15-04-2025, Saat: 04:25
(14-04-2025, Saat: 23:04)mrmarman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: @barissagir
Sizin için denedim haklısınız form/yüzey beyaz olunca StatusBar / NavigasyonBar formumuzun üzerinde görünür bıraktığımızda yazılar görünmüyor.
Yazıların rengini (TextColor) değiştirmede program içerisinden başarılı olamadım. Style ile mümkün olabilir ama buradaki amacımız program içerisinden yapabilmek olduğu için denemeleri bu yönde sürdürdüm.
Sadece aşağıdaki şekilde StatusBar ve NavigasyonBar ( görünür bırakılarak ) rengini değiştirmede başarılı oldu.
self.SystemBars.StatusBarBackgroundColor := TAlphaColors.Yellow; self.SystemBars.NavigationBarBackgroundColor := TAlphaColors.Black;
Araştırma yapınca bunun yeni android sürümlerinde WindowInsetsController.APPEARANCE_LIGHT_STATUS_BARS TRUE/FALSE yapılarak mümkün olduğunu okudum.
ref : bu developer.android link
Bu durumda font rengini değiştirmek üzerine bir çözüm sunan olana kadar size naçizane önerim, formunuzun renginin yukarıdan aşağıya doğru koyudan açığa bir renk skalası ( graident ) fon kullanmanız yönündedir.
Aşağıdakini beğenmesem de sadece fikrin ne olduğu hakkındaki görselleştirmek amaçlı.
Örnekte NavigasyonBar açık ama bildirdiğiniz gibi formun beyaz kısımlarına denk geldiğinden görünmüyor, StatusBar ise maviye denk geldiğinden görünüyor.
Hocam vakit ayırdığınız için teşekkür ederim. (iyi insansınız vessalam)