Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PostgreSQL, Windows 11 ve Türkçe yeni kurulum hatası
Photo 
Merhaba arkadaşlar,

Bir süre önce PostgreSql'i bilgisayarımdan kaldırıp yeni sürümünü kurayım demiştim ama hata verdiği için kuramamıştım. Bugün (15.12.2024 Pazar günü) tekrar uğraşayım dedim. Hayli uğraştıktan sonra, sorunun neden kaynaklandığını ve nasıl çözebileceğimi buldum ve versiyon 16'yi yükledim. Buna ilişkin notlarımı sizinle de paylaşayım istedim.

1-Sorunun sebebi : Biliyorsunuz Tr hükümeti bir süre önce Turkey adının Türkiye olarak değiştirilmesi yönünde girişimler başlattı (ki bu bana kalırsa da doğru bir girişim). Windows 12.12.2023'te KB5033371 nolu bir güncelleme paketi yayımladı. Bu paket Windows'ta Turkey yazısını Türkiye olarak değiştiren bir paketti. İşte PostgreSql bundan sonra yükleme hatası vermeye başladı. Çünkü ü harfi yüklerken sorun yaratıyordu. Bu da yüklemeyi engelliyordu.
2-Sorunun çözümü : Birinci çözüm bu nolu güncellemeyi Windowstan kaldırmak. Bunun için Denetim Masası/Sistem/Windows Update kısmına giriliyor, burada da Güncelleştirme Geçmişi'ne tıklanıyor. Bu güncellemeyi bulabilirseniz kaldırıyorsunuz. 
Bulamazsanız şu yolu izliyorsunuz : Burada Türkiye adını Turkey yapabilmek için Microsoft Local Builder 'i indiriyorsunuz. Sonra bunun kurulumunu yapıp çalıştırıyorsunuz

-Açılış ekranı çıkıyor, burada Next'e basıp asıl ekrana geçiyorsunuz
-Ana ekran çıktığında burada kırmızılı alanda yazıldığı şekilde değişiklikler yapıyorsunuz. Yani Türkiye yazan yerleri Turkey olarak değiştiriyorsunuz.
-Düzeltici program oluşturma için menüdeki Build'den Build Locale Installer'i seçip, bir windows güncelleme programı oluşturuyoruz.
-Sonrasında bu oluşturduğumuz msi veya exe'yi çalıştırıyoruz. Bunun sonrasında PostgreSql'i (16'yı denedim ve kurdum) kurabiliyoruz.

Bununla ilgili MS makalesi

İyi çalışmalar
Teşekkürler bilgilendirmeniz için.
bu sorun çok uğraştırmıştı, sunucuyu yeneden kurdum, bu hatayı yüzden anlayınca ülkeyi United States yapmıştım ne olur ne olmaz diye

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  POSTGRESQL Otomatik artan sıra no nasıl veriliyor? COMMANDX 8 5.719 23-06-2022, Saat: 16:42
Son Yorum: COMMANDX
  PostgreSQL trigger hatası 41linea41 3 2.160 07-01-2022, Saat: 22:36
Son Yorum: 3ddark
  postgresql hakkında erdal51 9 7.360 28-09-2021, Saat: 14:20
Son Yorum: mcuyan
  Postgresql date alan ekleme sorunu barissagir 7 4.504 22-01-2021, Saat: 00:00
Son Yorum: barissagir
  Postgresql de Fonksiyon Parametrelerine göre Where kısmını oluşturmak barissagir 3 2.847 12-12-2020, Saat: 13:00
Son Yorum: barissagir

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi