Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
TestFlight Dağıtım (iOS) - Transporter Hatası
Herkese merhaba. İyi forumlar  Shy

Delphi 12 ile geliştirdiğim projeyi iOS'a derlemek ve dağıtmak adına;
Apple Developer hesabı oluşturdum.
Gerekli Certificates, Profiles, Devices işlemlerini gerçekleştirdim.
Projeyi iOS cihaza derleyebiliyorum.
Bu aşamadan sonra dağıtıma geçtim ve,
Adhoc ve TestFlight dağıtımlarından birisini seçmem gerekiyordu.
AdHoc dağıtımda her kullanıcının UDID'sini almam gerektiğinden dolayı işime yaramadı ve TestFlight'ta karar kıldım.

TestFlight için ise, AppStoreConnect sayfasına girip Developer hesabımla giriş yaptıktan sonra My Apps sayfasına gelip bir App ekledim. Bu benim kendi projem. Gerekli BundleID, SKU vs. gibi değerleri girdim ve oluşturdum.

Delphi tarafında Project > Deploy yaptığımda (Provisioning ayarlarım Dağıtıcı modunda ve bir hata görünmüyor.) .ipa uzantılı dosyam oluşmuyor. Dağıtıcı sertifikamda ne gibi bir sorun olabilir? KeyChain'de sertifika geçerli diyor fakat bu .ipa dosyasını bulamıyorum.

Mac cihazda, PAServer ile Windows cihazımın bağlantısını yapıyorum ve derlediğimde, scratch-dir klasörü altında bağlantımın isminde olan klasör içerisinde projemin .App dosyası mevcut.

ChatGpt'ye bu .app dosyası ile işlem yapabilir miyim diye sorduğumda bana;
Payload adında bir klasör aç ve App dosyasını içerisine at.
Payload klasörünü zip'le.
Sonrasında uzantısını .ipa ile değiştir sonucunu verdi.

Yaptım ve sonrasında Transportere atıp AppStoreConnect'e gönder dediğimde hata alıyorum.

Hata:
Asset validation failed (90161)

Invalid Provisioning Profile. The provisioning profile included in the com.embarcadero.IBS bundle [Payload/IBSMobileERP.app] is invalid. [Missing code-signing certificate]. A distribution provisioning profile should be used when uploading apps to App Store Connect. (Tanıtıcı: 08f71469-8d27-4a4e-841b-b49bf1328184)

Şimdiden teşekkür ederim.
AppStore üzerinden dağıtım (prodiction certificate) sertifikasına bağlı, provizyon oluşturdunuz mu?
Bu sertifika ve provizyonu macOS bilgisayara indirip, yüklediniz mi? Provizyonun yüklenip yüklenmediğini /Users/<macOS_kullanıcı_adınız>/Library/MobileDevice/Provisioning Profiles klasörüne bakarak öğrenebilirsiniz.
Ipa dosyasını her ne kadar harici bir yöntemle oluştursanız da; bir sertifika ve provizyon ile imzalanmadığı için AppStore'a gönderemezsiniz.
Begin : = end / 2;
(31-10-2024, Saat: 15:54)RAD Coder Adlı Kullanıcıdan Alıntı: AppStore üzerinden dağıtım (prodiction certificate) sertifikasına bağlı, provizyon oluşturdunuz mu?
Bu sertifika ve provizyonu macOS bilgisayara indirip, yüklediniz mi? Provizyonun yüklenip yüklenmediğini /Users/reco/Library/MobileDevice/Provisioning Profiles klasörüne bakarak öğrenebilirsiniz.
Ipa dosyasını her ne kadar harici bir yöntemle oluştursanız da; bir sertifika ve provizyon ile imzalanmadığı için AppStore'a gönderemezsiniz.

AppStore'a göndermek istemiyorum. TestFlight üzerinden testerlere göndereceğim sadece. AppStorede yayınlamayı düşünmüyorum. Bu dosya yolu Mac cihazımda yok. 

KeyChainAcces'te;
Apple Development
Apple Distribution
Apple İphone Certification Authority
Apple Iphone OS Provisioning Profile Signing
Apple WorldWide Developer Relations Certification Authority

Sertifikalarım mevcut.
IOS uygulamayı Apple Store'a yüklemeseniz bile, bir uygulama oluşturup App Bundle alanına bu uygulamanın ipa dosyasını göndermek zorundasınız. 
TestFlight da olsa Ad hoc da olsa bunu yapmak zorundasınız. 
Ipa yüklemek için de provizyon oluşturulması zorunludur.
Bu arada; macOS bilgisayara XCode ve Geliştirici Araçlarını (Command Line Tools) kurdunuz mu?
(31-10-2024, Saat: 16:45)RAD Coder Adlı Kullanıcıdan Alıntı: IOS uygulamayı Apple Store'a yüklemeseniz bile, bir uygulama oluşturup App Bundle alanına bu uygulamanın ipa dosyasını göndermek zorundasınız. 
Bu arada; macOS bilgisayara XCode ve Geliştirici Araçlarını (Command Line Tools) kurdunuz mu?

Evet XCode, PAServer ve KeyChainAcces uygulaması yüklü. Sürümlerinde bir problem yok. 
App Bundle işlemini, App Store Connect üzerinden mi yapacağım?
Sonrasında bekleme sürem 1 günden fazla olabiliyor mu? Çünkü uygulamada değişiklikler olacak mesela, her seferinde beklemem gerekecek mi?
(31-10-2024, Saat: 16:52)kajmerantime Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(31-10-2024, Saat: 16:45)RAD Coder Adlı Kullanıcıdan Alıntı: IOS uygulamayı Apple Store'a yüklemeseniz bile, bir uygulama oluşturup App Bundle alanına bu uygulamanın ipa dosyasını göndermek zorundasınız. 

Evet XCode, PAServer ve KeyChainAcces uygulaması yüklü. Sürümlerinde bir problem yok. 
Sonrasında bekleme sürem 1 günden fazla olabiliyor mu? Çünkü uygulamada değişiklikler olacak mesela, her seferinde beklemem gerekecek mi?

Transporter üzerinden gönderip, App Store Connect üzerinden uygulamayı seçmelisiniz.
TestFlight, Ad Hoc veya genel dağıtıma (production) gönderdiğiniz ilk sürüm inceleme aşaması uzun sürer. Tahminimce 7-8 gün.
Sonraki sürümler (güncellemeler) gün içinde veya en geç ertesi gün incelenir ve bir sorun yoksa onaylanır.
(31-10-2024, Saat: 17:30)RAD Coder Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(31-10-2024, Saat: 16:52)kajmerantime Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Evet XCode, PAServer ve KeyChainAcces uygulaması yüklü. Sürümlerinde bir problem yok. 

Transporter üzerinden gönderip, App Store Connect üzerinden uygulamayı seçmelisiniz.
TestFlight, Ad Hoc veya genel dağıtıma (production) gönderdiğiniz ilk sürüm inceleme aşaması uzun sürer. Tahminimce 7-8 gün.
Sonraki sürümler (güncellemeler) gün içinde veya en geç ertesi gün incelenir ve bir sorun yoksa onaylanır.

App Store Connect üzerinden manuel olarak kendim projeyi ekledim. Sonra Transporterden uygulamayı göndermeye çalıştım ve yukarıdaki hatayı aldım.
App Store Connect'ten uygulamayı kaldırıp Transporterden yüklemeye çalıştığımda, uygulamanız silinmiş veya kaldırılmış gibi bir uyarı veriyor.
İlk işleminiz doğru. 
Yani App Store Connect üzerinde bir uygulama taslağı (uygulama bilgileri, kısıtlamaları, ücreti, yayınlayıcı bilgileri vb.) olmalı.
Transporter uygulaması App Store Connect kullanıcı profili ile açılmalı ve ipa dosyası gönderilmeli.
Uygulama taslağı bölümünde, App Bundle alanından gönderilen uygulama seçilmeli.
Sorunun kaynağında baştan beri hem fikiriz; uygulama imzası yok veya doğru oluşturulamıyor.

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Thread Cannot call Start on a running or suspended thread hatası Jakarta2 3 172 02-12-2024, Saat: 13:37
Son Yorum: Jakarta2
Photo Errors hatası Kral 6 294 09-11-2024, Saat: 14:19
Son Yorum: mcuyan
Heart Delphi 12 Decrypt - Encrypt Hatası kajmerantime 10 889 05-07-2024, Saat: 11:28
Son Yorum: mrmarman
  Google play console Android Api hatası lazanya 3 380 01-07-2024, Saat: 19:57
Son Yorum: lazanya
  ClientDataSet Field Not found hatası. mcuyan 0 285 07-06-2024, Saat: 19:57
Son Yorum: mcuyan

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi