Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[ÇÖZÜLDÜ]Firebase Bearer Token Alma
Selamlar
Google Firebase üzerinden, tek bir telefonun Device_token değerine push mesajı gönderebiliyorum. Ancak, apk nın kurulu olduğu tüm telefonlara (device_token bilmiyorum çünkü) push mesajı göndermek için bearer işlemini nasıl yaparım ve google firebase üzerinde, key işlemini açmam gereken bir farklı yol mu olması gerekiyor?
Konu hakkında bilgi verebilecek varsa çok sevinirim.
Yazılımcı, kahveyi koda çeviren bir organizmadır.
Tüm kullanıcılarınıza push notification (pn) gönderebilmek için tüm cihazların token'larını bilmeniz gerekiyor. 
Mantık basit; uygulama açılışında login olan kullanıcı adı ile birlikte token değerini db üzerinde saklayın. PN göndereceğiniz zaman bu tokenlerı kullanın.

Birden fazla cihaza PN göndermek için aşağıdaki JSON formatını kullanmalızınız.
{
   "notification": {
       "title": "Cupe HKS",
       "body": "Hal KAYIT Sistemi ve E-Fatura Sistemini birlikte dijital ortama ALALIM. \u26BD"
   }
   "registration_ids": ["Token-1", "Token-2","Token-1000"]
}

Önemli Not: Bu format tek seferde 1.000 cihaza kadar PN göndermeyi destekler. Daha fazla cihaz için topic ve notification grup konu başlıklarını araştırınız.
Begin : = end / 2;
Selamlar tekrar
@RAD Coder ve @Halil Han BADEM in verdiği örneklerle, pc üzerinden exe ile firebase notification gönderimini yaptım. Peki bu işlemi telefon üzerinden yapabiliyor muyu? Örneklere baktığımda, fmx üzerinde idhttpClient ve Jsonobject in karşılığını bulamadım. Bu konuda bir çalışma yapan varsa, yol gösterebilirseniz çok sevinirim.
DataModule üzerine; RESTClient, RESTRequest ve RESTResponse yerleştirin. 
RESTRequest, Client ve Response özelliklerini seçin. 
RestRequest, Method özelliğini rmPOST seçin.
Sonrasında aşağıdaki fotoğraftan yola çıkarak mobil üzerinden, FCM push notification gönderebilirsiniz. 

(05-12-2023, Saat: 09:57)RAD Coder Adlı Kullanıcıdan Alıntı: DataModule üzerine; RESTClient, RESTRequest ve RESTResponse yerleştirin. 
RESTRequest, Client ve Response özelliklerini seçin. 
RestRequest, Method özelliğini rmPOST seçin.
Sonrasında aşağıdaki fotoğraftan yola çıkarak mobil üzerinden, FCM push notification gönderebilirsiniz. 
Hocam aşağıdaki gibi geçemiyorum hatayı,

O parametre yerine şunu yazın; 
TRESTContentType.ctAPPLICATION_JSON
hocam dediğiniz şekli ile yaptım ancak gönder butonuna basınca hiçbir hareket yok bende.
memoya yazdığım :

{
"notification":{
"title": "deneme",
"body": "test yazısı"
}
"registration_ids": ["cNzDVezuT3-5y4IuDTDJrX:APA91bET1gKjzCZCpy61kpwfwiJZsAbLP4jdISxbIDbOnToILDNhUNURLXXXXXXXXXXXml3FSWH"]
}

bendeki pc versiyonunda ise :

{"to":"cNzDVezuT3-5y4IuDTDJrX:APA91bET1gKjzCZCpy61kpwfwiJZsAbLP4jdISxbIDbOnToIxxxxxxxxxxxQCcfTC9dqtfHpOhjxxxxxxMcbJ7ml3FSWH",
"notification":{"body":"deneme","title":"konu başlığı"}}

jsonda mı hata yapıyorum acaba
(05-12-2023, Saat: 11:45)shooterman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: hocam dediğiniz şekli ile yaptım ancak gönder butonuna basınca hiçbir hareket yok bende.
memoya yazdığım :

{
}
"registration_ids": ["cNzDVezuT3-5y4IuDTDJrX:APA91bET1gKjzCZCpy61kpwfwiJZsAbLP4jdISxbIDbOnToILDNhUNURLXXXXXXXXXXXml3FSWH"]
}

{"to":"cNzDVezuT3-5y4IuDTDJrX:APA91bET1gKjzCZCpy61kpwfwiJZsAbLP4jdISxbIDbOnToIxxxxxxxxxxxQCcfTC9dqtfHpOhjxxxxxxMcbJ7ml3FSWH",

Tersini yapın, mobildeki JSON'ı pc versiyonundan gönderin; bakalım JSON dan mı kaynaklı.
(05-12-2023, Saat: 11:53)RAD Coder Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(05-12-2023, Saat: 11:45)shooterman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: hocam dediğiniz şekli ile yaptım ancak gönder butonuna basınca hiçbir hareket yok bende.
memoya yazdığım :

{
}
}

Tersini yapın, mobildeki JSON'ı pc versiyonundan gönderin; bakalım JSON dan mı kaynaklı.

Hocam çalıştı. Teşekkür ederim ilginize. Çok uğraştırdım sizi. Elinize sağlık tekrar.

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Excel içeri alma Para birimi gonulali 3 145 28-10-2024, Saat: 05:34
Son Yorum: griposter
  kap.org.tr veri alma hk. pro_imaj 7 4.915 22-10-2024, Saat: 19:57
Son Yorum: Zeynepfeyza20
  paslibvlcplayerin gec acilmasi sorunu-COZULDU sadikacar60 7 302 08-10-2024, Saat: 09:25
Son Yorum: mrmarman
  Hikvision IP Kameradan Görüntü Alma erdogan 5 414 08-10-2024, Saat: 09:24
Son Yorum: sadikacar60
  [Çözüldü] HTTP üzerinden RTSP ile IP kamera stream işlemek Abdullah ILGAZ 4 6.028 08-10-2024, Saat: 09:20
Son Yorum: sadikacar60

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi