Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
resimdeki hatanin satirini nasil bulabiliriz.
arkadaslar bazen resimdeki gibi hatalar aliyorum 
bu hata hangi satirda nasil anlariz.

ozellikle stop yapip tekrar start vedigim zamnalarda yapiyor.

saygilar.

ide:lazarus

Ek Dosyalar Resimler

Ekmeğimi yazılımdan kazanmıyorum kendi halimde bir şeyler yapıyorum. 49 yaşında emekliyim.
İğne sokmadan yardımcı olacaksan başımın üstünde yerin var.

(23-11-2024, Saat: 21:56)sadikacar60 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: arkadaslar bazen resimdeki gibi hatalar aliyorum 
bu hata hangi satirda nasil anlariz.

ozellikle stop yapip tekrar start vedigim zamnalarda yapiyor.

saygilar.

ide:lazarus

Merhabalar,

3. parti hata yakalama uygulamaları kullanabilirsiniz.
Veya siz başlatıp kapattığınız da demişsiniz.
Burada ki kodlara tekrar bakın breakpoint koyup debug modda bir de inceleyin.
LOG kayıtları tutun.

Kolay gelsin.
Amaç, bilginin de/aklın da zekat'ını vermek.
Yanlış anlamayın ne kadar bildiğiniz bilgisine sahip değilim, Acaba release modda olabilir misiniz ?
Lazarus IDE'sindeki Assembler penceresi üzerine pek çalışmışlığım yok ama; şu anda görünen o ki TIdStack RaiseSocketError 'dan ilgili kod satırına yönlendirilmişsiniz. Delphi'de buna benzer bir durum olduğunda ben Assembler editörü üzerinde sağ tıklayıp "Caller" menü öğesini seçip, çağıranın olduğu satıra gidiyorum. Ya da Assembler penceresini kapatıp, F8 tuşuna basıyorum. F8 tuşuna basmak size yeniden Assembler penceresini açıyor ise; muhtemelen hatanın oluştuğu unit'in kaynak kodu yok (*.dcu, *.lcu) ve derlenmiş unitler üzerinden debug yapılıyor anlamına gelebilir ya da IDE derlenmiş unitlerin bulunduğu path'in tanım bilgisine sahip ama kaynak kodların olduğu klasör o tanımlar içinde olmayabilir.

Bu seçenekleri bir deneyin, belki işinize yarayacak bir şey çıkabilir.
Mal sahibi, mülk sahibi
Hani bunun ilk sahibi ?
Mal da yalan mülk de yalan
Var biraz da sen oyalan...
bu tip durumlarda hatayı bulmak zor olabiliyor, ben genelde adım adım showmessage yada try except kullanarak buluyorum.
Evet, bu tip durumlarda hatalı satırı bulmak zor. Belki gözden kaçmış olabilir diye yazıyorum.

Uygulama break point'e düştüğünde ana menü üzerinde "Search" menüsü altında "Go to Address" seçeneği aktif hale gelecektir. Buradan F8 ile ilerleyerek resimde gerçek hatalı satıra gitmeye çalışıabilir.

Delphi Ekran Görüntüsü

Delphi-Debug.png
tesekkurler arkadaslar selamlar saygilar.
Ekmeğimi yazılımdan kazanmıyorum kendi halimde bir şeyler yapıyorum. 49 yaşında emekliyim.
İğne sokmadan yardımcı olacaksan başımın üstünde yerin var.

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Programdaki donmanin sebebi nasil yakalanir. sadikacar60 2 204 17-10-2024, Saat: 18:21
Son Yorum: sadikacar60
  string icinde alt satirda goster koduyla beraber nasil gonderilir sadikacar60 4 272 09-09-2024, Saat: 08:42
Son Yorum: damert6
  HTTPRIO ile TLS 1.2 Kullanımı Nasıl Yapılabilir? hi_selamlar 6 2.175 01-08-2024, Saat: 14:33
Son Yorum: unicasoft
  FastReport'ta IFF Kullanımı Nasıl Yapabilirim ? Anarchosa 3 296 22-07-2024, Saat: 12:05
Son Yorum: QuAdR
  Uygulamaya responsive görünüm nasıl kazandırabilriz ? delphicim 0 347 04-01-2024, Saat: 15:24
Son Yorum: delphicim

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi