Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Android Tam Ekran konusunda bir örnektir.
(14-04-2025, Saat: 23:04)mrmarman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: @barissagir

Sizin için denedim haklısınız form/yüzey beyaz olunca StatusBar / NavigasyonBar formumuzun üzerinde görünür bıraktığımızda yazılar görünmüyor.
Yazıların rengini (TextColor) değiştirmede program içerisinden başarılı olamadım. Style ile mümkün olabilir ama buradaki amacımız program içerisinden yapabilmek olduğu için denemeleri bu yönde sürdürdüm.
Sadece aşağıdaki şekilde StatusBar ve NavigasyonBar ( görünür bırakılarak ) rengini değiştirmede başarılı oldu.

self.SystemBars.StatusBarBackgroundColor      := TAlphaColors.Yellow;
  self.SystemBars.NavigationBarBackgroundColor  := TAlphaColors.Black;

Araştırma yapınca bunun yeni android sürümlerinde WindowInsetsController.APPEARANCE_LIGHT_STATUS_BARS TRUE/FALSE yapılarak mümkün olduğunu okudum.
ref : bu developer.android link

Bu durumda font rengini değiştirmek üzerine bir çözüm sunan olana kadar size naçizane önerim, formunuzun renginin yukarıdan aşağıya doğru koyudan açığa bir renk skalası ( graident ) fon kullanmanız yönündedir. 

Aşağıdakini beğenmesem de sadece fikrin ne olduğu hakkındaki görselleştirmek amaçlı. 
Örnekte NavigasyonBar açık ama bildirdiğiniz gibi formun beyaz kısımlarına denk geldiğinden görünmüyor, StatusBar ise maviye denk geldiğinden görünüyor.

rd5eq3bi2hpylisy6qvv.jpg

Hocam vakit ayırdığınız için teşekkür ederim. (iyi insansınız vessalam)
Sanırım çözümü buldum.

Form1.SystemStatusBar.BackgroundColor:=TAlphaColorRec.Red;

Bu kod Hem Androidde hemde İphone da çalışıyor Font rengini kendisi ayarlıyor.
Arka planı sizin formunuzla geçişli olmasıyla sanki sizin formunuza dahil gibi bir etki istediğinizi düşünerek cevap yazım.

Arkaplan rengini değiştirmenin birden fazla yolu var tebrikler.
Saygılarımla
Muharrem ARMAN

guplouajuixjzfm15eqb.gif
(15-04-2025, Saat: 07:01)mrmarman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Arka planı sizin formunuzla geçişli olmasıyla sanki sizin formunuza dahil gibi bir etki istediğinizi düşünerek cevap yazım.

Arkaplan rengini değiştirmenin birden fazla yolu var tebrikler.

Teşekkür Ederim Hocam

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Android Kontakt, Telefon numaralarını alma.. ARM 1 174 09-03-2025, Saat: 07:00
Son Yorum: ARM
  Delphi 12 Android 14 Bu uygulama Android'in son sürümüyle uyumlu değil hatası batuakin 3 281 04-03-2025, Saat: 13:51
Son Yorum: RAD Coder
  Android SDK m_ekici 1 202 03-03-2025, Saat: 09:09
Son Yorum: RAD Coder
  Android - Geri işlevi problemi Mr.X 0 170 03-02-2025, Saat: 10:59
Son Yorum: Mr.X
  Tam ekran sorunu Altıner 31 1.749 25-01-2025, Saat: 16:29
Son Yorum: mrmarman

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi