Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
yardım edebilecek varmı
arkadaşlar yıllar sonra aftan faydalanıp okula dönüş yaptım 2011 de bırakmıştım. sistem analizi dersi için ödev istiyolar hiç bir bilgim yok bilgisi olan arkadaşlar aşşağıdaki gibi bir program nasıl hazırlayabilirim delphi de yazılacakmış.

1. PROJE HAZIRLANIRKEN DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR
1. SAYFA KENAR BOŞLUKLARI HER TARAFTAN 2,5 CM. OLMALI
2. KAPAK SAYFASI (YENİ SAYFADAN BAŞLAMALI)
3. İÇİNDEKİLER SAYFASI (YENİ SAYFADAN BAŞLAMALI)
4. VARSA TABLOLAR SAYFASI (YENİ SAYFADAN BAŞLAMALI)
5. VARSA ŞEKİLLER SAYFASI (YENİ SAYFADAN BAŞLAMALI)
6. KISALTMALAR SAYFASI (YENİ SAYFADAN BAŞLAMALI)
7. SAYFA NUMARASI (SAYFA ALTINDA ORTADA)
8. YAZI TİPİ TIMES NEW ROMAN, 12 PUNTO
9. PARAGRAFLAR ÖNCESİ 6  NOKTA BOŞLUK OLMALI
10. SATIR BAŞI 1,25 CM  
11. PARAGRAFLAR İKİ YANA HİZALI VE 1,5 CM SATIR ARALIĞI OLMALI
12. TABLO BAŞLIKLARI TABLOLARIN ÜSTÜNDE ORTALATTIRILMIŞ (Örn: Tablo 1: Ogrenci Tablosu)
13. ŞEKİL BAŞLIKARI ŞEKİLLERİN ALTINDA ORTALATTIRILMIŞ (ÖRN: Şekil 1: Öğrenci Varlık Şeması)
14. 1. BASAMAK BAŞLIKLAR 14; 2. BASAMAK BAŞLIKLAR 13 VE 3. VE DİĞER başlıklar 12 PUNTO OLMALI.
15. 1. BASAMAK BAŞLIKLAR BÜYÜK HARF, 2. VE SEVİYE BAŞLIKLARIN İLK HARFLERİ BÜYÜK DİĞERLERİ KÜÇÜK OLMALI.
16. KAYNAKÇA
2. DİKKAT EDİLECK HUSUSLAR
1. Ekran çıktıları şekil olarak adlandırılmalı ve her şekle referans verilmelidir. Örneğin projenin ana ekranı Şekil x'de gösterilmiştir gibi. Şekil x’de görüldüğü gibi ana ekran 4 ana bölümden oluşmaktadır gibi.
2. Akış şemasının da adı olmalı: Şekil x: Yönetici ekran sayfası akış şeması gibi ve mutlaka referans verilmeli ve açıklama yapılmalıdır.
3. Akış Şeması mutlaka sonlanmalı. Örneğin veritabanına bağlan ifadesinden sonra işleme devam edilmeli ya da program sona erdirilmelidir.
4. Şekiller tuval içerisine yapılmalı. Bir sayfadan diğerine geçerken bağlantı kurulmalı
5. Kararlar, karar sembolü ile gösterilmeli
6. Yaş sütunu gibi ifadeler yerine doğum tarihi ifadesi kullanılmalı
7. Benzer işlemler bir sekme altında bir araya getirilmeli. Örneğin Müşteri İşlemleri gibi veya Satış İşlemleri gibi
8. Tüm veriler tablolara kaydedilmeli ve oradan getirilerek kullanılmalı
9. Program kodu yazılmalı
10. Kodda çok açıklamalar olmalı. Üçüncü kişi koda projeye baktığında anlayabilmeli.  
11. Procedure, buton, edit, grid  isimler konu ile alakalı olmalı. Örneğin Btn1 yerine BtnOgrenciEkle, EdtOgrenciGirisi gibi
12. Her bir ekran sayfasının başlığı olmalı
13. Programı kullandıktan sonra tablolara girilen kayıtlar VT TABLOLARI  kısmına eklenmeli
14. Proje aşağıdaki kısımlarından oluşsun
GİRİŞ
1. AKIŞ ŞEMASI
2. UYGULAMA
3. VT TABLOLARI
4. KAYNAK KODU
5. KAYNAKÇA
https://www.delphican.com/showthread.php?tid=3928

Bu koyunu incele istersen sana yardımcı olacağını düşünüyorum en azından fikir vermek açısından.

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Yardım edebilir misiniz? Ozo 2 516 13-05-2024, Saat: 14:11
Son Yorum: yhackup
  Yardım edebilir misiniz? Ozo 3 519 11-03-2024, Saat: 16:49
Son Yorum: bünyamin68
  Delphi7 zam hesaplama yardım batuhann 8 6.436 17-07-2020, Saat: 23:51
Son Yorum: batuhann

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi