31-10-2024, Saat: 15:41
Herkese merhaba. İyi forumlar
Delphi 12 ile geliştirdiğim projeyi iOS'a derlemek ve dağıtmak adına;
Apple Developer hesabı oluşturdum.
Gerekli Certificates, Profiles, Devices işlemlerini gerçekleştirdim.
Projeyi iOS cihaza derleyebiliyorum.
Bu aşamadan sonra dağıtıma geçtim ve,
Adhoc ve TestFlight dağıtımlarından birisini seçmem gerekiyordu.
AdHoc dağıtımda her kullanıcının UDID'sini almam gerektiğinden dolayı işime yaramadı ve TestFlight'ta karar kıldım.
TestFlight için ise, AppStoreConnect sayfasına girip Developer hesabımla giriş yaptıktan sonra My Apps sayfasına gelip bir App ekledim. Bu benim kendi projem. Gerekli BundleID, SKU vs. gibi değerleri girdim ve oluşturdum.
Delphi tarafında Project > Deploy yaptığımda (Provisioning ayarlarım Dağıtıcı modunda ve bir hata görünmüyor.) .ipa uzantılı dosyam oluşmuyor. Dağıtıcı sertifikamda ne gibi bir sorun olabilir? KeyChain'de sertifika geçerli diyor fakat bu .ipa dosyasını bulamıyorum.
Mac cihazda, PAServer ile Windows cihazımın bağlantısını yapıyorum ve derlediğimde, scratch-dir klasörü altında bağlantımın isminde olan klasör içerisinde projemin .App dosyası mevcut.
ChatGpt'ye bu .app dosyası ile işlem yapabilir miyim diye sorduğumda bana;
Payload adında bir klasör aç ve App dosyasını içerisine at.
Payload klasörünü zip'le.
Sonrasında uzantısını .ipa ile değiştir sonucunu verdi.
Yaptım ve sonrasında Transportere atıp AppStoreConnect'e gönder dediğimde hata alıyorum.
Hata:
Şimdiden teşekkür ederim.
Delphi 12 ile geliştirdiğim projeyi iOS'a derlemek ve dağıtmak adına;
Apple Developer hesabı oluşturdum.
Gerekli Certificates, Profiles, Devices işlemlerini gerçekleştirdim.
Projeyi iOS cihaza derleyebiliyorum.
Bu aşamadan sonra dağıtıma geçtim ve,
Adhoc ve TestFlight dağıtımlarından birisini seçmem gerekiyordu.
AdHoc dağıtımda her kullanıcının UDID'sini almam gerektiğinden dolayı işime yaramadı ve TestFlight'ta karar kıldım.
TestFlight için ise, AppStoreConnect sayfasına girip Developer hesabımla giriş yaptıktan sonra My Apps sayfasına gelip bir App ekledim. Bu benim kendi projem. Gerekli BundleID, SKU vs. gibi değerleri girdim ve oluşturdum.
Delphi tarafında Project > Deploy yaptığımda (Provisioning ayarlarım Dağıtıcı modunda ve bir hata görünmüyor.) .ipa uzantılı dosyam oluşmuyor. Dağıtıcı sertifikamda ne gibi bir sorun olabilir? KeyChain'de sertifika geçerli diyor fakat bu .ipa dosyasını bulamıyorum.
Mac cihazda, PAServer ile Windows cihazımın bağlantısını yapıyorum ve derlediğimde, scratch-dir klasörü altında bağlantımın isminde olan klasör içerisinde projemin .App dosyası mevcut.
ChatGpt'ye bu .app dosyası ile işlem yapabilir miyim diye sorduğumda bana;
Payload adında bir klasör aç ve App dosyasını içerisine at.
Payload klasörünü zip'le.
Sonrasında uzantısını .ipa ile değiştir sonucunu verdi.
Yaptım ve sonrasında Transportere atıp AppStoreConnect'e gönder dediğimde hata alıyorum.
Hata:
Asset validation failed (90161) Invalid Provisioning Profile. The provisioning profile included in the com.embarcadero.IBS bundle [Payload/IBSMobileERP.app] is invalid. [Missing code-signing certificate]. A distribution provisioning profile should be used when uploading apps to App Store Connect. (Tanıtıcı: 08f71469-8d27-4a4e-841b-b49bf1328184)
Şimdiden teşekkür ederim.