Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Donanım bilgilerini almak için geliştirilmiş güzel bir proje
Merhaba arkadaşlar, 
yazmış olduğunuz uygulamalara koruma koymak vs.. gibi nedenlerle işlem yapılan pc'nin donanım bilgilerine ihtiyaç duyuyorsunuz veya duymuşsunuzdur mutlaka. Net'te araştırma yaparken Delphi ile geliştirilen güzel bir proje buldum sizlerle paylaşmak istedim, mutlaka bir gün işinize yarayacaktır. 

Hard Seri Numarası, Anakart Seri Numarası, Bios Bilgileri vs.. çok detaylı veri sunuyor. içerisinde örnek uygulamalar mevcut.

https://github.com/germanestevez/GLibWMI

gitup linki GLibWMI
Komponentleri denedim Güzel örnekler var,
Muadili Jedi Kütüphanesinin TJVComputerinfoEx bileşeni tek başına bir sürü işi bir arada yürütüyor.
Onu da denemenizi tavsiye ederim.
(02-04-2024, Saat: 15:40)COMMANDX Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Komponentleri denedim Güzel örnekler var,
Muadili Jedi Kütüphanesinin TJVComputerinfoEx bileşeni tek başına bir sürü işi bir arada yürütüyor.
Onu da denemenizi tavsiye ederim.

Teşekkürler. 
Aslında yeni geliştireceğim/geliştirdiğim projelere dışarıdan çok fazla komponent eklemek istemiyorum. Yukarıda paylaştığım projenin içeriğine baktım windows'a özgü wmic uygulamasının veritabanına sql ile sorgu yaptırıp istediğim veriye ulaştım. ihtiyacı olan arkadaşlara yol göstermesi açısından paylaştım.

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Delphi için yapay zeka kod yardımcısı eklentisi csunguray 13 1.406 05-02-2025, Saat: 20:13
Son Yorum: mrmarman
  7d sinema icin video oynatici yapmak hk. sadikacar60 3 433 19-11-2024, Saat: 21:38
Son Yorum: sadikacar60
  bir resimden renk kodunu $00584827 seklinde almak sadikacar60 2 285 01-10-2024, Saat: 13:02
Son Yorum: frmman
  PDF dosyasından veri almak Mikdad 11 834 07-09-2024, Saat: 10:51
Son Yorum: mrmarman
  Arduino için Delphi seçeneği var mı ? enigma 7 1.327 13-06-2024, Saat: 23:38
Son Yorum: Yasemin

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi