Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Delphi 12.2 Yayınlandı
Merhaba,

Dün Delphi 12.2 ISO dosyası MyIDERA üzerinden yayınlanmış. Kurulum gerçekleştirmedim henüz fakat tanıtımı bekliyorum. Bakalım neler yapmışlar.
Serhat YANALAK - FMX Software Developer
12 Athens - Release 2
New features and customer reported issues fixed in RAD Studio 12.2
Begin : = end / 2;
Sizleri en çok heyecanlandıran yeni özellik nedir acaba?
Yapılan her yenilik ve her düzeltme muhakkak ki iyidir.
Ta ki; daha iyisi ve daha yenisi çıkana kadar.
Update olduğu için ve göze çarpan ve heyacan uyandıran bir özellik yok gibi.

Ters açıdan sorunuzu ele alacak olursam;
En sevmediğim özellik "Smart CodeInsight" oldu.
Çok klasik. Bu özellik entegre edilmeden, zaten bunun benzeri ToolsAPI ile entegre olan açık kaynak kodlu bir çok bileşen yayınladı.

İllede AI entegreasonu olacaksa, Süper AI olmalı.
Beklentim şöyle (ömür yeter mi bilmiyorum Smile )
Makina öğrenmesi prensibi olan (geliştirme ortamında bulunduğu sürece, bizi takip etmeli, bizi tanımaya çalışmalı, kodu sürekli okumalı, o geliştirm ortamı ile bir bütün olmalı; tabi en önemlisi bilgileri kimseye sızdırmamalı, sır olmalı),
Geliştirme ortamına tamamen tümleşik, 
geliştirici odaklı (bütün enerjisini elimizde tamlamaya çalıştığımız projeye harcamalı), 
yazdığımız projeyi baştan sona takip eden ve olması gereken kod yazma standardı ve OOP mimarilerine yönlendiren, 
kod analizini, kod metrikleri ile sürekli ölçen ve kodun bağımlılığını en aza düşüren,
olası hataları önceden sezen, hatayı run time bırakmadan düzelten, 
memoryleak oluşmadan düzelten, 
hatta ve hatta projeyi bütünüyle ele aldığında, mantıksal hataları önleyici önerilerde bulunan,
uygulama üzerinden çıkan SQL metinlerde bir açık olup olmadığını tespit edip, düzeltme önerileri sunan,
uygulama kaynaklı güvenlik açığı oluşturabilecek kodlamadan uzaklaştıran,
zamanla clean kod yazmaya alıştıran, 
ara ara kod yazmına müdahil olarak; "bak bunun yerine şunu yazabilirsin, çünkü..." (tıpkı navigasyonlardki alternatif önerilerdeki gibi)
gibi gibi...

Mevcut entegrasyon, web sürümünün gömülü hali olmuş.
ben 12.1 kaldım ama 12.2 de android 14 resmi destek olabilir. ilerleyen dönemde güncelleme paketi alırım diye düşüyorum en erken Delphi 13 gibi olabilir.
(17-09-2024, Saat: 22:04)nguzeller Adlı Kullanıcıdan Alıntı: ben 12.1 kaldım ama 12.2 de android 14 resmi destek olabilir. ilerleyen dönemde güncelleme paketi alırım diye düşüyorum en erken Delphi 13 gibi olabilir.

Android 14 desteği Delphi 12.1 ile birlikte gelmişti.
PlatformStatus
Android Target API level 34
Merhaba,

Bazen yenilikler güncel platformları yakalamak ya da ara farkı kapatmak için yapılır. Bu sürüm pek yüklemeye değer gelmedi benim için.

Skia bileşen setinin sk4d.dll dosyasını exe birlikte ile taşıma olayına son verseler iyi olurdu.

Mobil tarafta daha esnek görsel bileşenler olsaydı çok iyi olurdu. Örneğin TControlType olayını destekleyen görsel bileşenlerde  "platform" seçmeye gerek kalmadan platforma özgü her yeteneği direkt alsaydı. Ekrana bir TEdit ya da TMemo ekliyorsunuz TControlType özelliği otomatik styled geliyor ve ne klavye önerilenleri TEdit'e yazılabiliyor ne de klavyelerin sunduğu "boşluk" tuşuna basarak yakınlaştırmalı gezinme gibi özellikler ne de yazılan metine basılı tutulduğunda o metin ile ilgili yapılabilecek diğer işlemler.
Mecburen TControlType olayı "platform" seçilmesi gerekiyor ve bu seferde bileşen bahsini ettiğim neredeyse tüm özelliklere sahip olsa da ekrandaki tüm bileşenlerin üzerinde kendini konumlandırıp z-order işlevini desteklemiyor. Böyle bir saçmalık olabilir mi! TControlType eğer platform seçili ise z-order yok!
Bu ne demek biliyor musunuz? Hiçbir zaman Delphi bileşenleri ile mobil dünyada gelişmiş bir not uygulaması yazamazsınız, gelişmiş bir haritalar uygulaması yazamazsınız, gelişmiş bir internet tarayıcısı yazamazsınız! Bu liste uzar gider. Mecburen işte bu durumda üçüncü parti bileşenlere muhtaçsınız. Başkasının yaptığını Delphi hala sunamıyor.

Ya örneğin ekrana ben basit bir TMemo koyup üzerine istediğim görsel bileşeni sırf TControlType özelliği platform seçili diye koyamıyorum.

Yeni sürümlerde umarım bunlara çözümler getirilir ve daha esnek bileşenlerle karşılaşırız.

Onun dışında CTRL-SPACE'e bastığımda öyle de böyle de kod tamamlayıcı çıkacak. Bunun gecikme süresinin sürekli düşürülmesi benim yazacağım kodun da hazırda beklediği anlamına gelmez.  Smile

Referans link :
https://blogs.embarcadero.com/android-z-...-10-3-rio/
Serhat YANALAK - FMX Software Developer
sk4d.dll olmadan çalışsa süper olur mu pek emin değilim.
DLL Google'ın C++ ile kodlanmış orijinal projesinden alınıyor diye biliyorum. Diğeri için epey çaba gerekebilir.
Bunu Skia Telegram grubunda sorarsan hızlı dönüş olur. Kafanda soru işareti kalmaz.

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Delphi 12 Community Edition jedi kurulum sorunu mersoy 5 345 04-08-2024, Saat: 22:12
Son Yorum: mersoy
  Delphi 12 Community Edition nguzeller 8 563 02-08-2024, Saat: 09:11
Son Yorum: RAD Coder
  Delphi Sürümleri hakkında yardım edebilir misiniz? mxpain 10 606 29-07-2024, Saat: 09:38
Son Yorum: RAD Coder
  Delphi ile Android programı yapma üzerine bir sorum olacak. Üstadlardan rica.. Patriot 4 993 16-06-2024, Saat: 08:38
Son Yorum: mrmarman
  Delphi 12 RAD Coder 67 13.507 07-02-2024, Saat: 16:59
Son Yorum: csunguray

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi