Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Delphi 12 Decrypt - Encrypt Hatası
@RAD Coder 'ın değerli fikirleri saklı kalmak koşuluyla başka bir kulvardan soruna yaklaşmamız gereği olduğunu -kendimce / şart olmasa da- değerlendirdiğimden yazma ihtiyacı duydum...

- Şifreleme işlemi varsın olsun, varsın olmasın.

- ANSI ile kodlanmış bir örneğin "ĞÜŞİÖÇIIIII, ğüşiöçıııı" metnini MacOS olsun Win olsun fark etmez "UTF8" ile çözmeye çalışın. Nasıl bir sonuca ulaşırsınız ?  AES konusu kafanızı karıştırmasın kavramsal olarak yaklaşmak istiyorum.

şu aşağıdaki kurguyu içeren bir basit proje oluşturun. Projede form üzerinde bir Button ve iki tane de MEMO ekleyin.

Denemelerinizi bu şekilde yapın. Bende Mac olmadığı için sonucu bilemiyorum ama doğru sorular ile deneyip de sonuca ulaşılamayan konu olmadığı kanaatindeyim. Tecrübesizliğime verin ancak MacOS'ta  ANSI desteği olabilir veya olmayabilir konusu bana garip geldi keza. Bir de duruma BYTE veri olarak bakmış olalım.

procedure TForm1.BitBtn1Click(Sender: TObject);
const
  LText = 'ĞÜŞİÖÇIIIII, ğüşiöçıııı';
var
  LANSIBytes : TBytes;
  LUTF8Bytes : TBytes;
begin
  LANSIBytes := TEncoding.ANSI.GetBytes( LText );
  LUTF8Bytes := TEncoding.UTF8.GetBytes( LText );
  Memo1.Lines.Text := TEncoding.ANSI.GetString(LUTF8Bytes); //  sonuç : ĞÜŞİÖÇIIIII, ğüşiöçıııı
  Memo2.Lines.Text := UTF8Decode(Memo1.Lines.Text);         //  sonuç : ĞÜŞİÖÇIIIII, ğüşiöçıııı

//Memo2.Lines.Text := TEncoding.UTF8.GetString(LANSIBytes); //  sonuç : [Exception] No mapping for the Unicode character exists in the target multi-byte code page
end;

Buradaki amaç UTF8 kodlayıp ANSI almayı test etmiş olduk. ANSI alırken kodlar karıştı DECODE işlemi ile yeniden ANSI sonuca ulaştık. 

Bunu MacOS yapabiliyorsa destek konusu atlayabilirsiniz.
Saygılarımla
Muharrem ARMAN

guplouajuixjzfm15eqb.gif

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  OrangeUI kurulum hatası 41linea41 11 833 10-03-2025, Saat: 10:02
Son Yorum: RAD Coder
  Delphi 12 Android 14 Bu uygulama Android'in son sürümüyle uyumlu değil hatası batuakin 3 272 04-03-2025, Saat: 13:51
Son Yorum: RAD Coder
  Delphi 12.2 rmPOST hatası admar 1 274 31-12-2024, Saat: 08:32
Son Yorum: 3ddark
  Thread Cannot call Start on a running or suspended thread hatası Jakarta2 3 283 02-12-2024, Saat: 13:37
Son Yorum: Jakarta2
Photo Errors hatası Kral 6 380 09-11-2024, Saat: 14:19
Son Yorum: mcuyan

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi