Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
paslibvlcplayerin gec acilmasi sorunu-COZULDU
arkadaslar projemde paslibvlcplayer kullaniyorum 
videolari oynatirken hem 1 2 sn siyah ekranla gec aciliyor hemde sanki cok kasiyor bilgisayari.

lazarusda daha rahat calisacak bir player onerebilirmisiniz

saygilar
Ekmeğimi yazılımdan kazanmıyorum kendi halimde bir şeyler yapıyorum. 49 yaşında emekliyim.
İğne sokmadan yardımcı olacaksan başımın üstünde yerin var.

Merhaba.

* Delphi IDE içerisinden çalıştırıyorsanız DEBUG işlemleri için araya girildiğinden geç çalışıyor olabilir.

Zaman zaman Delphi IDE dışından yani EXE klasörünü açıp oradan çalıştırıp süreleri kıyaslayın isterseniz.

Başlığı okuyup denemek isteyenler için örnek

forma bir button bir de panel bırakın TRTFM radyonuz hazır.

(VCL paketini kurmak zorunda değilsiniz. Project Search Path içinde "source" ve "source.vcl" klasörlerinin bulunması kafi )
VCL download linkleri için buraya başvurunuz. ( bu tarih itibariyle son sürüm 3.0.8 )
Sistemde "VLC Media Player" kurulu olmalıdır. Onun kütüphaneleri kullanılır.

uses PasLibVlcPlayerUnit, PasLibVlcClassUnit, PasLibVlcUnit;

var
  PasLibVlcPlayer1 : TPasLibVlcPlayer;

procedure TForm1.BitBtn1Click(Sender: TObject);
var
  LUrl: string;
begin
  if NOT Assigned(PasLibVlcPlayer1) then
  begin
    PasLibVlcPlayer1 := TPasLibVlcPlayer.Create(nil);
    with PasLibVlcPlayer1 do
    begin
      Parent        := Panel1;
      Align         := alClient;
      AudioOutput   := PasLibVlcClassUnit.aoWaveOut;
      SetAudioVolume( 50 );
      Visible       := true;
    end;
  end;

LUrl:= 'https://radio-trtfm.live.trt.com.tr/master.m3u8';
  PasLibVlcPlayer1.StartOptions.Add('--audio-visual=visual');
  PasLibVlcPlayer1.StartOptions.Add('--effect-list=scope');
  //dummy, scope, spectrum, spectrometer, vuMeter
  PasLibVlcPlayer1.Play(LUrl);
end;

procedure TForm1.FormClose(Sender: TObject; var Action: TCloseAction);
begin
  if Assigned(PasLibVlcPlayer1)
    then
      FreeAndNil(PasLibVlcPlayer1);
end;

procedure TForm1.FormCreate(Sender: TObject);
begin
  ReportMemoryLeaksOnShutdown := true;
end;

Saygılarımla
Muharrem ARMAN

guplouajuixjzfm15eqb.gif
programin icinde bir formda oynatmak zorundayim hocam
siz vlc.player exe sini kullarak yurutmek yolunu gostermissiniz tesekkur ederim .
programda 10 sn animasyon oynayacak geri kapanacak mplayer denedim daha hizli aciliyor '
ama ondada gerci henuz detayli ugrasamadim video tam ekran olmayinca kenarlar yesil renkre cikiyor cirkin gorunuyor ayrica
video bitince formu kapat yaptigimda hata veriyor timer koydum 1 sn sonra kapatinca sorun olmuyor ama o 1 sn ekranda gri bir form kaliyor ana ekrana gec dondugu icin cirkin gorunuyor.

henuz vakit bulamadim daha detayli denemeler yapip sonucunu yazarim
saygilar sunarim.
Ekmeğimi yazılımdan kazanmıyorum kendi halimde bir şeyler yapıyorum. 49 yaşında emekliyim.

üstadım PasLibVlcPlayer kullanabilmek için vlcplayer sistemde kurulu olması lazım.

Yine sizin form içinde çalışacak o konuda sıkıntı yok.
VLC player uygulamasının kurulumunu kaldırırsanız uygulamanızda bu kısımlar çalışmayacaktır. Boş siyah ekran görürsünüz o bakımdan diğer bu başlığı okuyan ilk defa denemek isteyenlere bilgi için yazdım.
Saygılarımla
Muharrem ARMAN

guplouajuixjzfm15eqb.gif
hocam dediginiz sekilde denedim gene gec aciliyo benim istedigim form acilir acilmaz videonun beklemeden oynamasi.

her yontemi denedim gec aciliyor.
mplayer denedim daha hizli ama video full ekran oynamiyo video kenarlarinda yesil alan cikiyor cirkin gorunuyor ve degistiremiyorum bu rengi,  kompenantda nerdeyse hic ozellik yok.

internetden UW_MPVPlayer diye bir kompenant buldum kurdum sayfama ekledim dll. dosyasi var onuda klasor icine koydum ama
hala kutuphane yuklenmedi hatasi veriyor ornek olarak koydugu demoda da ayini hatayi veriyor.

if not mpv.IsLibMPVAvailable then
    ShowMessage('Please install libmpv Wink');   

https://wiki.lazarus.freepascal.org/Vide..._Libraries
yukardaki linkdeki tum kompenantlari tek tek deneyecegim insallah istedigim gibi bir kompenant bulurum.

istedigim frmAni Adinda bir formum var bu formu actigim anda secili animasyon oynasin animasyon bitince formu kapatsin.
paslibvlc ile yaptim ama tek sorunum frmAni acilinca 1 sn den fazla videonun acilmasini bekliyor. bu istemedigim bir durum.

saygilarimla.

ilk açılışa bir splash karşılama ekleyin.

Tüm profesyonel uygulamalar bu açılış ekranı esnasında arka plan hazırlıklarını yaparlar.

Video kalitesi, kullanılan codec, büyüklük, kare saniye oranı gibi teknik verileri mercek altına almalı, kolay açılabilen türlere yönelmelisiniz.

Bildirdipiniz gecikmeyi kullanıcı algılamayacaktır böylece.
Thread konusunu da hesaba dahil etmelisiniz.
Saygılarımla
Muharrem ARMAN

guplouajuixjzfm15eqb.gif
Dspack paketi oldukca iyi ihtiyacimi gordu.
saygilar sunarim.

DSPACK yerelde kod çözdüğünden güzel bir çözümdür.

Alternatif sorsaydınız emin olun önerirdik. PasLibVlcPlayer  genellikle video streaming konularında (yani ağ üzerinden çoklu yayın, masaüstü video paylaşımı, webcam yayını vb.) ve sisteme kurmakta zorlanılan MKV codec vb. üçüncü parti video çözümleme dekoderları destekleyen VLC Player uygulama kütüphanelerine direkt erişim sağladığından tercih edilir. Gecikme de ilk kullanımda olur, çünkü kütüphanelerine bağlantı bilgi alışverişi vs zaman alr.

Yerel videolarda yerel çözümler candır gerisi heyecan..
Saygılarımla
Muharrem ARMAN

guplouajuixjzfm15eqb.gif

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  [Çözüldü] HTTP üzerinden RTSP ile IP kamera stream işlemek Abdullah ILGAZ 4 5.979 Dün, Saat: 09:20
Son Yorum: sadikacar60
  label creare te caption yazdırma sorunu ercanskose 1 135 12-09-2024, Saat: 11:27
Son Yorum: ercanskose
  karakter silme sorunu ercanskose 2 199 03-09-2024, Saat: 11:02
Son Yorum: ercanskose
  lazarusda form create sorunu sadikacar60 1 211 28-06-2024, Saat: 18:22
Son Yorum: Tuğrul HELVACI
  çözüldü-screenshot yapmak hk. sadikacar60 16 6.939 19-06-2024, Saat: 16:12
Son Yorum: bydelphi

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi