Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
DLL içerisinde FireDac Problemi
Her modül bir dll de duruyor ve ana program sadece açılan modülü dll den çağırarak bir child form içerisinde gösteriyor.

DLL uygulama çok basit bir form ve üzerinde bir dbgrid iveriyi gösteriyor.

Problem şu DLL içierisinde fdconnection, fdquery, datasource ve dbgrid var.

Program, child form, dll çağırma bellekten atma herşey sorunsuz. Ancak dll içinde bir query ile veritabanına eriştiğimde oluşturduğum tüm nesneleri kapatmama ve bellekten atmama rağmen child form kapatılırken uygulama kilitleniyor.

Firedac yerine unidac kullanırsam sorun çıkmıyor. DLL içerisinde firedac kullanımında bir kısıtlama mı var sorunu bir türlü çözemedim.

Dll de query open yapılmazsa tüm yapı sorunsuz. Query open edildikten sonra close edip free etmeme rağmen kilitlenme oluşuyor.

https://docwiki.embarcadero.com/RADStudi..._(FireDAC)
böyle bir kısıtlama buldum ancak ben anaprogramdan dll içerisine bir bilgi göndermiyorum. DLL uygulama açıldığında bir dbgridde data gösteriyor. Ana program sadece dll leri child formlarda oluşturuyor. Bütün işlemler dll içinde yapılıyor. Dolayısı ile bu durumun beni bağlamaması gerekiyor.

Arkadaşlar benzer bir uygulama yapan veya sorunla karşılaşan oldu mu acaba
Embarcadero dokümanında bilgi göndermekten ziyade ana formdan kurulan bağlantı nesnesinin DLL kitaplığına referans olarak aktarılması ifade ediliyor.
Muhtemelen sorun FireDAC DLL Unloading başlığında ifade edilen özelliğin uygulanmamasından kaynaklanabilir.

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Nesnelerde değişiklik yapıldığında erişim problemi nehirnnn 2 212 14-08-2024, Saat: 11:19
Son Yorum: shooterman
  FireDAC Bug (Embarcadero® RAD Studio 11 Version 28.0.46141.0937) Tuğrul HELVACI 4 575 19-07-2024, Saat: 11:20
Son Yorum: Tuğrul HELVACI
  türkçe karakter problemi delphiX14 4 934 27-12-2023, Saat: 10:03
Son Yorum: delphiX14
  Indy Problemi m_ekici 5 1.444 24-10-2023, Saat: 23:15
Son Yorum: m_ekici
  FireDac MS-SQL Türkçe karakter problemi mpirpanlar 3 1.343 26-07-2023, Saat: 12:30
Son Yorum: delphiman

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi