Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Screen Protector (Açık Kaynak Ekran Koruyucu Uygulaması)
Information 
screenshot.png

Bu uygulama sistemlerden kullanıcı izni olmadan yapılabilecek ekran görüntüsü ve video kaydı gibi veri sızıntılarını engellemek amacıyla geliştirilmiştir. Kurulum gerektirmez ve taşınabilir şekilde kullanıma uygun olarak hazırlanmıştır. Proje açık kaynaktır. Güvenliğin arttırılması amacıyla kullanılan teknikler sebebiyle bazı güvenlik yazılımları (antivirüs) tehdit olarak algılayabilir.

EN;
This application was developed to prevent data leaks such as screenshots and video recordings that can be made from systems without user permission. It does not require installation and is designed for portable use. The project is open source. Due to the techniques used to increase security, some security software (antivirus) may perceive it as a threat.

Önemli Not: Lütfen UI uygulamasını boş bir klasörde çalıştırınız. UI uygulaması korumayı etkinleştirme ve pasifleştirme aşamalarında bulunduğu dizindeki exe dosyalarını temizlemektedir. (Temp dosya temizliği)

Note: Please run the UI application in an empty folder. The UI application cleans the exe files in the directory it is located in during the protection activation and deactivation stages. (Temp file cleaning)
Elinize sağlık. Çok güzel bir proje olmuş.
Serhat YANALAK - FMX Software Developer
64 bit windows 7 kurulu sistemde 64 ve 32 iki uygulamayı da denedim çalışmadı. Kullandığım ekran alıntısı uygulama "Lightshot", Sistemde comodo kurulu fakat devre dışı etkiler mi bilmiyorum.

32 bit windows 7 kurulu sistemde çalıştı.

Screenshot-1.png
(21-03-2025, Saat: 11:18)Javs Adlı Kullanıcıdan Alıntı: 64 bit windows 7 kurulu sistemde 64 ve 32 iki uygulamayı da denedim çalışmadı. Kullandığım ekran alıntısı uygulama "Lightshot", Sistemde comodo kurulu fakat devre dışı etkiler mi bilmiyorum.

Screenshot-1.png

Geri bildiriminiz için teşekkür ederim. Kontroller sağlanmaktadır. Sorunun kaynağı tespit edilip en kısa sürede bilgilendirme yapılacaktır. Windows 7 sürüm bilginizi paylaşır mısınız?

(21-03-2025, Saat: 09:17)Mr.X Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Elinize sağlık. Çok güzel bir proje olmuş.

Çok teşekkür ederim.
(21-03-2025, Saat: 11:18)Javs Adlı Kullanıcıdan Alıntı: 64 bit windows 7 kurulu sistemde 64 ve 32 iki uygulamayı da denedim çalışmadı. Kullandığım ekran alıntısı uygulama "Lightshot", Sistemde comodo kurulu fakat devre dışı etkiler mi bilmiyorum.

Screenshot-1.png
Merhabalar,

Geri bildiriminiz için tekrar teşekkür ediyorum. Sorunun kaynağı araştırıldı ve tespit edildi. İlginç bir sorunun gün yüzüne çıkmasına vesile oldunuz. Programın kısaca çalışma yapısından başlayacağım. Konunun rahat anlaşılabilmesi için bunu gerekli görüyorum.

Proje winapi fonksiyonlarından SetWindowDisplayAffinity fonksiyonu kullanılarak koruma sağlamaktadır. Aşağıdaki bağlantı ile api hakkında bilgi edinebilirsiniz.

https://learn.microsoft.com/en-us/window...ayaffinity

Bu fonksiyon Windows 7 ile kullanıma sunulmuştur. Bu yüzden projemiz minimum Windows 7 gereksinim istemektedir. Fakat asıl problem bundan sonra başlıyor. Microsoft bu özelliği ilk kazandırdığı sistem windows 7 olduğu için garip bir problemide ön görememiştir.

Kullanılan winapi Windows 7'de sorunsuz çalışmamaktadır. Alakası olmamakla birlikte Windows 7'de bulunan Aero özelliği pasifken kullanılan apiyi sistem çalıştırmıyor. Dolayısıyla koruma devredışı kalıyor. Windowsta bulunan Aero özelliğini aktifleştirip programı tekrar çalıştırdığınızda projenin sorunsuz çalıştığını gözlemleyeceksiniz. Paylaşmış olduğunuz ekran görüntüsünde sisteminizde Aero özelliğinin pasif olduğunu görünmektedir. Sorunu ve çözümü gösteren bir video aşağıda bilginize sunulmuştur.

Windows 8 ve üstü sistemlerde böyle bir problem bulunmamaktadır. Bu problem için projede windows 7 bir sistemde aero özelliğinin aktif veya pasif olma durumunu izleyerek kullanım sağlatabilirim. Bunu bir sonraki güncellemede dikkate alarak eklemeye çalışacağım. Major bir problem olmadığından şuan için güncelleme verilmeyecektir. Proje dökümantasyonunda bu durumla ilgili güncelleme yapılacaktır.

Bilginize sunarım.
Saygılarımla,

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Delphi ile AI Uygulaması Nasıl Oluşturulur? mirellehgf 1 469 12-09-2024, Saat: 08:51
Son Yorum: yhackup
  Delphide Remote Dektop Uygulaması mcuyan 56 41.053 17-11-2021, Saat: 16:01
Son Yorum: blueskymek
  STP [PC - ANDROID arasında metin paylaşımı uygulaması] Mr.Developer 15 7.848 10-12-2020, Saat: 20:23
Son Yorum: Mr.Developer
  WinMerge kaynak kodları kıyaslama araç programı sabanakman 13 11.197 19-04-2019, Saat: 16:13
Son Yorum: edo
  WSDLImporter Kodları Açık ismailkocacan 11 10.902 12-10-2018, Saat: 12:31
Son Yorum: ismailkocacan

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi