Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FastReport İkili Barkod Etiketi Yazdırma
Arkadaşlar merhaba başka bir programlama diliyle yazılmış bir programdan barkod yazıcısıyla yan yana yatay şekilde ikili barkod etiket çıktısını alıyorum. Programın işleyişi şöyle stok listesinden seçilen ürün kaç adet bastırılacaksa miktar bölümüne yazılıyor sonra ön izleme yapılıp barkod yazıcısından çıktı alınıyor. Ben bunu delphide nasıl yapabilirim. yardımlarınızı bekliyorum. Konu ile alakalı görseller aşağıdadır.

Selamlar
FastReportta childband ekleyerek istediğinizi sanırım yapabilirsiniz.
Yazılımcı, kahveyi koda çeviren bir organizmadır.
(28-08-2023, Saat: 16:39)shooterman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Selamlar
FastReportta childband ekleyerek istediğinizi sanırım yapabilirsiniz.

Hocam öncelikle cevabınız için teşekkür ederim haklı olabilirsiniz ancak bana göre childband ile alakalı olduğunu sanmıyorum. sadece frxreport1'e kodlarla adet komutu verilecek ancak hangi event'na nasıl komut verilecek onu bilmiyorum.
dataset oluşturabilirsin.
İmam Süleyman Yakub <--> Molla Mustafa Mansur
Evlatlarım!
Cismanımız TÜRK ruhumuz ise İSLAM.
Bu yolda daim olalım her an.
kopya sayısını mı soruyorsunuz?
// Bilgi paylaştıkça çoğalır.. 

(28-08-2023, Saat: 19:20)mcuyan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: kopya sayısını mı soruyorsunuz?

Hocam kusura bakmayın belkide çok basit bir konuyu dolandırarak sormuş olabilirim bu da acemiliğimdendir. Evet kopya sayısını soruyorum ancak printer'a copies komutuyla değilde resimde görüldüğü gibi kullanıcı önce kopyaları görecek sonra isterse yazdıracak.
hocam copies i arttırıp, sonrasında ShowPreparedReport yaparsanız olmuyor mu?
// Bilgi paylaştıkça çoğalır.. 

(28-08-2023, Saat: 22:23)mcuyan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: hocam copies i arttırıp, sonrasında ShowPreparedReport yaparsanız olmuyor mu?

malesef olmadı.
Benzer şeyi MemTable ile yapıyorum. MemTable'a kaç adet dökülecek ise o kadar kayıt atıyorum. (Kayıt sadece Sıra No) Band'ı bu tabloya bağladığında o kadar etiket basıyor.
(29-08-2023, Saat: 00:17)m_ekici Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Benzer şeyi MemTable ile yapıyorum. MemTable'a kaç adet dökülecek ise o kadar kayıt atıyorum. (Kayıt sadece Sıra No) Band'ı bu tabloya bağladığında o kadar etiket basıyor.

Hocam evet söylediğiniz çözüm mantıklı geldi. İşten sonra deneme yapacağım eğer ki beceremezsem sizden yine affınıza sığınarak yardım talep edebilirim. ilginiz için teşekkür ederim.

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  fastreport şablonu database e kayıt ercanskose 8 595 Dün, Saat: 19:01
Son Yorum: ugorkem
  Barkod etiketi yazdırma sorunu Zebra tlp2844 HalilK. 1 134 21-01-2025, Saat: 14:48
Son Yorum: mcuyan
  FastReport Dinamik Sayıya Göre Etiket Bastırma [ÇÖZÜLDÜ] bünyamin68 2 212 09-01-2025, Saat: 13:47
Son Yorum: bünyamin68
  Image i Siyah beyaz yazdırma barissagir 5 254 16-11-2024, Saat: 15:25
Son Yorum: barissagir
  Fastreport Barkod Tasarımı delphiX14 8 1.105 10-10-2024, Saat: 15:10
Son Yorum: ermanispir@gmail.com

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi