merhaba,
aşağıdaki kod ile excel'e veri aktarımı yapıyorum bir alanda "c:\deneme\deneme.jpg" resim yolunu aktarıyorum ve link veriyorum fakat linklerin sonuna # işareti koyduğu için link hatalı oluyor nerede hata yapıyor olabilirim acaba ( '', '', bu kısımları doldurduğumda hata veriyor sildiğimde excel hiç aktarmıyor)
Kod:
Teşekkürler
Teşekkürler, Çözüldü
aşağıdaki kod ile excel'e veri aktarımı yapıyorum bir alanda "c:\deneme\deneme.jpg" resim yolunu aktarıyorum ve link veriyorum fakat linklerin sonuna # işareti koyduğu için link hatalı oluyor nerede hata yapıyor olabilirim acaba ( '', '', bu kısımları doldurduğumda hata veriyor sildiğimde excel hiç aktarmıyor)
Kod:
var
excelim: variant;
k: variant;
sutun: integer;
satir: integer;
begin
try
KantarHareketleriDB.DisableControls;
KantarHareketleriDB.First;
excelim := CreateOleObject('excel.application');
excelim.workbooks.add;
k := excelim.activeworkbook.worksheets[1].cells[1];
k.cells[1, 1] := (DM.DilPlaka1);
k.cells[1, 2] := (DM.DilBelgeNo);
k.cells[1, 3] := (DM.DilCikisResim);
k.cells[1, 4] := (DM.DilCikisResim);
sutun := 0;
satir := 6;
while not KantarHareketleriDB.Eof do
begin
sutun := sutun + 1;
satir := satir + 1;
k.cells[1 + satir, sutun] := KantarHareketleriDB.FieldByName('Plaka1').AsString;
k.cells[1 + satir, sutun + 1] := KantarHareketleriDB.FieldByName('BelgeNo').AsString;
k.Hyperlinks.Add(k.Cells[1, 2], KantarHareketleriDB.FieldByName('CikisResim1').AsString, '', '', 'PNG Resim');
k.Hyperlinks.Add(k.Cells[1, 3], KantarHareketleriDB.FieldByName('CikisResim2').AsString, '', '', 'PNG Resim');
KantarHareketleriDB.Next;
sutun := 0;
end;
excelim.activeworkbook.worksheets[1].Columns.Autofit;
excelim.visible := true;
KantarHareketleriDB.EnableControls;
except
ShowMessage(DM.DilExcelAktarHata);
Abort;
end;
k.Hyperlinks.Add(k.Cells[1 + satir, sutun + 3], 'file:///' + HareketleriDB.FieldByName('CikisResim1').AsString, '', '', 'Resim');
Teşekkürler
Teşekkürler, Çözüldü
k.Cells[1 + satir, sutun + 42].Formula := '=HYPERLINK("' + HareketleriDB.FieldByName('Resim4').AsString + '", "Resim4")';