Yorumları: 846
Konuları: 148
Aktif Kullandığınız Delphi Sürümü:
Rep Puanı: 3.168
Uzman
Selamlar
DevExpress cxGrid componentinin dizayn sırasında belirli özelliklerini ayarlamak istiyorum ve bundan sonraki kullanmak istediğimde bu şekilde gelmesini nasıl sağlayabilirim.
Eskiden aklımda kaldığı kadarı ile istenen objenin ayarlarını yapıp sonrasında mouse sağ tuşa tıklayıp Set As Default dediğimizde oluyordu
Şimdi bu işlemi yaptığımda bazı özellikler oluyor fakat bazıları olmuyor.
bu konuda bilgisi olan varmıdır
Teşekkürler
Bu dünyada kendine sakladığın bilgi ahirette işine yaramaz.
Yorumları: 846
Konuları: 148
Rep Puanı: 3.168
Uzman
@
RAD Coder selamlar
bu yöntemi kullanıyorum fakat benim anlamak istediğim senin gönderdiğin ekrandaki Copy komutu altında bulunan "Set As Default" eskiden sorunsuz çalışırdı.
ve bilgileri her makinenin registry kısmında eksiksiz olarak tutardı ve copy işlemine gerek kalmazdı.
Şimdi denediğimde özelliklerin bir kısmını tutuyor fakat bir kısmını hiç dikkate almıyor.
Örneğin Navigator kısmının ayarları yada başlık yükseklikleri vb.
Bu kısımlarda bir değişikliğe mi gittiler onu merak etmiştim.
Teşekkürler
Bu dünyada kendine sakladığın bilgi ahirette işine yaramaz.
Yorumları: 1.498
Konuları: 83
Rep Puanı: 12.314
Üstad
(28-06-2024, Saat: 08:07)adelphiforumz Adlı Kullanıcıdan Alıntı: @RAD Coder selamlar
bu yöntemi kullanıyorum fakat benim anlamak istediğim senin gönderdiğin ekrandaki Copy komutu altında bulunan "Set As Default" eskiden sorunsuz çalışırdı.
ve bilgileri her makinenin registry kısmında eksiksiz olarak tutardı ve copy işlemine gerek kalmazdı.
Şimdi denediğimde özelliklerin bir kısmını tutuyor fakat bir kısmını hiç dikkate almıyor.
Örneğin Navigator kısmının ayarları yada başlık yükseklikleri vb.
Bu kısımlarda bir değişikliğe mi gittiler onu merak etmiştim.
Teşekkürler
Üstad, dediğin şeyi; formun üstüne herhangi bir component'i bıraktıktan sonra ayarlarını yapıp, Component menüsünden Create Component Template ile yapabilirsin.
Mal sahibi, mülk sahibi
Hani bunun ilk sahibi ?
Mal da yalan mülk de yalan
Var biraz da sen oyalan...