(23-11-2024, Saat: 21:56)sadikacar60 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: arkadaslar bazen resimdeki gibi hatalar aliyorum
bu hata hangi satirda nasil anlariz.
ozellikle stop yapip tekrar start vedigim zamnalarda yapiyor.
saygilar.
ide:lazarus
Merhabalar,
3. parti hata yakalama uygulamaları kullanabilirsiniz.
Veya siz başlatıp kapattığınız da demişsiniz.
Burada ki kodlara tekrar bakın breakpoint koyup debug modda bir de inceleyin.
LOG kayıtları tutun.
Lazarus IDE'sindeki Assembler penceresi üzerine pek çalışmışlığım yok ama; şu anda görünen o ki TIdStack RaiseSocketError 'dan ilgili kod satırına yönlendirilmişsiniz. Delphi'de buna benzer bir durum olduğunda ben Assembler editörü üzerinde sağ tıklayıp "Caller" menü öğesini seçip, çağıranın olduğu satıra gidiyorum. Ya da Assembler penceresini kapatıp, F8 tuşuna basıyorum. F8 tuşuna basmak size yeniden Assembler penceresini açıyor ise; muhtemelen hatanın oluştuğu unit'in kaynak kodu yok (*.dcu, *.lcu) ve derlenmiş unitler üzerinden debug yapılıyor anlamına gelebilir ya da IDE derlenmiş unitlerin bulunduğu path'in tanım bilgisine sahip ama kaynak kodların olduğu klasör o tanımlar içinde olmayabilir.
Bu seçenekleri bir deneyin, belki işinize yarayacak bir şey çıkabilir.
Mal sahibi, mülk sahibi
Hani bunun ilk sahibi ?
Mal da yalan mülk de yalan
Var biraz da sen oyalan...
Evet, bu tip durumlarda hatalı satırı bulmak zor. Belki gözden kaçmış olabilir diye yazıyorum.
Uygulama break point'e düştüğünde ana menü üzerinde "Search" menüsü altında "Go to Address" seçeneği aktif hale gelecektir. Buradan F8 ile ilerleyerek resimde gerçek hatalı satıra gitmeye çalışıabilir.