29-05-2025, Saat: 10:00
hetzner, contabo
“Do. Or do not. There is no try.”
VDS sunucu yedeği nasıl alınır?
|
Natro dan neden vazgeçtiğimi anlatayım: Müşterilerimin bağlanıp yedek laması için bir de yayınladığım güncellemeleri indirmesi için kullanıyordum. Upload hızı 8-10 müşteri aynı anda bağlandığı zaman çok düşüyordu.
Bir de güncelleme yayınlamak için attığım exe veya dll leri virüs sanıp kafasına göre sildi. Neden dir dediğim de: Bu sunucu bizim ve bizim güvenlik politikalarımza uymanız gerek cevabı verdiler ve kafanıza göre parasını ödediğiniz sunucu kullanamazsın dediler ![]() Abi ben bir araç kiraladığım da istediğim yere giderim. İstediğim kişiyi bindirir indiririm. aracın iiçinde istediğimi yaparım. çok basit mantık ![]() Bir de şu var afaki tamamen örnek olarak veriyorum rakamları: ilk yıl ücreti 10 lira ise 2.yıldan itibaren size eski müşteri gibi davranıp fiyatı 20-25 e çıkarıyor. Saçmalık.. // Bilgi paylaştıkça çoğalır..
29-05-2025, Saat: 16:15
Bende aynı şekilde natro dan bu yüzden vazgeçtim. Hizmeti ücretliye çevirdiler.
Yazılımcı, kahveyi koda çeviren bir organizmadır.
30-05-2025, Saat: 20:59
Şimdi diyeceksiniz ki ne reklam yaptın be kardeşim
![]() ama öyle abi. ne kilitlendiğini gördüm. ne bant genişliğinden dolayı hız düşmesi. ne cache dolması donması. Ben razıyım abi. Fakat dediğim gibi.. Ubuntu kullanıyorum.ç ubuntu kullanan iyi ve sevdiğiniz bir arkadaşınız olmalı.. (Ben çok aşina değilim..) // Bilgi paylaştıkça çoğalır..
31-05-2025, Saat: 14:25
(28-05-2025, Saat: 20:29)engerex Adlı Kullanıcıdan Alıntı: VPS paulaşımlı ve paylaşımsız olabiliyor. Paylaşımsız için KVM. Müsadenizle bu konuda bende bilmeyen arkadaşlar için birşeyler yazmak istiyorum. VPS (Virtual Private Server): Kaynakları paylaşımlı olan sanal makine olarak çalışan işletim sistemidir. Yani ilgili host üstündeki sanal makineler CPU ,RAM, DISK, NETWORK gibi isterler diğer sanal makineler ile paylaşarak kullanırlar. Buda VDS yapısına göre performansı düşürür. Bu sebeple hosting firmaları uygun fiyatlı kiralama yaparlar. Çünkü kaynakları hepsine dağıtır ve ucuz ucuz sürümden kazanır. VDS'e göre ucuzdur. VDS (Virtual Dedicated Server) : Kaynakları ilgili sanal sunucuya direkt atanmış ve CPU, RAM, DISK, NETWORK gibi ilgili isterlere verilen değerler garanti edilmiştir. Buda kaynaklar için diğer sanallarla paylaşımlı olmadığı anlamına gelecektir. Bu sebeple performans VPS'e göre daha yüksektir. fiyatı VPS'e göre daha fazladır. Çünkü kaynaklar direkt ilgili sanala atanmıştır. VPS'e göre farkı budur. Hosting firmaları genelde sunucu sanallaştırma tarafında KVM, Proxmox (KVM tabanlıdır), VMWARE ESXI, HYPERV kullanırlar. Ücretsiz olan KVM ve Proxmox yapılarında daha uyguna fiyat verirler. Aslında sanal sunucu açıldığında kaynakların paylaşımlı mı yoksa paylaşımsız mı olacağı ayarlanır. Mesela benim bir tanıdığım hosting firmasından direkt Dedicated donanım kiraladı ve üstüne Proxmox kurdurdu. Kampanya dahilinde 10 aylık parasına 12 ay olarak kiraladı ve içine açtığı VPS sanalları kendi müşterilerine Bulut Santral Hizmet (Debian tabanlı 3CX Sip Server) olarak yıllık kiralıyor. Gelir olarak bakıldığında fiziksel sunucuya ödediği ücreti çıkarıyor üstüne bir o kadarda kazanıyor. |
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|
Konu ile Alakalı Benzer Konular | |||||
Konular | Yazar | Yorumlar | Okunma | Son Yorum | |
Yazdığınız programlara nasıl görsellik katıyorsunuz ?? | power | 24 | 7.159 |
18-10-2022, Saat: 19:33 Son Yorum: power |
|
Konulara Nasıl Resim Yüklenmeli | witalihakko | 34 | 19.709 |
08-03-2022, Saat: 16:41 Son Yorum: mrmarman |
|
Windows Server 2019'da kaç adet sanal sunucu? | bibilen | 0 | 1.505 |
23-12-2020, Saat: 18:25 Son Yorum: bibilen |