Yorumları: 4
Konuları: 1
Aktif Kullandığınız Delphi Sürümü:
Rep Puanı: 0 Başlangıç
Elimde bir inpos M530 yeni nesil yazarkasa var ve hazır bir ticari paket (AKINSOFT/Bilnex vb.) Almak yerine kendi yazılımımı cihaza gmp-3 ile bağlamak istiyorum. Konuyla ilgili daha önce kendi programını bir yn ökc'ye entegre etmiş arkadaşların tecrübesine ihtiyacım var internette hiçbir dökümentasyon bulamadım Inpos'a ait olan.
Bildiğim kadarıyla süreç kabaca şöyle: Cihaza harici ekü takılıyor, PC ile eşleme yapılıyor (inposgmp3 aracı, uygulama no + IP + port), sonra yazılım cihazla gmp-3 üzerinden konuşuyor. Ama tıkandığım nokta şu:
İnpos destek hattı "doküman yok, yazılım evi uzaktan bağlanıp entegre eder" diyor. Oysa benim yazılımım sıfırdan, bize özel — içinde hazır bir inPOS/GMP-3 entegrasyonu yok.
Yorumları: 115
Konuları: 27
Rep Puanı: 260 Acemi
Pos cihazlarına entegrasyon için lisans ücreti ödemeniz gerekiyor. Sonrasında sözleşme vs test cihazı masrafları bunlar tamamlanınca size sdk ları veriyorlar. Lisanslı geliştirici olmadan asla entegrasyon yapmanıza izin verilmez.
Yorumları: 249
Konuları: 42
- Delphi 11
- Delphi 10.4
- Delphi 10.3
Rep Puanı: 3.053 Uzman
07-07-2026, Saat: 10:34
(Son Düzenleme: 07-07-2026, Saat: 11:30, Düzenleyen: rmzgenius.)
Bütün Yeni nesil ÖKC firmalarında işleyiş şöyle; önce gizlilik sözleşmesi imzalıyorsunuz. Sonrasında bir adet test cihazı satın alıyorsunuz. O test cihazı ile birlikte size sağlanan dökümantasyon ile entegrasyon süreçlerinizi hallediyorsunuz. Sonrasında bazı üreticiler programınızın EXE dosyasını isteyip test etmek istiyorlar bazıları da istemiyorlar. Ben zamanında inpos, Pavo, paygo vb. hiç bir şirkete ulaşamadığım için Hugin ile entegrasyon yaptım. Hugin uygulamamın EXE dosyasını istemiyor. Hugin'in SDK'sı da github üzerinden herkese açık zaten.
inpos ile ilgili döküman, sdk vb. ulaşabilen varsa aslında ben de inpos'u entegre etmek istiyorum. Ama kimseye ulaşmak mümkün değil. Teknk ekibimiz sizi arayacak diyorlar, sonrasında ne arayan var ne soran.
Firebird Ekipler Amiri. Dmitry Kouzmenko ve Dmitry Yemanov ile çalışmış , Eski IBSurgeon personeli, Kıdemli Firebird Kurtarma Uzmanı, Firebird Foundation bağışçısı...
(07-07-2026, Saat: 10:34)rmzgenius Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bütün Yeni nesil ÖKC firmalarında işleyiş şöyle; önce gizlilik sözleşmesi imzalıyorsunuz. Sonrasında bir adet test cihazı satın alıyorsunuz. O test cihazı ile birlikte size sağlanan dökümantasyon ile entegrasyon süreçlerinizi hallediyorsunuz. Sonrasında bazı üreticiler programınızın EXE dosyasını isteyip test etmek istiyorlar bazıları da istemiyorlar. Ben zamanında inpos, Pavo, paygo vb. hiç bir şirkete ulaşamadığım için Hugin ile entegrasyon yaptım. Hugin uygulamamın EXE dosyasını istemiyor. Hugin'in SDK'sı da github üzerinden herkese açık zaten.
inpos ile ilgili döküman, sdk vb. ulaşabilen varsa aslında ben de inpos'u entegre etmek istiyorum. Ama kimseye ulaşmak mümkün değil. Teknk ekibimiz sizi arayacak diyorlar, sonrasında ne arayan var ne soran.
Teşekkür ederim hocam cevabınız için banada aynı şeyleri dediler ilk başta çok genel cevaplamışlardı tekrar iletişime geçince aynı şeyleri banada söylediler.SDKlarını Public paylaşmaması çoğu firmanın (sanal pos harici) çok sinir bozucu bir durum daha öncesinde herhangi bir ERP yazılımı yapmadım ilk deneyimim yazılım tamamen bitti kendi kullanımım için yaptım zaten tamamen ama satışada hazır adisyon/self servis geçişi mevcut her türlü işletmede çalışabilecek bir sistem sorunsuzca, entegrasyonuda kendi kullanımım için yapacağım ama bununla uğraşmak gerçekten keyif ve moral bozucu oluyor tekrardan kendileriyle iletişime geçeceğim yarın gün içinde. Test cihazına ihtiyacım olurmu bilmiyorum o durumu zaten normal cihaz mevcut elimde onun üzerinden test gerçekleştirebileceğimi düşünüyordum.
- Delphi 11
- Delphi 10.4
- Delphi 10.3
TEST cihazı alman yararına olacaktır. Çünkü test sırasında onlarca fiş keseceksin. (Kendimden biliyorum) Bazen fiş çıkmayacak, bazen JSON verisi hatalı olacak, nakit fiş keseceksin, kartlı fiş keseceksin. Ben test sürecinde 2 tane rulo bitirdim. Ayrıca bunları gerçek cihazda denersen gerçekten bir satış yapmış gibi vergisini ödersin 
Test cihazında her şey zaten TEST olarak ayarlı. Benim cihazımda TEST BANKASI diye bir şey var. Defalarca kredi kartı testi yapabildim mesela, hiçbiri de gerçek kredi kartıma etki etmedi test olduğu için.
Firebird Ekipler Amiri. Dmitry Kouzmenko ve Dmitry Yemanov ile çalışmış , Eski IBSurgeon personeli, Kıdemli Firebird Kurtarma Uzmanı, Firebird Foundation bağışçısı...
(07-07-2026, Saat: 22:30)rmzgenius Adlı Kullanıcıdan Alıntı: TEST cihazı alman yararına olacaktır. Çünkü test sırasında onlarca fiş keseceksin. (Kendimden biliyorum) Bazen fiş çıkmayacak, bazen JSON verisi hatalı olacak, nakit fiş keseceksin, kartlı fiş keseceksin. Ben test sürecinde 2 tane rulo bitirdim. Ayrıca bunları gerçek cihazda denersen gerçekten bir satış yapmış gibi vergisini ödersin 
Test cihazında her şey zaten TEST olarak ayarlı. Benim cihazımda TEST BANKASI diye bir şey var. Defalarca kredi kartı testi yapabildim mesela, hiçbiri de gerçek kredi kartıma etki etmedi test olduğu için.
Hocam birkaç şey daha sorabilir miyim Hugine geçme kararı aldım bende galiba:
1) Sen Hugin entegrasyonunu bir şirket/yazılım firması üzerinden mi yaptın, yoksa şahsi olarak mı? Gizlilik sözleşmesini ve test cihazını alırken senden firma / vergi levhası istediler mi? Benim kayıtlı firmam yok, entegrasyonu kendi kullanımım için tek bir işletmede yapacağım dediğim gibi bir sorun oluyor mu huginde ?
2) Test cihazı dışında başka bir ücret çıktı mı? Yani yıllık lisans / cihaz başına bedel gibi ekstra bir masraf var mı, yoksa test cihazını bir kere alınca bitiyor mu?
3) Elimizde bir adette T300 cihaz mevcut Hugin tarafında T300 hangi yöntemle bağlanıyor — eski GMP-3 mü, yoksa yeni PC Link (REST API) mi? Ben S1 almayı düşünüyorum çünkü ekstra bir windows servisi vesaire gerektirmiyor, ona göre karar vereceğim sen hangi modelle/yöntemle çalıştın?
- Delphi 11
- Delphi 10.4
- Delphi 10.3
08-07-2026, Saat: 09:47
(Son Düzenleme: 08-07-2026, Saat: 13:06, Düzenleyen: rmzgenius.)
1. Biz şirket olarak sözleşme yaptık, ama şahıs olarak da yapılabilmesi mümkündür diye düşünüyorum Sonuçta yüzlerce şahıs firması var. Önce gizlilik sözleşmesi, gmp3 sözleşmesi vs. imzaladık ve şirket olduğumuz için vergi levhası vs. paylaştık. Ama dediğim gibi, freelance çalışan bir yazılımcı da olabilirdik. Tek başına çalışanlar veya bireysel firmalar için de çözüm sunabilirler diye düşünüyorum, bunu doğrudan Hugin ile görüşmeniz daha sağlıklı olur.
2. Hayır, sadece test cihazı (biz alırken T300 'ün o zamanki fiyatı 4.500 liraydı) aldık. GMP3 açık olarak geliyor. SDK zaten internette açık. Tek sorun entegrasyon DLL dosyalarının C# ile yazılmış olması. COMVisible yapmadıkları için sadece .NET ortamında kullanabiliyorsunuz. O yüzden çoğu firma .NET ile T300 bağlantısı için ara program yazmak durumunda kaldı.
(T300 modelinde sadece LAN üzerinden kablolu bağlantı veya TSM ile kablosuz bağlantı desteği var. REST değil. Sizin durumunuzda TSM değil LAN kullanılacak. TSM kullananlar restoran kuryeleri vs. gibi cihazları dışarıda yanında taşıyanlar)
S1'de DLL vs. sorunu yok. Doğrudan REST API üzerinden haberleşiyorsunuz. Ekstra servis vs. çalışmasına gerek de kalmıyor. Ama S1'in henüz tam oturmadığını anlıyorum, bazı hatalarla karşılaşıyorum ve Hugin tarafında çözüme çok zor ulaşıyorum. Hala çözümüne ulaşamadığımız sorunlarımız da var. Bunda cihazın yeni olmasının da etkisi var. O yüzden S1 entegrasyonunu da yapmış olmamıza rağmen şimdilik T300 üzerinden devam ediyoruz.
Yorumları: 1.526
Konuları: 83
- Delphi 10.3
- Delphi 10.2
- Delphi 7
- Lazarus / FPC
Rep Puanı: 4.340 Uzman
09-07-2026, Saat: 14:27
(Son Düzenleme: 09-07-2026, Saat: 14:33, Düzenleyen: mcuyan.)
Selamlar.
Kendi yazılımıma INPOS ile entegrasyon yapan birisi olarak size tecrübelerimi aktarmaya çalışacağım. Burada Ana başlıkları kısaca özetlemeye çalışacağım.
1- INPOS Satış ekibi ile irtibata geçip yazılımınıza ait bir uygulama numarası almanız gerekiyor. (En önemli adım bu.)
2- Bu ekip size bir test cihazı temin edecek bir bedel karşılığında.. (Sanırım 100USD civarı).
3- Ben entegrasyon işini Bir arkadaşın yazıp sattığı ve destek verdiği bir component seti alarak bağladım uygulamama. Network da bir problem yok ise sorunsuz çalışıyor.
Bu 3 ana başlık işinizin %90ı demek.
Bu arada Entegrasyon için Maliye kayıtlı Firmanız olmak zorunda. Çünkü Firmalar Karşısında Muhattap bulmak zorundalar. Sonuç da bu POS firmaları Yıllık Port açma ücretleri için fir firmaya fatura kesmek zorundalar.
// Bilgi paylaştıkça çoğalır..
(09-07-2026, Saat: 14:27)mcuyan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Selamlar.
Kendi yazılımıma INPOS ile entegrasyon yapan birisi olarak size tecrübelerimi aktarmaya çalışacağım. Burada Ana başlıkları kısaca özetlemeye çalışacağım.
1- INPOS Satış ekibi ile irtibata geçip yazılımınıza ait bir uygulama numarası almanız gerekiyor. (En önemli adım bu.)
2- Bu ekip size bir test cihazı temin edecek bir bedel karşılığında.. (Sanırım 100USD civarı).
3- Ben entegrasyon işini Bir arkadaşın yazıp sattığı ve destek verdiği bir component seti alarak bağladım uygulamama. Network da bir problem yok ise sorunsuz çalışıyor.
Bu 3 ana başlık işinizin %90ı demek.
Bu arada Entegrasyon için Maliye kayıtlı Firmanız olmak zorunda. Çünkü Firmalar Karşısında Muhattap bulmak zorundalar. Sonuç da bu POS firmaları Yıllık Port açma ücretleri için fir firmaya fatura kesmek zorundalar.
Teşekkür ederim hocam huginle iletişime geçtim hugin ile devam etme kararı aldım.
- Delphi 11
- Delphi 10.4
- Delphi 10.3
@ yunushidra1903 , T300 yerine S1 kullanmanı tavsiye ederim. C# DLL dosyaları, ara program vs. uğraşmadan direkt olarak REST API ile harici hiçbir dosyaya ihtiyaç duymadan çalışabilirsin. Ve buna ben bile şaşırdım; entegrasyon inanılmaz şekilde kolay.
T300 için 1 hafta uğraştım ama S1'i yarım saatte entegre ettim.
Cihaz da güzel, tavsiye ederim.
|