Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tool Palette SWF Oynatıcı Gözükmüyor
Merhaba abilerim, kardeşlerim. Delphi`ye yeni başladım. Kendimi geliştirmek için çeşitli projeler yapmayı hedefliyorum. Soruma gelecek olursak, Import component`den, Shockwave Flash eklentisini sorunsuzca yüklüyorum. Ama Tool Palette bölümünde, bulamıyorum. Ne diye aratmam lazım ?Yardımcı olur iseniz, çok mutlu olurum. Angel Hayırlı akşamlar.
import ederken Tool Palette olarak hangi başlığı seçiyorsanız orada en altta gözler aramalı. Activex sizin in varsayılanıdır.

Ayrıca import edilenler importedilencontroladi_TLB.pas gibi bir dosyadır. Palette görünmese de bu dosyayı uses olarak projenize eklediğiniz zaman, elle manuel create edip formda bir wincontrol parent gösterip kullanabilirsiniz.

Yeni başladım dediğiniz için biraz pratik yapmanız lazım. Bunu başaramazsanız üzülmeyin, zamanla kazanımlarınız artacaktır.

Delphi yakasına hoi geldiniz.
Saygılarımla
Muharrem ARMAN

guplouajuixjzfm15eqb.gif
Hocam, importedilencontroladi_TLB.pas  bu dosyayı , projemize uses olarak nasıl ekleyeceğiz.? Elle manuel create etmeyi de, bilmiyorum.
(04-09-2023, Saat: 16:03)cihad11 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hocam, importedilencontroladi_TLB.pas  bu dosyayı , projemize uses olarak nasıl ekleyeceğiz.? Elle manuel create etmeyi de, bilmiyorum.

Selamlar
projenizi açın ve import olarak ekleyeceğiniz shockvawe tlb activex componentini seçin. Projenizin use kısmına eklenmiş olacaktır.

https://docwiki.embarcadero.com/RADStudi...pe_Library
Yazılımcı, kahveyi koda çeviren bir organizmadır.
Arkadaşlar, sizleri de yordum. Kusuruma bakmayın, acemiyim. Ama SWF Componentini use olarak yüklemeyi beceremedim. Confused
Eğer ki bu linke bakıpta ekleyemediyseniz, geriye sadece birimizin size bağlanıp eklemesi kaldı. Aslında herşey linkte yazıyor.

(04-09-2023, Saat: 16:45)shooterman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Eğer ki bu linke bakıpta ekleyemediyseniz, geriye sadece birimizin size bağlanıp eklemesi kaldı. Aslında herşey linkte yazıyor.

Resimleri sırası ile uygulayın

Yazılımcı, kahveyi koda çeviren bir organizmadır.
Şöyle bir örnek ile Tool Palete koymadan test edebilirsiniz.

uses ShockwaveFlashObjects_TLB;

var
  FShockWave : TShockwaveFlash;

procedure TForm1.BitBtn1Click(Sender: TObject);
var
  LFile : string;
begin
  LFile := ExtractFilePath(paramstr(0)) + 'sample_1280x720.swf';

if NOT FileExists(LFile) then Exit;

if NOT Assigned(FShockWave) then
  begin
    FShockWave := TShockwaveFlash.Create(nil);
    FShockWave.ParentWindow := Panel1.Handle;
    FShockWave.Width        := 720;
    FShockWave.Height       := 384;
    FShockWave.ScaleMode    := 2;
    FShockWave.Visible      := TRUE;
    FShockWave.Movie        := LFile;
    FShockWave.Loop         := true;
    FShockWave.Play;
  end;

end;

proje kod örneği ve swf dosyası bu linkte

İlk defa deneyecekler için; öncelikle Win32 klasöründeki swflash.ocx dosyasını yüklemek için aşağıdaki komutu yazın.
regsvr32 swflash.ocx
fhtbbx6onqq5uvx0xaik.gif
Saygılarımla
Muharrem ARMAN

guplouajuixjzfm15eqb.gif
DelphiCan, Ailesi, hepinize çok çok teşekkürlerimi iletiyorum. Bana vaktinizi  ayırdınız. Minnettarım.Sorunumu çözdüm. Angel

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  7d sinema icin video oynatici yapmak hk. sadikacar60 3 257 19-11-2024, Saat: 21:38
Son Yorum: sadikacar60
  Delphi tool ları sabitleme delphiX14 4 1.321 06-01-2023, Saat: 22:49
Son Yorum: delphiX14
  palette woywod 4 1.873 18-12-2021, Saat: 00:43
Son Yorum: woywod
  Bitmap Dosyasının Palette işlemi woywod 12 6.033 11-08-2020, Saat: 23:59
Son Yorum: woywod
  vcl activex ile mp4 oynatıcı sadikacar60 2 2.098 21-01-2020, Saat: 11:08
Son Yorum: sadikacar60

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi