Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Çoklu Fare İmleci Hakkında
Merhaba,

Windows veya başka bir işletim sistemi ortamında çoklu fare imceli oluşturabilir miyiz?

Asıl hedefelim windows üzerinde çalışmak. Birden fazla imleç oluşturup, program üzerinden yönetmek istiyorum fakat google üzerinden yaptığım araştırmalara göre çok mümkün görünmüyor. 
Yine de üstatlara sormak istedim. Böyle bir şey mümkün müdür? Delphi ile daha önce bu tarz bir çalışması olan var mıdır, nerelerden başlamak lazım.
şu konumdaki demoları inceleyin isterseniz,

https://github.com/project-jedi/jvcl/blo...Reader.pas

usb aygıtlarına com noktasından bağlanarak mouse girdi komutları okuyarak delphi içinde ilgili koordinatlara mouse iconu stayontop modda gösterek ve com dan gelen tıklama komutları içinde vk mesajları kullanarak yapılabilinir,
fiziksel olarak birden fazla imleç ile kontrol etmiş olursunuz.
Geçmiş zaman, bir okul yarışmasında iki mouse ve her imleç üzerinde kullanıcı adı olan bir proje hazırlamıştım.

RAW HID device olarak aramayı daraltmak isteyebilirsiniz.
Saygılarımla
Muharrem ARMAN

guplouajuixjzfm15eqb.gif
(19-06-2024, Saat: 01:00)mrmarman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Geçmiş zaman, bir okul yarışmasında iki mouse ve her imleç üzerinde kullanıcı adı olan bir proje hazırlamıştım.

RAW HID device olarak aramayı daraltmak isteyebilirsiniz.

(18-06-2024, Saat: 23:44)vedat35 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: şu konumdaki demoları inceleyin isterseniz,

https://github.com/project-jedi/jvcl/blo...Reader.pas

usb aygıtlarına com noktasından bağlanarak mouse girdi komutları okuyarak delphi içinde ilgili koordinatlara mouse iconu stayontop modda gösterek ve com dan gelen tıklama komutları içinde vk mesajları kullanarak yapılabilinir,
fiziksel olarak birden fazla imleç ile kontrol etmiş olursunuz.

Bu 2 değerli bilgi ile şunu öğrenmiş oldum; 2.bir fare windows ortamında otomatik bir imleç üretmiyor fakat bu kütüphaneler ile gelen ham bilgiyi işleyerek kendim ekrana bir görsel çizdirebilir ve 2. imleci taklit edebilirim. Değerli bilgiler için teşekkür ederim.

Benim istediğim belirlediğim pencereler için cursor[0].point , cursor[1].point belirleyip sol tık yaptırmaktı. Aynı anda birden fazla point ve click işlemi yaptırtmaktı. Fakat bunun mümkün olmadığını anlamış bulunuyorum.

Docker üzerinden yapabilir miyim diye düşünüyorum. Her bir pencere her bir docker üzerinde sanal olarak taklit edilecek bir fare Smile
Yanlış hatırlamıyorsam iki fare bir imleci kontrol edebiliyor.
Mümkün olduğunu düşünüyorum ancak epey detalı olabilir.
@engerex haklısınız, bir mouse üzerinde çalışıyoruz ancak burada ekrana mouse pointer windows değil de siz bastığınız için ayırmış oluyoruz. 

EXE'sini buldum gönderdiğim demodan. Ancak kaynak kodlarına arşivden bakmam lazım. 

Nasıl yaptığımı izah edeyim; mouse pointer resmini resource olarak tuttum. 
RAW (ham) HID verisi çok hızlı geliyor olduğundan ve tabii ki hangi HID device'dan geliyor onu anlayabiliyor olduğumuzdan,  geriye ilüzyon / göz yanıltmaca kalıyor... 
Zaten mouse da benzer şekilde Windows tarafında  ekranda pointer çiziyor. 

Yıl 2014 imiş dosya tarihine bakınca.. Evdeki mouse'ları sizin için toplayıp taktım oynadım sizin için biraz.

Video aşağıda

Aşağıda da diğer demosu var. Fare hareketlerinin ayırt edilerek LOG'lanması.

Dediğim gibi bir yarışma uygulaması için hazırlamıştım eskiden. Oyuncular mouse benzeri HID cihazlar ile etkileşimli bir şeydi.

Saygılarımla
Muharrem ARMAN

guplouajuixjzfm15eqb.gif

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Forum Asabileri Hakkında! DelphiCan Yönetim 0 502 12-02-2025, Saat: 09:01
Son Yorum: DelphiCan Yönetim
  LOGO Yazılım Veritabanı hakkında adelphiforumz 11 6.093 29-08-2022, Saat: 00:44
Son Yorum: mustafaozpinar

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi