Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
RDP üzerinden Rio çok kullanıcı çalışabilirmi
Selamlar

Delphi Rio Entp. sürümünü Server 2019 a All User olarak kursam.

Yazılım geliştiricileri de bu makineye RDP ile bağlasam.
Her kullanıcının lisans anahtarlarını ayrı ayrı girebilirmiyim
ve bu şekilde Delphi çalışır mı.

Her kullanıcı için makinelerine ayrı ayrı delphi ve componentleri kurmaya çalışmak istemiyorum.

Teşekkürler
Bu dünyada kendine sakladığın bilgi ahirette işine yaramaz. 
Bunu kafamda canlandırmak için soruyorum. Hiç denemedim, mantık yürütücem.

All User olarak kurulum yapmış olarak embarcadero klasörlerini ortak belgeler klasörüne ve ortak ApplicationData klasörüne kurmuş oluyoruz.

Bileşen yüklediğinizde bu ortak klasörler kullanılacaktır.

Sadece delphi yazılımcılarının bilgisayar erişim (RDP) kısıtlamak kafi olmalı. Ayrıca lisans anahtarı girilmesi lüzum olmayacaktır.

Çünkü benimki de kurumdan aldığım Network Named License ve sadece bilgisayarın network adına odaklı çalışıyor, kullanıcı adı değişik olsa da local user açınca da deneyebilirsiniz çalışıyor.

Denemek için 1 kullanıcı kendiniz rdp erişip deneyebilir sonucu yargılamak isteyebilirsiniz.
Saygılarımla
Muharrem ARMAN

guplouajuixjzfm15eqb.gif
@adelphiforumz,
Kullanıcı lisans türleri Workstation lisanslardır, kişiye özeldir ve network üzerinden çalışmazlar.
Bu tip çalışmalara uygun olarak; Network Named ve Network Concurrent lisanslar var.
Network Named lisanslarda tek bir lisans kullanıcı isimlerine tahsis edilmektedir. Kaç kullanıcılı alındı ise o kadar isimle sınırlanır.
Network Concurrent lisans da Network Named lisansa benzer, fakat daha esnektir. Lisanslar kullanıcı adı ile değil, eş zamanlı bağlantı sayısı ile sınırlanır.
Begin : = end / 2;
tek kullancı login bilgisi ile faklı zamanlanlarda çalışmak olabilir.

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi