, Vcl.Controls, Vcl.Forms, Vcl.Dialogs, Vcl.StdCtrls; type TForm1 = class(TForm) Memo1: TMemo; Button1: TButton; Button2: TButton; SaveDialog1: TSaveDialog; OpenDialog1: TOpenDialog; Button3: TButton; procedure Button3Click(Sender: TObject); procedure Button2Click(Sender: TObject); procedure Button1Click(Sender: TObject); private { Private declarations } public { Public declarations } end; var Form1: TForm1; implementation {$R *.dfm} procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject); begin opendialog1.Execute(); memo1.Lines.LoadFromFile(opendialog1.FileName); end; procedure TForm1.Button2Click(Sender: TObject); begin savedialog1.Execute(); memo1.Lines.SaveToFile(savedialog1.Filename); end; procedure TForm1.Button3Click(Sender: TObject); begin memo1.Clear; end; end.
"…De ki: "Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu? Şüphesiz, temiz akıl sahipleri öğüt alıp-düşünürler" (Zümer Suresi, 9)
|
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|
Konu ile Alakalı Benzer Konular | |||||
Konular | Yazar | Yorumlar | Okunma | Son Yorum | |
Ödev yardımı | Ozo | 4 | 589 |
07-03-2024, Saat: 00:59 Son Yorum: TuncayDelphi |