Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ÖKC (Yazarkasa) entegrasyonu
Merhaba,

Hugin cihazı ile entegrasyon işlemlerine yeni başladım. REST API üzerinden haberleşerek orderlist oluşturuyorum ve siparişi yazdırabiliyorum fakat bu bana tam entegrasyon gibi gelmiyor.

Uygulamadan gönderdiğim satışı order olarak alıyor hemen bir fiş yazdırmaya başlamıyor. Kullanıcının hangi siparişi yazdıracağını seçmesi gerekiyor yani bir manuel işlem var.
Siz bu konuda nasıl bir çözüm buldunuz acaba ?
(03-03-2025, Saat: 12:25)iyarar Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba,

Hugin cihazı ile entegrasyon işlemlerine yeni başladım. REST API üzerinden haberleşerek orderlist oluşturuyorum ve siparişi yazdırabiliyorum fakat bu bana tam entegrasyon gibi gelmiyor.

Uygulamadan gönderdiğim satışı order olarak alıyor hemen bir fiş yazdırmaya başlamıyor. Kullanıcının hangi siparişi yazdıracağını seçmesi gerekiyor yani bir manuel işlem var.
Siz bu konuda nasıl bir çözüm buldunuz acaba  ?

Hugin REST API aracılığı ile oluşturduğunuz Order listesini görüyor. Yani listeyi siz oluşturmuş oluyorsunuz. 
Hangi order listesini satışa çevirecekseniz, onu doğrudan ödeme yöntemi ile birlikte sale metoduna post etmelisiniz. 

Mevcut sipariş (order) listesini şöyle alabilirsiniz. 
https://IP:PORT/restURIniz/tps/order?okc_id={okc_id}&password={password}

Spesifik bir order listesini, order_id belirterek GET metodu ile alabilirsiniz.
https://IP:PORT/restURIniz/tps/order?okc_id={okc_id}&password={password}&order_id={order_id}

Yukarıdaki istekle birlikte size bir JSON döner. Dönen değere satış yöntemini ekleyerek, sale metoduna post ettiğinizde ise ödeme bekler.
Ödemeyi aldıktan sonra, satış işlemini tamamlar.
Begin : = end / 2;
(03-03-2025, Saat: 12:48)RAD Coder Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(03-03-2025, Saat: 12:25)iyarar Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba,

Siz bu konuda nasıl bir çözüm buldunuz acaba  ?

Hugin REST API aracılığı ile oluşturduğunuz Order listesini görüyor. Yani listeyi siz oluşturmuş oluyorsunuz. 
Hangi order listesini satışa çevirecekseniz, onu doğrudan ödeme yöntemi ile birlikte sale metoduna post etmelisiniz. 

https://IP:PORT/restURIniz/tps/order?okc_id={okc_id}&password={password}&order_id={order_id}

Yukarıdaki istekle birlikte size bir JSON döner. Dönen değere satış yöntemini ekleyerek, sale metoduna post ettiğinizde ise ödeme bekler.

Cevabınız için teşekkür ederim ,
Şuan benzer yapıyı bende servisimde hazırladım. 
Şu şekilde çalışıyor. 
1. Masaüstü veya web uygulamamdan satış json yapısını ödeme bilgisi ile Rest API ye order olarak post ediyorum . Sunucumdaki bir veritabanında bunu tutuyor. 
2. Hugin OKC cihazı sipariş modunda iken yeşil tuşa basarak sipariş listesini  (https://IP:PORT/restURIniz/tps/order?okc_id={okc_id}&password={password}) a istek atarak alıyor. 
3. Kullanıcı OKC cihazında hangi siparişi yazdıracaksa seçip onaylıyor ve ödeme işlemi aşamasına geçiyor ve işlemi gerçekleştiriyor.
4. Hugin ÖKC cihazı da  yapılan satışın ve ödemenin json verisini sale  metoduna post ediyor sonuca göre bende kendi uygulamamda işlemleri gerçekleştiriyorum. 

Buraya kadar bir sorunum yok.
Sadece merak ettiğim OKC cihazında Sipariş listesinden herhangi bir seçim yapmadan  (eğer orderlist te sadece 1 tane kayıt varsa doğrudan yazdırıyor) yada sipariş id sini girmeden otomatik fiş yazdırma gibi bir işlem yapılabiliyor mu ?  (Bunu Hugin desteğe de sordum henüz dönmediler)

Saygılarımla,
Arkadaşlar ben işimi INPOS ile çözdüm.
Bir arkadaşın inpos firması DLL leri üzerine yazdığı Component ile sorunsuz cihaz ile haberleşip, satış işlemlerimi kart ve nakit gerçekleştirip fişini kesebiliyorum.
Diğer uygulamalara nazaran benim cihaza göndermem 1saniye, Fişin çıkması++ toplamda 3saniye filan sürüyor.

Konu hakkında bana yardımcı olan arkadaşlara şimdiden sonsuz Teşekkürlerimi iletirim.

Not: Bu arada müşterilerimi INPOS'a geçiriyorum. (Sakın reklam yaptığımı düşünmeyin. )
// Bilgi paylaştıkça çoğalır.. 

(03-03-2025, Saat: 09:26)RAD Coder Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(28-02-2025, Saat: 23:18)metemet Adlı Kullanıcıdan Alıntı: ben epey zaman önce beko yazar kasaya barkod   gibi kullanıp haberlestim simdi cok farklı gm3 protokulu ve usb barkod okuyucu sürücü yükleme  vs gibi işin aslı cok basit devlet yazar kasada ne urun  satıgınından ziade, acıklaması kdv oran ile alakalı yani departman temel gıda kırtasiye alkollu içki  vs.  bu deparman genel bir satıcıda 8 adedi zor gecer genelde yazar kasalarda 7,8 veya 12 departman bulunuyor ben  kendi yazdıgım uygulamada stokları yazar kasada oldugu gibi deparmanlara ayırıyorum  yani her stok bir deparmana baglı ve deparmanın barkodu var 10 kalem ürün sattınız bunun 5 i temel gıda,5 i icecek yazarkada tanımladıgınız  temel gıda plu  barkodunu  ve miktarını yazar kasaya göndedinizmi olay mali bakımdan tamam  ve düşünün  marketimde 30 ,35 bin cesit ürün var sadece  5 adet deparmanla hepsini cıkabiliyorsunuz  bunu anlantmamın sebebi ingenico firması  30 bin ceşit ürünü yazar kasaya atamadı istedikleri fotmatta  dosya  göndedigim halde hugin firması 30 adet plu alanı acmiş fazlası olmaz program kasma yapıyor dediler firmaların  coğu para peşinde hugin geçen sene  yıllık 3600 tl istedi ingenico 5000 tl civarındaydı  ve uyumlu yazılım almam şartı ile
  Efatura portalı biraz yavaş ama sıkıntı yaşamıyor ben kendi yazdıgım programda gelen faturaları zip formatında indirip xlm dosyalarındaki verileri alıp stoklara ekliyorum fiyat değişikligi   toptancı hesabına aktarılıyor  sadece fatura kalemlerinde kdv oranları devletin dedigi gibi doldurulmuyor 50 e yakın firmayla calısıyorum   bir firmada sigarada kdv oranı 20 görüzüyor xlm de 20 (mukellefin saklamak zorunda oldugu)  xlst  de kdv dahil(fatura görseli) durum böyle olunca bir standart olmuyor efatura uygulamasınada fatura yükleme  kolay  formata uygun dosya  zip olarak yüklenebiliyor  şu an yazar kasa aryışındayım  çünkü posta rakam  girmekten bıkyım
Bu arada kedim market işletmecisiyim ve bos zamalarımdada programlana ile ugrasiyorum  ve 25 yıla yakındır kendi yazdıgım programla çalışıyorum

Ürünlerin pos/yazarkasa cihazına yüklenmesi pek mantıklı değil. Sürekli güncelleme ister, gruplandırması ve takibi zordur.
Yakın zamanda Hugin TPS (Third Party Services) entegrasyonu üzerinde çalıştık. 
Sunmuş oldukları sistem oldukça iyi. 
Hugin pos cihazı yazdığınız REST API servisi ile sürekli haberleşiyor. 
REST API'yi de kendi veri tabanınıza bağlayarak; dinamik bir yapı kurmuş oluyorsunuz. 
Bu sistemde, tüm ürünler kendi veri tabanınızda tanımlı oluyor. 
Veri tabanı üzerinde sipariş tablosuna kaç kayıt eklerseniz, Hugin TPS POS servisi bu siparişlerin tümünü görüyor. 
Uygulama arayüzünde istediğiniz siparişi; bir ödeme yöntemi ile birlikte satışa dönüştürebiliyorsunuz. 
Veri iletişimleri %100 JSON ile oluyor ve arada herhangi bir dll kullanılmıyor.  kablolu ve kablosuz kullanılabiliyor.

Teşekkürler hocam yorum için.
gibhub da paylaştıgınız projeyi inceledim evet mantıklı cihaza fazla iş düşmeyecek sadece satış yapılan ürünler göderiliyor yazıcı misali,
Hugin den gmp3 lisansı almak için ne gerekli bilginiz varmi Yani benim kullandıgım program kendi yazdıgım program , yani kendi yazdıgım programa gmp3 lisansı albilme şansım oluyormu yoksa yazılım firmalarınami veriyorlar
(03-03-2025, Saat: 14:11)iyarar Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(03-03-2025, Saat: 12:48)RAD Coder Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hugin REST API aracılığı ile oluşturduğunuz Order listesini görüyor. Yani listeyi siz oluşturmuş oluyorsunuz. 

Cevabınız için teşekkür ederim ,
Şuan benzer yapıyı bende servisimde hazırladım. 
Şu şekilde çalışıyor. 
1. Masaüstü veya web uygulamamdan satış json yapısını ödeme bilgisi ile Rest API ye order olarak post ediyorum . Sunucumdaki bir veritabanında bunu tutuyor. 
2. Hugin OKC cihazı sipariş modunda iken yeşil tuşa basarak sipariş listesini  (https://IP:PORT/restURIniz/tps/order?okc_id={okc_id}&password={password}) a istek atarak alıyor. 
3. Kullanıcı OKC cihazında hangi siparişi yazdıracaksa seçip onaylıyor ve ödeme işlemi aşamasına geçiyor ve işlemi gerçekleştiriyor.
4. Hugin ÖKC cihazı da  yapılan satışın ve ödemenin json verisini sale  metoduna post ediyor sonuca göre bende kendi uygulamamda işlemleri gerçekleştiriyorum. 

Buraya kadar bir sorunum yok.
Sadece merak ettiğim OKC cihazında Sipariş listesinden herhangi bir seçim yapmadan  (eğer orderlist te sadece 1 tane kayıt varsa doğrudan yazdırıyor) yada sipariş id sini girmeden otomatik fiş yazdırma gibi bir işlem yapılabiliyor mu ?  (Bunu Hugin desteğe de sordum henüz dönmediler)

Saygılarımla,

Hocam ben de daha önce uğraşmıştım  bıktım bıraktım  hugin  de    siz json formatında siparişleri  gönderiyorsunuz size cevap olarak size gönderdiği  işlem durumunu göndermesi için beklemeniz lazım    bu arada devamlı  (REQUEST) komut  gönderiyorsun   ve  (RESPONSE) ve gelen cevapta işlemin ne durumda olduğunu öğrenip programda ona göre işlem yaptırıyorsun  nakit satışta  cevap hızlı fakat kredi kartı işlemi  cihazın  banka iletişimi süresi olunca  ve müşteri bekletince zaman  zaman uzuyor yazar kasadan sade kart okutuyorsun   nakit de bir şey  yapmana gerek yok
(28-12-2024, Saat: 22:29)rmzgenius Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba,

Öncelikle kişisel fikrim olarak ki tekrar belirteyim KİŞİSEL FİKRİM olarak ingenico'dan uzak durmanızı tavsiye ederim. Her şeyi paraya bağlamış, SDK'nın temininden test cihazı temin etmeye kadar her şey için hatta hatta cihazı hurdaya ayırırken bile para isteyen bir firma. Bir kere, geliştirici olarak sizden bir para istiyor. En son 1.000 EURO + KDV idi. Onu da ödemek yetmiyor, ayrıca bir test cihazı için ödeme yapmanız lazım ki o da en son 10.000 TL diye aklımda kalmış ama yanlış da hatırlıyor olabilirim. Tabi müşterinin kendisinin de diğer tüm ÖKC'lerde olduğu gibi yıllık bir GMP3 bedeli ödemesi gerekiyor. Ama bu bedelde de en pahalı firma yine ingenico. Ayrıca Uygulama geliştirdikten sonra uygulamanızı ingenico'ya göndermeniz ve hash kodu almanız gerekiyor. Hash kodu olmayan EXE uygulamaların fiş kesmesine ASLA izin vermiyorlar.  Tamam belki de piyasanın en iyi cihazı da olabilir ama benim iş yapma tarzıma pek uymadı. Her şeyi para olarak gören bir firmayla iş yapmam ben.

Şu da bir gerçek ki, piyasada en çok kullanılan cihaz da maalesef ingenico. Bu cihazla ilerlemek isterseniz, malum diğer Delphi forumunda oldukça aktif olan ama buraya nedense bir türlü üye olmayan ertank isimli üyenin Delphi için geliştirdiği hazır bir component var. Hiç uğraşmadan doğrudan kasayla iletişim sağlayabilirsiniz. .DCU dosyaları olarak teslim ediyor, bir de örnek proje veriyor. Kullanımı çok kolay ve ingenico testlerinden de sorunsuz geçiyor.

Beko'ya defalarca ulaşmaya çalıştım. Duyduğuma göre her geliştirme ortamında kullanılması mümkün olan DLL dosyaları temin ediyorlarmış ama dediğim gibi hiç kimseye ulaşamadım. Onlarca kişiye mail gönderdim ama bir  Allahın kulu dönüş yapmadı. Belki de ÖKC geçiş zorunluluğu tarihlerine denk geldiği için yoğunluktan dönüş yapmamış da olabilirler ama onlarda bir adım bile ilerleyemedim.

Aynı şekilde PayGO ve İnPOS firmalarından da hiç kimseye ulaşamadım. Hem mail ile hem de Whatsapp destek hatlarından da yazmama rağmen hiç kimse asla dönüş bile yapmadı.

Ben bir yazılımcı olarak kendim bile ulaşamıyorsam kimbilir müşterilerim nasıl zorlanırlar diyerek daha fazla uğraşmadım.

Hugin'e gelince...

Hugin Tiger T300 diye bir ÖKC'leri var. Hugin'e ulaşmam çok ama çok kolay oldu. Sadece 1 aramayla istediğim her bilgiyi elde ettim. Sadece gizlilik sözleşmesi yapıp bir test cihazı almanız yetiyor. O da en son 3.500 TL idi. Çok ucuz. Başka hiç bir şey yapmanıza gerek yok. Uygulamanızı geliştirdikten sonra Hugin'e gönderip HASH falan da almanıza gerek yok. Açık kaynak kodlu bir uygulamaları, C# ve Java destekli bir SDK'ları ve çok iyi bir dökümantasyonu var.

Diyeceksiniz ki madem C# , o zaman siz nasıl entegre ettiniz? Hugin'in GitHub üzerinde paylaştığı örnek uygulamayı modifiye edip kullandım ki çoğu kişi öyle yapıyor. O uygulamanın JSON veri alma özelliği var. Github sayfasındaki Wiki bölümünde (Türkçe ayrı ingilizce ayrı) JSON kullanımı ile ilgili örneklere de bakarsanız çok kolay olduğunu göreceksiniz.
Ben kendi Delphi yazılımımdan JSON formatında veri gönderiyorum ve anında yazarkasadan çıkışı alınıyor. Yani ÖKC'yi bir nevi yazıcı gibi kullanıyorsunuz.

Hugin'in SDK linki burada : (Paylaşmamda bir mahsur yok, zaten ufak bir google aramasıyla bile buraya ulaşmanız mümkün )
https://github.com/huginsdk/fpu

Benim işim market ve perakende satış yapan yerlerle, TMS Web Core ile geliştirilmiş WEB Tabanlı bir uygulamamız var, Web üzerinden JSON veri göndererek yani uzaktaki bir sunucudan lokaldeki yazarkasaya çıktı gönderiyoruz.  ve Hugin'den oldukça memnunum. Ucuz ve küçük kasa isteyenlere Hugin'i, yok sağlam olsun, büyük marketlerin iş yaptığı gibi yoğun tempoya dayansın diyenler olursa da ya Toshiba (Eski IBM Genius)  ya da NPos öneriyorum. NPOS, SQL Server veritabanı kullandığı için orada işler daha da kolay. Fiyatı dışında bir sorunu yok. Hugin'e göre oldukça tuzlu fiyatları var.

Özetle, Hugin ile çok kolay ilerlersiniz.
Takıldığınız bir yer olursa sormaktan çekinmeyin.
Kolay gelsin.

Hocam merhabalar,

Ticari program üzerine YNÖKC entegrasyonu yapmak istediğimizde sizin yorumunuzla biz hugin t300 tercih ettik. Ancak kodlama bilgisi olarak sadece delphi kodlaması becerebildiğimizden ve genel olarak donanım bağlantısı ile pek işimiz olmadığından bilgi eksiğimiz var.

Kısa da olsa yola nasıl başlayacağımız ile ilgili bir bilgi paylaşmanız söz konusu olabilir mi. Şimdiden teşekkürler. 
İyi çalışmalar.
Hocam önceki yazılarımda gerekli açıklamayı yapmıştım. Ben INPOS ile devam etme kararı aldım ve sorunsuz çalışıyor. Ertan Hocam'ın INPOS için hazırladığı componenti kurdum ve şu anda sorunsuz çalışıyorum. aklınızda ne sorular var ise buradanveya özel mesaj ile sorailirsiniz.
// Bilgi paylaştıkça çoğalır.. 

(21-04-2025, Saat: 10:19)info@netoyazilim.com Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(28-12-2024, Saat: 22:29)rmzgenius Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba,

Öncelikle kişisel fikrim olarak ki tekrar belirteyim KİŞİSEL FİKRİM olarak ingenico'dan uzak durmanızı tavsiye ederim. Her şeyi paraya bağlamış, SDK'nın temininden test cihazı temin etmeye kadar her şey için hatta hatta cihazı hurdaya ayırırken bile para isteyen bir firma. Bir kere, geliştirici olarak sizden bir para istiyor. En son 1.000 EURO + KDV idi. Onu da ödemek yetmiyor, ayrıca bir test cihazı için ödeme yapmanız lazım ki o da en son 10.000 TL diye aklımda kalmış ama yanlış da hatırlıyor olabilirim. Tabi müşterinin kendisinin de diğer tüm ÖKC'lerde olduğu gibi yıllık bir GMP3 bedeli ödemesi gerekiyor. Ama bu bedelde de en pahalı firma yine ingenico. Ayrıca Uygulama geliştirdikten sonra uygulamanızı ingenico'ya göndermeniz ve hash kodu almanız gerekiyor. Hash kodu olmayan EXE uygulamaların fiş kesmesine ASLA izin vermiyorlar.  Tamam belki de piyasanın en iyi cihazı da olabilir ama benim iş yapma tarzıma pek uymadı. Her şeyi para olarak gören bir firmayla iş yapmam ben.

Şu da bir gerçek ki, piyasada en çok kullanılan cihaz da maalesef ingenico. Bu cihazla ilerlemek isterseniz, malum diğer Delphi forumunda oldukça aktif olan ama buraya nedense bir türlü üye olmayan ertank isimli üyenin Delphi için geliştirdiği hazır bir component var. Hiç uğraşmadan doğrudan kasayla iletişim sağlayabilirsiniz. .DCU dosyaları olarak teslim ediyor, bir de örnek proje veriyor. Kullanımı çok kolay ve ingenico testlerinden de sorunsuz geçiyor.

Beko'ya defalarca ulaşmaya çalıştım. Duyduğuma göre her geliştirme ortamında kullanılması mümkün olan DLL dosyaları temin ediyorlarmış ama dediğim gibi hiç kimseye ulaşamadım. Onlarca kişiye mail gönderdim ama bir  Allahın kulu dönüş yapmadı. Belki de ÖKC geçiş zorunluluğu tarihlerine denk geldiği için yoğunluktan dönüş yapmamış da olabilirler ama onlarda bir adım bile ilerleyemedim.

Aynı şekilde PayGO ve İnPOS firmalarından da hiç kimseye ulaşamadım. Hem mail ile hem de Whatsapp destek hatlarından da yazmama rağmen hiç kimse asla dönüş bile yapmadı.

Ben bir yazılımcı olarak kendim bile ulaşamıyorsam kimbilir müşterilerim nasıl zorlanırlar diyerek daha fazla uğraşmadım.

Hugin'e gelince...

Hugin Tiger T300 diye bir ÖKC'leri var. Hugin'e ulaşmam çok ama çok kolay oldu. Sadece 1 aramayla istediğim her bilgiyi elde ettim. Sadece gizlilik sözleşmesi yapıp bir test cihazı almanız yetiyor. O da en son 3.500 TL idi. Çok ucuz. Başka hiç bir şey yapmanıza gerek yok. Uygulamanızı geliştirdikten sonra Hugin'e gönderip HASH falan da almanıza gerek yok. Açık kaynak kodlu bir uygulamaları, C# ve Java destekli bir SDK'ları ve çok iyi bir dökümantasyonu var.

Diyeceksiniz ki madem C# , o zaman siz nasıl entegre ettiniz? Hugin'in GitHub üzerinde paylaştığı örnek uygulamayı modifiye edip kullandım ki çoğu kişi öyle yapıyor. O uygulamanın JSON veri alma özelliği var. Github sayfasındaki Wiki bölümünde (Türkçe ayrı ingilizce ayrı) JSON kullanımı ile ilgili örneklere de bakarsanız çok kolay olduğunu göreceksiniz.
Ben kendi Delphi yazılımımdan JSON formatında veri gönderiyorum ve anında yazarkasadan çıkışı alınıyor. Yani ÖKC'yi bir nevi yazıcı gibi kullanıyorsunuz.

Hugin'in SDK linki burada : (Paylaşmamda bir mahsur yok, zaten ufak bir google aramasıyla bile buraya ulaşmanız mümkün )
https://github.com/huginsdk/fpu

Benim işim market ve perakende satış yapan yerlerle, TMS Web Core ile geliştirilmiş WEB Tabanlı bir uygulamamız var, Web üzerinden JSON veri göndererek yani uzaktaki bir sunucudan lokaldeki yazarkasaya çıktı gönderiyoruz.  ve Hugin'den oldukça memnunum. Ucuz ve küçük kasa isteyenlere Hugin'i, yok sağlam olsun, büyük marketlerin iş yaptığı gibi yoğun tempoya dayansın diyenler olursa da ya Toshiba (Eski IBM Genius)  ya da NPos öneriyorum. NPOS, SQL Server veritabanı kullandığı için orada işler daha da kolay. Fiyatı dışında bir sorunu yok. Hugin'e göre oldukça tuzlu fiyatları var.

Özetle, Hugin ile çok kolay ilerlersiniz.
Takıldığınız bir yer olursa sormaktan çekinmeyin.
Kolay gelsin.

Hocam merhabalar,

Ticari program üzerine YNÖKC entegrasyonu yapmak istediğimizde sizin yorumunuzla biz hugin t300 tercih ettik. Ancak kodlama bilgisi olarak sadece delphi kodlaması becerebildiğimizden ve genel olarak donanım bağlantısı ile pek işimiz olmadığından bilgi eksiğimiz var.

Kısa da olsa yola nasıl başlayacağımız ile ilgili bir bilgi paylaşmanız söz konusu olabilir mi. Şimdiden teşekkürler. 
İyi çalışmalar.

Merhabalar.
Hugin ile görüşüp gizlilik sözleşmesi imzaladığınızı varsayıyorum. Size muhtemelen bir github linki vermişlerdir. Alıntıladığınız mesajımda da belirttiğim gibi, ben o github'da bulunan C# projesini biraz modifiye ederek kasa ile iletişimi tamamen o program aracılığı ile sağlıyorum. Delphi tarafında sadece JSON formatında veri dosyasını C# tarafına gönderiyorum, sonra yine C# tarafındaki kısımdan PrintJSON ile pos cihazına gönderiyorum. Yazarken karışık görünüyor ama aslında çok basit bir işlem.
Ben TCP üzerinden JSON göndermeyi tercih ettim ama başka bir yazılımcı arkadaşım JSON formatında aynı klasörde harici bir dosya oluşturup C# tarafında o dosyayı doğrudan kasaya göndererek fiş çıkartıyor. PrintJSONDept fonksiyonunu biraz incelerseniz zaten siz de çok kolay bir işlem olduğunu göreceksiniz.

Bu arada biz kablosuz değil sadece kablolu iletişim ile çalışıyoruz. Yani sizin ihtiyacınız kurye vb. gibi dışarda mobil çalışan bir cihaz ile iletişim şeklinde olacaksa hugin'den bilgi almanızı öneririm çünkü o konuda pek bir bilgim yok.

Kolay gelsin.
Firebird Ekipler Amiri. Dmitry Kouzmenko ve Dmitry Yemanov ile çalışmış , Eski IBSurgeon personeli, Kıdemli Firebird Kurtarma Uzmanı, Firebird Foundation bağışçısı...

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  e-fatura/e-arşiv/e-irsaliye/e-defter oluşturma ve özel entegratör entegrasyonu mkysoft 2 1.401 07-02-2023, Saat: 23:52
Son Yorum: fatihablak
  Delphi Nestpay & Iyzico Entegrasyonu Halil Han BADEM 28 19.672 09-01-2021, Saat: 23:42
Son Yorum: Halil Han BADEM
  e-fatura/e-arşiv/e-irsaliye/e-defter oluşturma ve özel entegratör entegrasyonu mkysoft 9 8.664 09-05-2020, Saat: 18:42
Son Yorum: serdal9

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi