Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Haberleşme yöntemleriniz neler?
Merhaba,

Faydalı olacağını ve yöntem çeşitliliğini ortaya koyacağını düşündüğüm için sormak istiyorum ;

Geliştirdiğiniz uygulamalar ile kurduğunuz sunucu arasında hangi yöntemler ile haberleşme sağlıyorsunuz?
Yapılarınızın pratikte hemen uygulanabilir olanı var ise burada paylaşabilirsiniz. Kaynak açısından çok iyi olacaktır.
Serhat YANALAK - FMX Software Developer
(24-03-2025, Saat: 14:02)Mr.X Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba,

Faydalı olacağını ve yöntem çeşitliliğini ortaya koyacağını düşündüğüm için sormak istiyorum ;

Geliştirdiğiniz uygulamalar ile kurduğunuz sunucu arasında hangi yöntemler ile haberleşme sağlıyorsunuz?
Yapılarınızın pratikte hemen uygulanabilir olanı var ise burada paylaşabilirsiniz. Kaynak açısından çok iyi olacaktır.

RestAPI
Çoğunlukla WebSocket: esegece.com

RestAPI için de https://github.com/HashLoad/horse

Lokalde uygulamaları birbiriyle konuşturacaksam da nsoftware.com/ipworksipc namedpipe kullanıyorum.
Haberleşme kanalı olarak "WebService" kurduktan sonra protokolü basitçe kendiniz kurabilirsiniz. Yani şu veya bu metin gelirse şu veya bu şekilde cevap dönsün şeklinde tümüyle kendi API'nizi yazabilirsiniz.

şu linkte bir yapı örneklemiştim. Projelerimde sıkça kullanırım. 

İki farklı uygulamanın birbiri ile konuşmasını da organize edebilirsiniz. Hatta büyük veri transferi yapabilir, önce BASE64 ile ENCODE edilmiş veriyi ZIP ile sıkıştırıp gönderip ---> diğer uygulamada UNZIP ile açıp BASE64 DECODE işlemi ile ekonomi de yapabilirsiniz.
Saygılarımla
Muharrem ARMAN

guplouajuixjzfm15eqb.gif
(24-03-2025, Saat: 14:34)mrmarman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Haberleşme kanalı olarak "WebService" kurduktan sonra protokolü basitçe kendiniz kurabilirsiniz. Yani şu veya bu metin gelirse şu veya bu şekilde cevap dönsün şeklinde tümüyle kendi API'nizi yazabilirsiniz.

İki farklı uygulamanın birbiri ile konuşmasını da organize edebilirsiniz. Hatta büyük veri transferi yapabilir, önce BASE64 ile ENCODE edilmiş veriyi ZIP ile sıkıştırıp gönderip ---> diğer uygulamada UNZIP ile açıp BASE64 DECODE işlemi ile ekonomi de yapabilirsiniz.

Bir kac gündür wepservis i anlamaya çalışıyorum bazen karmasık geliyor sadece server clien mesaj haberleşmeyi çözdüm mantık şu mu server olarak çalışan program devamlı dinlemede ve gelen mesaja cevap verecek misal bir sql komutu gönderdik o kumutu ilişkili olduğu tabloya vererek bilgiyi geri iletecek
ve sizde gelen bilgiyi işleyeceksiniz bir dll yaparak server in dll ile haberleşip bize tekrar dönmesimi mantıklı yoksa exe icinde servisten calışmasımı
tesekkürler
(25-03-2025, Saat: 12:29)metemet Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(24-03-2025, Saat: 14:34)mrmarman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Haberleşme kanalı olarak "WebService" kurduktan sonra protokolü basitçe kendiniz kurabilirsiniz. Yani şu veya bu metin gelirse şu veya bu şekilde cevap dönsün şeklinde tümüyle kendi API'nizi yazabilirsiniz.

Bir kac gündür wepservis i anlamaya çalışıyorum bazen karmasık geliyor sadece server clien mesaj haberleşmeyi çözdüm mantık şu mu server olarak çalışan program devamlı dinlemede ve gelen mesaja cevap verecek misal bir sql komutu gönderdik o kumutu ilişkili olduğu tabloya vererek bilgiyi geri iletecek
ve sizde gelen bilgiyi işleyeceksiniz bir dll yaparak server in dll ile haberleşip bize tekrar dönmesimi mantıklı yoksa exe icinde servisten calışmasımı
tesekkürler

Servislerle SQL cümlesi gönderip işletmek gibi bir hataya düşme. database'in içinden geçerler.
(25-03-2025, Saat: 16:07)yhackup Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(25-03-2025, Saat: 12:29)metemet Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bir kac gündür wepservis i  anlamaya çalışıyorum   bazen karmasık geliyor sadece  server clien  mesaj haberleşmeyi  çözdüm mantık şu mu  server olarak çalışan program devamlı dinlemede ve gelen mesaja cevap verecek misal  bir sql  komutu gönderdik o kumutu ilişkili olduğu tabloya vererek bilgiyi geri iletecek
ve sizde gelen bilgiyi işleyeceksiniz   bir dll yaparak  server in dll ile haberleşip  bize tekrar dönmesimi mantıklı  yoksa exe icinde servisten calışmasımı
tesekkürler

Servislerle SQL cümlesi gönderip işletmek gibi bir hataya düşme. database'in içinden geçerler.

teşekkürler

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi