Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Yapay Zeka(!)
(26-02-2025, Saat: 09:57)shooterman Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(26-02-2025, Saat: 09:31)Hayati Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hocam ekran görüntüsü alıp görsel üzerinden sorabilirsiniz.

Patrona bunu anlatabilmek zor olur Smile

Anlatmayacaksınız. otomatik SS alın veya tabloyu xls xml olarak çıktı alın yapay zekanın apisine yollayın dönen cevabı patrona gösterin.

(26-02-2025, Saat: 09:20)RAD Coder Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(26-02-2025, Saat: 09:06)Hayati Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ayrıca https://labs.perplexity.ai/ deneyebilirsiniz, üçünü de aktif kullanıyorum hatta bazı durumlarda kodları birbirlerine revize ettirdiğim bile oluyor Smile Denemedim ama cevabınızı C# veya Java çözümü olarak isteyip sonrasında Delphi'ye çevirmelerini isterseniz daha mantıklı cevaplar verebilirler diye tahmin ediyorum.

Edit:Ben post edene kadar cevapar gelmiş, diğer ikisi C-GPT ve Claude idi. Bİrde şurada ifade ekliği hissettim, anlatmak istediğim gelen C#/Java çözümünü başka bir modelden Delphi'ye çevrilmesini istemekti.

Bunu ilk defa duyduğum için hızlı bir test edeyim dedim;
Konuşma şekli oldukça samimi geldi bana. 
Numaralandırdığım görüntüde, yeni başlayan veya algoritma bilgisi temel düzeyde olan birini desteklemeye yönelik olduğunu gördüm.

MemoryLeak var ama Smile .net koduna çok alıştırmışlar benim de karşılaştığım sorunlardan biri bu memoryleake hiç dikkat etmiyor.
(26-02-2025, Saat: 09:25)shooterman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Selamlar,
Yeri gelmişken ben de sorayım. Exe üzerindeki gridde çıkan sorgu sonucunu, direk olarak yapay zekaya sorabilecek bir eklenti mevcut mu delphi içerisine?

API ile
(26-02-2025, Saat: 08:36)yhackup Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(25-02-2025, Saat: 21:56)parlakcuma Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba, Claude 3.7' yi denermisin.

Denerim de , siz denediniz de işinize mi yaradı. işinize yarayıp yaramayacağını öğrenmek için mi denememi istiyorsunuz.

Sorduğunuz soruya cevap verdim. Soruda işe yarayıp yaramadığını sormuşsunuz kullanmasam size cevap yazmam. Uslubuna dikkat et.
Kanaatimce Delphi/Pascal konusundaki en büyük eksiklik (diğer dillerden) yapay zekanın eğitimi için kullanılacak yeterli kaynak olmamasıdır. Bu durum maalesef diğer dillere büyük avantaj sağlıyor.
(26-02-2025, Saat: 19:11)parlakcuma Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(26-02-2025, Saat: 08:36)yhackup Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Denerim de , siz denediniz de işinize mi yaradı. işinize yarayıp yaramayacağını öğrenmek için mi denememi istiyorsunuz.

Sorduğunuz soruya cevap verdim. Soruda işe yarayıp yaramadığını sormuşsunuz kullanmasam size cevap yazmam. Uslubuna dikkat et.

Benim üslubum gayet düzgün. Kullansanız ben şu modeli kullandım işime yaradı sen de deneyebilirsin dersin. Üşendin mi uzun uzun yazmaya. O halde forumda ne işin var. Ben yazayım insanlar ne dediğimi tahmin etsin mi diyorsun. Hiç yeri değil.

(26-02-2025, Saat: 19:30)csunguray Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Kanaatimce Delphi/Pascal konusundaki en büyük eksiklik (diğer dillerden) yapay zekanın eğitimi için kullanılacak yeterli kaynak olmamasıdır. Bu durum maalesef diğer dillere büyük avantaj sağlıyor.

Evet githubda (ç)Alacak kod bulamıyor Smile
(27-02-2025, Saat: 08:51)yhackup Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(26-02-2025, Saat: 19:30)csunguray Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Kanaatimce Delphi/Pascal konusundaki en büyük eksiklik (diğer dillerden) yapay zekanın eğitimi için kullanılacak yeterli kaynak olmamasıdır. Bu durum maalesef diğer dillere büyük avantaj sağlıyor.

Evet githubda (ç)Alacak kod bulamıyor Smile

Kodlarını Github'a koyanlar bunu gönüllü olarak yaptığı için Çalıntı kelimesini zorlama bir yorum olarak görüyorum. 

Delphi için yazılmış açık kaynak projeler de var. Fakat Delphi ticari bir ürün olduğu için ve Embarcadero'nun tercih ettiği ücretsiz sürüm politikası ve imkânları programcıları yeterince cezbetmediği için açık kaynak projelerin sayısı ve kapsamı oldukça az.
Yapay zeka destekli geliştirme araçlarının tamamına yakını VS Code üzerine kurulu ve tamamına yakını Claude 3.5 sonnet destekliyor. Muhtemelen çoğu kullanıcıda Sonnet 3.5 kullanıyor.

Claude Sonnet 3 ve 3.5 geçen sene çıkan sürümler. Ardından bir çok firmanın yapay zeka ürünleri duyruldu. Buna rağmen Claude 3.5 programlama için muhtemelen en çok kullanılan yapay zeka. Yapay zeka sonuçlarını karşılaştırarak kullanıcıların oyladığı lmarena da Yeni çıkan yapay zekalar ile de programlamada dahi ilk 10 dışına çıkmasına rağmen en çok kullanılan. Çünkü gerçekte en başarılısı o görünüyor.

3.5 sürümü diğer yapay zekalara göre güncelleme olarak eski kalmışken bile kodlama için en çok kullanılan olduğu anda 3.7 sürümü çıktı ve buraya geçişler başladı.
Bu yıl yapay zeka ile programlamanın çıkış yıllarından biri olacak. Gelecek yıl kullanmayan yaya kalır durumuna düşürebilir.

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi