Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Yapay Zeka(!)
Selamlar Üstadlar,

Bazen bende üşenebiliyorum diyorum ki ya amelelik etmeyelim bizde javascrtipçiler htmlciler gibi kodun bir kısmını yapay zekaya yazdırayım. Yok babam yazmıyor yazamıyor bir tarafından elementler classlar propertyler ekleyerek saçmalıyor.

aranızda ya ben şunu kullanıyorum çok iyi işimi görüyor diyen oldu mu ? 

chatgpt, deepseeek işe yaramıyor. ben öğretiyorum kod yazıyor implementation eklemiyor falan.
Merhaba, Claude 3.7' yi denermisin.
(25-02-2025, Saat: 21:56)parlakcuma Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba, Claude 3.7' yi denermisin.

Denerim de , siz denediniz de işinize mi yaradı. işinize yarayıp yaramayacağını öğrenmek için mi denememi istiyorsunuz.
ChatGPT, Claude, DeepSeek, Gemini ve Copilot üzerinde sıklıkla denemeler yaptım.
Son ikisi ile çalışmayı bıraktım; Delphi konusunda yetersizler.
Claude ile tanıştıktan sonra, en yoğun kullandığım ChatGPT'yi bıraktım.
DeepSeek, henüz yeni olmasına rağmen Delphi konusunda Claude ile yarışır seviyede.
Begin : = end / 2;
(26-02-2025, Saat: 09:02)RAD Coder Adlı Kullanıcıdan Alıntı: ChatGPT, Claude, DeepSeek, Gemini ve Copilot üzerinde sıklıkla denemeler yaptım.
Son ikisi ile çalışmayı bıraktım; Delphi konusunda yetersizler.
Claude ile tanıştıktan sonra, en yoğun kullandığım ChatGPT'yi bıraktım.
DeepSeek, henüz yeni olmasına rağmen Delphi konusunda Claude ile yarışır seviyede.

Evet kıyaslamak gerekirse DeepSeek ChatGPT'den daha iyi delphi kodu üretiyor. ama çok yetersizler. Claude denememiştim deneyeyim.
Ayrıca https://labs.perplexity.ai/ deneyebilirsiniz, üçünü de aktif kullanıyorum hatta bazı durumlarda kodları birbirlerine revize ettirdiğim bile oluyor Smile Denemedim ama cevabınızı C# veya Java çözümü olarak isteyip sonrasında Delphi'ye çevirmelerini isterseniz daha mantıklı cevaplar verebilirler diye tahmin ediyorum.

Edit:Ben post edene kadar cevaplar gelmiş, diğer ikisi C-GPT ve Claude idi. Birde şurada ifade eksikliği hissettim, anlatmak istediğim gelen C#/Java çözümünü başka bir modelden Delphi'ye çevirmesini istemekti.
(26-02-2025, Saat: 09:06)Hayati Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ayrıca https://labs.perplexity.ai/ deneyebilirsiniz, üçünü de aktif kullanıyorum hatta bazı durumlarda kodları birbirlerine revize ettirdiğim bile oluyor Smile Denemedim ama cevabınızı C# veya Java çözümü olarak isteyip sonrasında Delphi'ye çevirmelerini isterseniz daha mantıklı cevaplar verebilirler diye tahmin ediyorum.

Edit:Ben post edene kadar cevapar gelmiş, diğer ikisi C-GPT ve Claude idi. Bİrde şurada ifade ekliği hissettim, anlatmak istediğim gelen C#/Java çözümünü başka bir modelden Delphi'ye çevrilmesini istemekti.

Bunu ilk defa duyduğum için hızlı bir test edeyim dedim;
Konuşma şekli oldukça samimi geldi bana. 
Numaralandırdığım görüntüde, yeni başlayan veya algoritma bilgisi temel düzeyde olan birini desteklemeye yönelik olduğunu gördüm.

Begin : = end / 2;
Selamlar,
Yeri gelmişken ben de sorayım. Exe üzerindeki gridde çıkan sorgu sonucunu, direk olarak yapay zekaya sorabilecek bir eklenti mevcut mu delphi içerisine?
Yazılımcı, kahveyi koda çeviren bir organizmadır.
(26-02-2025, Saat: 09:25)shooterman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Selamlar,
Yeri gelmişken ben de sorayım. Exe üzerindeki gridde çıkan sorgu sonucunu, direk olarak yapay zekaya sorabilecek bir eklenti mevcut mu delphi içerisine?

Hocam ekran görüntüsü alıp görsel üzerinden sorabilirsiniz.
(26-02-2025, Saat: 09:31)Hayati Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(26-02-2025, Saat: 09:25)shooterman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Selamlar,

Hocam ekran görüntüsü alıp görsel üzerinden sorabilirsiniz.

Patrona bunu anlatabilmek zor olur Smile
Yazılımcı, kahveyi koda çeviren bir organizmadır.

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi