Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Google Play Test Süreci
Merhaba,
Yakın zamanda Google'ın yaptığı bir politika değişikliği ile yeni yayınlanacak uygulamalar,  artık test süreci olmadan yayınlanamıyor. 
Bu politika tüm yeni bireysel kullanıcıları etkiliyor. 
Kurumsal ve daha önce Developer hesabı olanlar bu politikadan etkilenmiyor.

Politikaya göre; kapalı testte (Dahili, Kapalı, Açık vb birkaç test mevcut) en az 12 kullanıcı, 14 gün boyunca test etmeli deniyor.

Aksi durumda uygulamayı yayınlamıyor.

Forumda ilerleyen süreçte yeni bir bölüm açma ihtiyacı olabilir. 

Bu kapsamda yeni geliştirdiğimiz bir mobil uygulama için testerlara ihtiyaç var. 
Uygulamayı 14 gün boyunca ara ara açacak Android telefon sahiplerine ihtiyacımız var. 
Yardımcı olmak ve katılmak için özelden sadece gmail adresi vermeniz yeterli olacaktır. 
Mail ileten arkadaşlara yine özelden uygulamamızın Google Play linkini göndereceğim. 
Destek olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Begin : = end / 2;
Süreç görünenden daha zor gibi. ikinci bi 14 gün başlattığını söyleyenler var.
Etkileniyor abi , Benim bir sürü uygulamam rağmen, yeni uygulama eklerken bu teste tabi tuttu google amca, 2 3 ay önce tabi. çok sıkıntılı süreç ya çok da gereksiz.
Bunu sonradan gevşettiyse bilmiyorum.
Ben bir ay önce bir uygulama yayınladım hiç öyle bir süreç olmadı. Direk yayınladı benden kullanıcı ismi ve şifre istedi tüm kısımlara erişimli 3 gün denetim süreci oldu sonra yayınlandı fakat oyun yayınlayan bir arkadaşımın böyle bir süreçten geçtiğini duymuştum. Bu arada developer hesabım eski bir hesap
Dün gece yayınladım yeni sürüm.. Bende de herhangi bir test vs den bahsetmedi.
// Bilgi paylaştıkça çoğalır.. 

Merhaba,

1 Yıl önce başıma gelmişti. Yeni bir süreç değil ama mecburen bende kapalı testte beklemek zorunda kaldım.

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  MLKit ( Google Text Recognition ) üzerinde çalışan oldu mu ? mrmarman 9 1.108 15-11-2025, Saat: 14:49
Son Yorum: Hayati
  google play ve apple storede ücretli uygulama yayınlamak barissagir 4 891 15-09-2025, Saat: 15:03
Son Yorum: barissagir
  Google play console Android Api hatası lazanya 3 1.363 01-07-2024, Saat: 19:57
Son Yorum: lazanya
  MEmu Play Emulator RAD Coder 7 2.686 21-06-2024, Saat: 22:06
Son Yorum: boreas
  Alcinoe's play video xorpas 4 1.552 26-03-2024, Saat: 00:32
Son Yorum: gbg

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi