Merhaba,
Excel dosyasındaki verileri TADODataSet 'e aktarıyorum. Yaklaşık 50 bin satır veri var.
Sonra ;
Bu kayıt işlemini kısaltmanın bir yolu var mı?
Stored procedure ile bu işlemi veri tabanına yaptırabilir miyiz?
Excel dosyasındaki verileri TADODataSet 'e aktarıyorum. Yaklaşık 50 bin satır veri var.
Sonra ;
ADODataSet1.First ; for i := 1 to ADODataSet1.RecordCount do begin IBQuery1.SQL.Clear ; IBQuery1.Sql.Add('Insert Into TBL_KISILER(TCNO,ADI_SOYADI,BABA_ADI,DOGUM_TARIHI,TELEFON,MAHALLE)'); IBQuery1.Sql.Add('Values (: PTCNO,: PADI_SOYADI,: PBABA_ADI,: PDOGUM_TARIHI,: PTELEFON,: PMAHALLE)'); IBQuery1.ParamByName('PTCNO').AsString := ADODataSet1.FieldByName('TCNO').Text ; IBQuery1.ParamByName('PADI_SOYADI').AsString := ADODataSet1.FieldByName('ADI_SOYADI').Text ; IBQuery1.ParamByName('PBABA_ADI').AsString := ADODataSet1.FieldByName('BABA_ADI').Text ; IBQuery1.ParamByName('PDOGUM_TARIHI').AsString := ADODataSet1.FieldByName('DOGUM_TARIHI').Text ; IBQuery1.ParamByName('PTELEFON').AsString := ADODataSet1.FieldByName('TELEFON').Text ; IBQuery1.ParamByName('PMAHALLE').AsString := ADODataSet1.FieldByName('MAHALLE').Text ; IBQuery1.Prepare ; IBQuery1.ExecSQL ; ADODataSet1.Next ; end ;kodları ile kayıt sayısı kadar döngü kurup her döngüde TADODataSet ' te aktif satırı ilgili tabloya kaydediyorum fakat 50 bin verinin kayıt işlemi 15-20 dakika kadar bazen daha uzun sürüyor.
Bu kayıt işlemini kısaltmanın bir yolu var mı?
Stored procedure ile bu işlemi veri tabanına yaptırabilir miyiz?