26-11-2024, Saat: 14:56
arkadaslar MPVPlayer1 adinda bir video oynaticim var.
lazarus ide kullaniyorum. formu manuel olusturacak sekilde ayarladim.
ilk video oynuyor form kapaniyor ama ikinci kez formu create etmek istedigimde hata aliyorum.
bir suru secenek denedim olmadi.
formu tam olarak kapatamiyormuyum. form icindek player acikmi kaliyor
sorun nerde bulamadim.
formu otomatik create aldim sadece show ve close ile kullanmaya calistim gene ayni
otomatik create modunda iken //CloseAction := caFree; iptal ettigimde calisiyor.
birde play den once playere close dersem calisiyor.
benim istedigim manuel cerate ihtiyacim oldugunda formu create edeyim video bitince form bosalsin ve kapansin
tekrar ihtiyacim olursa tekrar create edeyim.
acaba her create ettigimde farkli bir form mu create ediyorum ondanmi hata veriyor
bu konuda fikirleriniz varsa yazarsaniz cok sevinirim saygilar
lazarus ide kullaniyorum. formu manuel olusturacak sekilde ayarladim.
ilk video oynuyor form kapaniyor ama ikinci kez formu create etmek istedigimde hata aliyorum.
bir suru secenek denedim olmadi.
formu tam olarak kapatamiyormuyum. form icindek player acikmi kaliyor
sorun nerde bulamadim.
formu otomatik create aldim sadece show ve close ile kullanmaya calistim gene ayni
otomatik create modunda iken //CloseAction := caFree; iptal ettigimde calisiyor.
birde play den once playere close dersem calisiyor.
benim istedigim manuel cerate ihtiyacim oldugunda formu create edeyim video bitince form bosalsin ve kapansin
tekrar ihtiyacim olursa tekrar create edeyim.
acaba her create ettigimde farkli bir form mu create ediyorum ondanmi hata veriyor
bu konuda fikirleriniz varsa yazarsaniz cok sevinirim saygilar
procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject); begin if Form2<>nil then Form2.Close; Application.CreateForm(TForm2, Form2); Form2.Show; end; procedure TForm2.FormShow(Sender: TObject); begin MPVPlayer1.Play('VIDEO\11.wmv'); end; procedure TForm2.MPVPlayer1Pause(Sender: TObject); begin Form2.Close; end; procedure TForm2.FormClose(Sender: TObject; var CloseAction: TCloseAction); begin CloseAction := caFree; end;
Ekmeğimi yazılımdan kazanmıyorum kendi halimde bir şeyler yapıyorum. 49 yaşında emekliyim.
İğne sokmadan yardımcı olacaksan başımın üstünde yerin var.
İğne sokmadan yardımcı olacaksan başımın üstünde yerin var.