Yorumları: 269
Konuları: 49
Aktif Kullandığınız Delphi Sürümü:
Rep Puanı: 1.226
Programcı
Merhabalar,
Büyük (30tb) ve yoğun transactionlu bir datada, Anlık data replikasyonu ihtiyacım var.
minimum gecikme ile anlık olarak yerel ağdaki diğer sunucunun güncellenmesi için metotlar araştırıyorum.
Daha önce sql replikasyonu kullandım, kendi replikasyon araçlarımıda yazdım,
datanın kuyruklanıp anlık aktarılması için kendini ispatlamış daha güçlü araç Tavsiyenz varmıdır
Teşekkürler
Nasibin, Talebin Kadardır.
Yorumları: 140
Konuları: 3
Rep Puanı: 624
Acemi
diger sunucu aktif olarak kullaniyor mu yoksa pasif olarak kullanilmak uzere bekletiliyor mu? aktif-pasif seneryosu icin doubletake kullanmistik. network hizina bagli olarak baya gunceldi.
Programcı
(01-10-2024, Saat: 14:39)mkysoft Adlı Kullanıcıdan Alıntı: diger sunucu aktif olarak kullaniyor mu yoksa pasif olarak kullanilmak uzere bekletiliyor mu? aktif-pasif seneryosu icin doubletake kullanmistik. network hizina bagli olarak baya gunceldi.
replika sunucu, sadece raporlama amacıyla canlı hizmet verecek, üzerinde uygulama koşmayacak.
ana sunucudan sürekli bir transaction akışı olacak bu tarafa ayı ağ üzerinde
doubletake hakkında biraz daha bilgi verebilirmisin, .
Yorumları: 84
Konuları: 20
Rep Puanı: 149
Başlangıç
MS SQL Kullanıyorsanız kendi sql replication'unu kullanabilirsiniz veya failover senaryolarını da bu iş için kullanabilirsiniz.
Ben replication'unu kullanmıştım milisaniye mertebesinde gecikme vardı ve neredeyse yılda 1 yada iki kere replikasyon bozulmuştu. Hata yapması yok denecek kadar az.
Programcı
tms, datatrake , sql replikasyon, yada yeni öğrendiğim kafkayı
detaylı inceleyip sistem kaynaklarını en az kullanan anlık senkronize optimum çözümü tercih edeceğiz artık.
Teşekkür ederim herkese