Yorumları: 143
Konuları: 44
Rep Puanı: 149
Başlangıç
Merhaba,
Uzak sunucuda (server) da bulunan MS SQL Server sistemine lokal bilgisayar üzerinden sunucuya bağlanmadan sadece TCP/IP ile veritabanı oluşturalabilir mi?
Yorumları: 84
Konuları: 20
Aktif Kullandığınız Delphi Sürümü:
Başlangıç
Sql komutları ile oluşturabilirsiniz.
CREATE DATABASE google da aratırsanız bir çok örnek var.
Yorumları: 607
Konuları: 15
Rep Puanı: 3.686
Uzman
Doğrudan bir yöntemi varmı bilmiyorum ama, sunucu tarafına tcp soket dinleyen bir servis yazılır, Bu servise tcp-soket ile bağlantı kurulur ve database oluşturma ile ilgili parametreler gönderilir. Servisde lokalede database işlemlerini (db oluşturma, silme...vb) yapar.
Not: Araya bir güvenlik katmanı eklemek gerekebilir.
Yorumları: 223
Konuları: 41
Aktif Kullandığınız Delphi Sürümü:
- Delphi 11
- Delphi 10.4
- Delphi 10.3
Rep Puanı: 2.884
Uzman
(16-04-2024, Saat: 11:27)glagher Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba,
Uzak sunucuda (server) da bulunan MS SQL Server sistemine lokal bilgisayar üzerinden sunucuya bağlanmadan sadece TCP/IP ile veritabanı oluşturalabilir mi?
"Sunucuya bağlanmadan" bu işlemi yapmanız imkansız. Öncesinde mutlaka bir SQL server sunucusuna login olmanız gerekir. Ancak ondan sonra bir veritabanı oluşturabilirsiniz.
Ben benzer bir işlemi SQLCmd komuttu ile yapmıştım. Dos komut istemi penceresinden :
sqlcmd -S <server_adı> -U <kullanıcı_adı> -P <şifre>
şeklinde bağlanıp ardından bildiğiniz CREATE DATABASE komutu ile veritabanı oluşurabilirsiniz.
Sizin istediğiniz gibi sadece TCP/IP ile bağlanıp veritabanı oluşturulması zaten biraz zor, bir kere, hangi SQL sunucusunda oluşacak? Hangi instance içinde oluşacak? Login ayarları nasıl olacak? vb. bir sürü soru işareti var. O sebeple öncelikle bir SQL server sunucusunda oturup açılması zaten mecburen gerekli ki bu sorular cevap bulabilsin. O sunucuda login olduğunuza göre, oluşturacağınız veritabanı da o sunucudaki ayarlara göre oluşacaktır.
Firebird Ekipler Amiri. Dmitry Kouzmenko ve Dmitry Yemanov ile çalışmış , Eski IBSurgeon personeli, Kıdemli Firebird Kurtarma Uzmanı, Firebird Foundation bağışçısı...
Yorumları: 143
Konuları: 44
Başlangıç
Verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim. Sonuç olarak şimdilik mevcut sistemi bozmamaya karar verdim.