22-03-2025, Saat: 06:09
Arkadaşlar Merhaba; Bir sorunum var ve sizlerden yardım istiyorum.
Delphi7 Kullanıyorum.
Form1 de DBGrid1 var ve Alanlarını isteğe göre gizleyip göstermek istiyorum.
Cari Kod = CARI_KOD
Cari Isim = CARI_ISIM
Stok Kodu = STOK_KODU
..
..
..
Şeklinde
PopupMenu Ekledim ve bu alanları da tanımladım. DBGrid1 de sağ klik yapınca Cari Kod a tıkladığımda gizlenmesini tekrar tıkladığım da görünmesini sağlamak istiyorum.
PopupMenu de Checked özeliği var görünüyorsa işaretli aksi durumda işaretsiz ayarlamaya uğraştım olmadı. Yardımcı olursanız veya fikir verirseniz çok sevinirim.
Bu şekilde bir kod yapısı var ama istediğim gibi olmadı.
işaretliyorum gizliyor sonra DBGrid e dönünce tekrar görünüyor anlamadım.
Delphi7 Kullanıyorum.
Form1 de DBGrid1 var ve Alanlarını isteğe göre gizleyip göstermek istiyorum.
Cari Kod = CARI_KOD
Cari Isim = CARI_ISIM
Stok Kodu = STOK_KODU
..
..
..
Şeklinde
PopupMenu Ekledim ve bu alanları da tanımladım. DBGrid1 de sağ klik yapınca Cari Kod a tıkladığımda gizlenmesini tekrar tıkladığım da görünmesini sağlamak istiyorum.
PopupMenu de Checked özeliği var görünüyorsa işaretli aksi durumda işaretsiz ayarlamaya uğraştım olmadı. Yardımcı olursanız veya fikir verirseniz çok sevinirim.
procedure TForm16.CariKod1Click(Sender: TObject); var i: Integer; ColumnIndex: Integer; begin // CariKod1'in Checked durumunu tersine çevir CariKod1.Checked := not CariKod1.Checked; // CARI_KOD sütununu bul ColumnIndex := 0; for i := 0 to DBGrid1.Columns.Count - 0 do begin if DBGrid1.Columns[0].FieldName = 'CARI_KOD' then begin ColumnIndex := i; Break; end; end; // Sütun bulunduysa, Checked durumuna göre gizle veya göster if ColumnIndex = 0 then begin if CariKod1.Checked then DBGrid1.Columns[ColumnIndex].Visible := False // CariKod1 işaretliyse sütunu gizle else DBGrid1.Columns[ColumnIndex].Visible := True; // CariKod1 işaretli değilse sütunu göster end; end;
Bu şekilde bir kod yapısı var ama istediğim gibi olmadı.
işaretliyorum gizliyor sonra DBGrid e dönünce tekrar görünüyor anlamadım.