Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Delphi 12
delphi 12 interbase de andoraid 32 bit sürümde çalışmıyor, bana ne diyeceksin. 32 bit derlemeyi vaz geçsen diye düşündüm.

__sync_fetch_and_add_4 bir hata veriyor

https://quality.embarcadero.com/browse/R...d_add_4%22

birisi konu açmış
(21-11-2023, Saat: 13:06)nguzeller Adlı Kullanıcıdan Alıntı: delphi 12 OrangeUI android sorun var, edit hiç birşey yazmıyor, uygulamayı yayınlamadan fark ettim.

Düzeltilmiş. 
Sürüm numarası ve güncelleme tarihini değiştirmeden yeniden uplad etmiş.
OrangeUI 2.3 sürümü, Delphi 12 / Android platformunda stabil çalışıyor.
Begin : = end / 2;
gördüm test ettim iyi gibi gürünüyor, android ufak bir kullancı olan uygulamayı play store gönderdim. iOS 17 yayınladım orda şimdilik bir sıkıntı yok.
delphi 12.0 Patch 1 yayınlandı

https://blogs.embarcadero.com/getit-upda...available/
En sık kullandığım birkaç özellik geri gelmiş. 
- Ctrl + J : Kod şablonunu açma (Code template)
- Ctrl + Shift + Enter : Bir tipin tüm referanslarını listeleme (Find References)
- Sağ tuş Surround: Hızlı işlemler menüsü
- Ctrl + Shift + V : Seçili tipi lokal değişkenler kısmına ekle.
- Ctrl + Shift + D : Seçili tipi global değişkenler kısmına ekle.
(07-02-2024, Saat: 13:36)nguzeller Adlı Kullanıcıdan Alıntı: delphi 12.0 Patch 1 yayınlandı

Düzeltilen hata listesini incelediğimde maalesed EN TEMEL BİLEŞENLERin EN TEMEL İŞLEVLERinde hala bir çok BUG olduğunu görüyorum. Ve bunların bazıları geçmiş sürümlerde yokken Delphi 12'de ortaya çıkmış. Bunları görmek çok üzücü. Ayrıca @RAD Coder arkadaşımızın "FMX ile uygulamayı en son ne zaman yazmaya çalıştınız? FMX, son 4 yıldır. oldukça stabil." söylemiyle de pek uyuşmuyor.

Bazıları:
RSP-43463 JSON serialization error with scientific double notation
RSP-43383 Delphi 12 Android TEdit error
RSP-42860 FMX TListBox List Index Out OF Bounds
RSP-42682 TreeView crash
RSP-42657 TTreeview crashes when scrolling in iOS

RSP-43494 Event OnValidate fails when the DBGrid is full – AGAIN!
(07-02-2024, Saat: 15:47)csunguray Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(07-02-2024, Saat: 13:36)nguzeller Adlı Kullanıcıdan Alıntı: delphi 12.0 Patch 1 yayınlandı

Düzeltilen hata listesini incelediğimde maalesed EN TEMEL BİLEŞENLERin EN TEMEL İŞLEVLERinde hala bir çok BUG olduğunu görüyorum. Ve bunların bazıları geçmiş sürümlerde yokken Delphi 12'de ortaya çıkmış. Bunları görmek çok üzücü. Ayrıca @RAD Coder arkadaşımızın "FMX ile uygulamayı en son ne zaman yazmaya çalıştınız? FMX, son 4 yıldır. oldukça stabil." söylemiyle de pek uyuşmuyor.

Bazıları:
RSP-42682 TreeView crash

Stabilite, bir uygulamanın baştan sona yazımını engellemeyecek derecede çok iyi. Tüm yeni OS ve SDK sürümleri ile uyumlu ve her iki store'a (Google , Apple Store) sorunzuz gönderip, yayınlıyoruz. 
Vurguladığınız hatalar devede kulak bile değil. Onları çözüp, geçiyoruz. Akabinde patch veya update işi çözüyor zaten. 
Bu tip hatalar Visual Studio da olmuyor mu? Yada benzeri IDE'ler de.
Olmuyorsa, yeni sürüm çıkarmamaları gerek.
(07-02-2024, Saat: 16:08)RAD Coder Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(07-02-2024, Saat: 15:47)csunguray Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Düzeltilen hata listesini incelediğimde maalesed EN TEMEL BİLEŞENLERin EN TEMEL İŞLEVLERinde hala bir çok BUG olduğunu görüyorum. Ve bunların bazıları geçmiş sürümlerde yokken Delphi 12'de ortaya çıkmış. Bunları görmek çok üzücü. Ayrıca @RAD Coder arkadaşımızın "FMX ile uygulamayı en son ne zaman yazmaya çalıştınız? FMX, son 4 yıldır. oldukça stabil." söylemiyle de pek uyuşmuyor.

Bazıları:
RSP-42682 TreeView crash

Stabilite, bir uygulamanın baştan sona yazımını engellemeyecek derecede çok iyi. Tüm yeni OS ve SDK sürümleri ile uyumlu ve her iki store'a (Google , Apple Store) sorunzuz gönderip, yayınlıyoruz. 
Vurguladığınız hatalar devede kulak bile değil. Onları çözüp, geçiyoruz. Akabinde patch veya update işi çözüyor zaten. 
Bu tip hatalar Visual Studio da olmuyor mu? Yada benzeri IDE'ler de.
Olmuyorsa, yeni sürüm çıkarmamaları gerek.

Bu tür sorunlar elbette ne Visual Studio'da ne Visual Studio Code'da BU DÜZEYDE olmuyor. Benzer sorunlar bu düzeyde Delphi'nin eski sürümlerinde ve VCL'de de asla (Delphi 1'de bile) olmadı. Eskiden Delphi'nin her yeni sürümü çıktığında "acaba ne yenilikler var?" diye heyecandan ölürdük. Şimdi ise "acaba şu bug giderilmiş midir?" diye merak ediyoruz.

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Wink Delphi lisans uyarısı tuna 0 141 02-06-2025, Saat: 23:57
Son Yorum: tuna
  Delphi community 10.4 için Lisans uzatma mümkün mü? enigma 15 1.700 29-04-2025, Saat: 11:06
Son Yorum: RAD Coder
  Delphi 13 İsim Anketi frmman 6 353 28-04-2025, Saat: 09:49
Son Yorum: RAD Coder
  15 sene sonra delphi aşerdim ama lisans anahtarı kodmanyagha 9 942 24-12-2024, Saat: 00:22
Son Yorum: mcuyan
  Delphi 12.2 Yayınlandı Mr.X 8 1.631 18-09-2024, Saat: 18:04
Son Yorum: engerex

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi