Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sigorta Teklif Programı Hk.
Lightbulb 
Arkadaşlar Merhabalar,
Sigorta sektörüne yönelik sigorta ekranlarından fiyat alarak sistem üzerinden poliçeleştirme yapabilen
bir uygulama yapmak istiyorum fakat hangi taraftan başlayabileceğimi bilmiyorum bu işin neresinden 
başlarsak doğru sonuca ulaşabilirim.
Onun Adı Delphidir, veritabanının adı Firebirddir.
Dataları almak için izinlerden başlayabilirsiniz. Cidddi izinler ve Datalardan bahsediyorum  Wink
// Bilgi paylaştıkça çoğalır.. 

Bence hiç başlama rakiplerin çok büyük Smile

Şaka şaka, herkes rızkını yer. Ama ciddi bir bilgi birikimi lazım haberin olsun sigorta sektörü düz muhasebe stok uygulamalarına benzemez.
(18-11-2024, Saat: 09:02)yhackup Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bence hiç başlama rakiplerin çok büyük Smile

Şaka şaka, herkes rızkını yer. Ama ciddi bir bilgi birikimi lazım haberin olsun sigorta sektörü düz muhasebe stok uygulamalarına benzemez.

Bu iş rast-api ler ile yapılıyormuş biraz farklı işler.
 ama en azından mantığını anlamak için bile küçük bir uygulamayla başlanabilir.
(20-11-2024, Saat: 13:32)erdal51 Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(18-11-2024, Saat: 09:02)yhackup Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bence hiç başlama rakiplerin çok büyük Smile

Bu iş rast-api ler ile yapılıyormuş biraz farklı işler.

Sen fiyat hesaplama işlerinden bahsediyorsun sanırım. Ortada bir pasta var middleware konusunda deneyimin varsa girebilirsin yoksa çok zorlar.
(21-11-2024, Saat: 16:51)yhackup Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(20-11-2024, Saat: 13:32)erdal51 Adlı Kullanıcıdan Alıntı:  Bu iş rast-api ler ile yapılıyormuş biraz farklı işler.

Sen fiyat hesaplama işlerinden bahsediyorsun sanırım. Ortada bir pasta var middleware konusunda deneyimin varsa girebilirsin yoksa çok zorlar.

Beni demek istediğim bilgileri sistemden gireceğiz ve elimizde mevcut bulunan sigorta şirketlerinden teklif alacağız.
 aşağıya bir örnek görüntü bırakıyorum ama bunu delphi ile yapmam mümkün mü

teklifffff.jpg
Yapabilirsiniz. Fakat sigorta şirketlerinin size API hizmeti sağlaması ve bunun için giriş bilgileri güvenlik anahtarı vs sağlaması gerekiyor.
Hizmetleri ücretli olabilir. Bu durumu firmalarla görüşmelisiniz.

Bu konuda alt yapınız olmadığını varsayarak yazıyorum.
Eğer böyle bir iş yapmak istiyorsanız. Buna benzer daha basit ücretsiz REST API Server hizmeti veren siteler var.
Öncelikle buralardan veri alma gönderme için küçük testler yapmalısınız.

Burası çoğunlukla kullanılır.
https://jsonplaceholder.typicode.com/

Bu siteyi hiç kullanmadım. Fakat güvenlik içinde örneklemesi var.
https://fakestoreapi.com/docs

Bu yapıyı mantığı çözerseniz. e-Ticaret sitelerine, kargo firmalarına, e-Fatura, e-Arşiv gibi hizmetleri veren sitelere entegrasyon işlemlerini rahatlıkla yapabilirsiniz.

Aslında internet üzerinden veri alış verişi yapmayan veya hiç kullanmamış kişilere çok zor geliyor olabilir. Fakat veri tabanından veri çekmek gibi.
Kendine özel durumları var. Bunları karşıladığınızda istek yaptığınız site genellikle JSON veriyi size veriyor.
Size kalan ise bu gelen JSON veriyi istediğiniz şekilde kullanmak.

Delphi için webde bir sürü REST API Client örnekleri mevcut.

Fesih beyde bir video serisi yapmıştı. Burada REST örneklemesi hatta sunucu kısmı da birlikte yapılmıştı.
PostgreSQL - Linux - Delphi, Poliüretan
(22-11-2024, Saat: 13:09)erdal51 Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(21-11-2024, Saat: 16:51)yhackup Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sen fiyat hesaplama işlerinden bahsediyorsun sanırım. Ortada bir pasta var middleware konusunda deneyimin varsa girebilirsin yoksa çok zorlar.

Beni demek istediğim bilgileri sistemden gireceğiz ve elimizde mevcut bulunan sigorta şirketlerinden teklif alacağız.

teklifffff.jpg

Ben 12 yıldır Delphi/.Net yapıyorum sende yaparsın herhalde Smile
(22-11-2024, Saat: 13:09)erdal51 Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(21-11-2024, Saat: 16:51)yhackup Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sen fiyat hesaplama işlerinden bahsediyorsun sanırım. Ortada bir pasta var middleware konusunda deneyimin varsa girebilirsin yoksa çok zorlar.

teklifffff.jpg

Rest Api , Web Servis Konularını araştırısan ve firmalardan servis bilgilerini alırsan yaparsın 

sonuçta firma ya veri göndereceksin oda sana geri veri gönderecek 

her firmanın api yapısı farklı olacağından her firmaya ayrı veri gönderip hepsinden tekrar çekmen gerekli zahmetli tarafı bu  verileri aldıktan sonra istediğin gibi arayüz yapabilirsin

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Pazaryerleri Muhasebe Programı Entegrasyonu bünyamin68 2 553 22-02-2024, Saat: 15:51
Son Yorum: ahmet6513
  Borsa takip programı(Yeniyim) rumuztr@hotmail.com 8 1.232 29-12-2023, Saat: 17:36
Son Yorum: rumuztr@hotmail.com
  Uzaktan Sohbet Programı Yapımı Halil Han BADEM 12 8.077 17-08-2023, Saat: 15:25
Son Yorum: Halil Han BADEM
  [ÇÖZÜLDÜ] Programı ikinci formdan başlatma sorunu? rmzgenius 3 974 25-04-2023, Saat: 13:20
Son Yorum: ozcanm
  Personel takip programı 7805 8 3.669 17-01-2023, Saat: 01:16
Son Yorum: Abdullah ILGAZ

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi